Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir?

Kulak kristalleri kayması, halk arasından çok sık görülmeyen ama meydana geldiğinde de kişinin ciddi şekilde hayat kalitesini düşürmektedir. Peki kulak kristalleri neden oynar? İşte kulak kristalleri oynamasının belirtileri...

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir?
Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir?
GİRİŞ 14.11.2022 09:14 GÜNCELLEME 14.11.2022 09:14

Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir...

Nar suyu yüksek tansiyona iyi gelir mi? Her sabah aç karnına nar suyu içmek neye iyi gelir?Nar suyu yüksek tansiyona iyi gelir mi? Her sabah aç karnına nar suyu içmek neye iyi gelir?

Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur?

Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde kişilerde görülebilecek yaygın belirtiler şöyledir:

  • Baş dönmesi

  • Mide bulantısı

  • Dengesizlik

  • Bilinç kaybı

  • Kusma

  • İstemsiz göz hareketi

Kulak Kristalleri Neden Kayar?

Enfeksiyon hastalıkları ve başa alınan darbeler kulak kristallerinin yerinden oynamasının en yaygın iki nedenidir. Uyku düzeni, ani hareketler ve strese maruz kalmak da kulak kristallerinin yerinden oynamasına neden olmaktadır. Kulak kristallerinin yerinde oynamasına en yaygın nedenleri:

  1. Uyku bozukluğu

  2. İltihap

  3. Enfeksiyon ve solunum hastalıkları 

  4. Kafa travmaları

  5. Ani hareketler

  6. Baş ve boyun bölgesine alınan darbe

  7. Sinir ve stres

Kulak Kristalleri Kayması Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak kristallerinin kayması, ilaç tedavisi ve cerrahi müdahale gerektirmeden fizik tedavi ile iyileştirilebilir. Özellikle doğru fiziksel hareketlerin düzenli olarak uygulanması, kulak kristallerinin kısa sürede düzelmesini sağlayabilir. Kulak kristallerinin yerine oturtacak egzersizler:

 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı