Kuru üzümün faydaları nelerdir? Aç karnına 21 adet kuru yemek hangi hastalıklara iyi gelir?

Zengin besin değerlerine sahip olan kuru üzüm, sabahları tüketildiğinde enerji vererek daha zinde kalmayı sağlamaktadır. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanların ara öğünlerinde tüketmeleri önerilmektedir. Ayrıca kuru üzüm, düzenli tüketilmesi durumunda vücudun toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemi güçlendirmektedir. Peki gün içinde ne kadar kuru üzüm tüketilir?

Kuru üzümün faydaları nelerdir? Aç karnına 21 adet kuru yemek hangi hastalıklara iyi gelir?
Kuru üzümün faydaları nelerdir? Aç karnına 21 adet kuru yemek hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 10.12.2022 09:26 GÜNCELLEME 10.12.2022 09:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kuru üzüm, gün içinde veya kahvaltıda bir avuç kadar tüketildiğinde gün boyu enerji vererek daha zinde kalmayı sağlamaktadır. Doğal şeker içeren kuru üzüm, günlük vitamin ve mineral ihtiyacını büyük oranda karşılarken tatlı krizlerini de hafifletmiş olmaktadır. Uzun süre aç kalındığı zamanlarda da ara öğün olarak kuru üzüm tüketmek, açlığı 1-2 saat daha bastırmaktadır. Sağlıklı bir atıştırmalık olan kuru üzümü yemeği alışkanlık haline getirmek bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Sağlık açısından çok yararlı olan kuru üzüm özellikle yüksek tansiyonu olanların belli bir ölçüde tüketmeleri tavsiye edilebilir. Kuru üzümünün özellikle kış aylarında tüketilmesi grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına karşı vücut direncini arttırdığı bilinmektedir.

Kuru Üzümün Faydaları Nelerdir?

Daha çok Akdeniz kıyılarında yaz mevsiminde yetişen ve eylül ayında hasat edilen bir meyvedir. Üzüm belli koşulların sağlanması durumunda kurutularak tüketilmesi hem tüketim ömrünü arttırır hem de daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Her gün tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirdiği hem de enerji verdiği için tavsiye edilmektedir. Her gün 21 tane kuru üzümün yemenin mucizevi faydaları...

Karadutun faydaları nelerdir? Karadut özü nasıl kullanılır?Karadutun faydaları nelerdir? Karadut özü nasıl kullanılır?

  • Antioksidan içerdiği için vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Vücudun toksinlerden arınması kanser hücrelerinin yayılmasına engel olmaktadır. Sağlıksız beslenen, sigara ve alkol alışkanlığı olan herkese özellikle antioksidan kaynağı besinleri tüketmesi önerilmektedir. 

  • Kuru üzüm demir bakımından da oldukça zengin olduğundan vücudun demir eksiğini büyük oranda karşılamış olur. Demir eksikliği olan kişilerin her gün 1-2 avuç kadar kuru üzüm tüketmeleri gerektiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. 

  • Vücudun ihtiyacı olan demir, bakır ve B vitamini karşılayabilmek kansızlığa iyi gelmektedir. Demir, bakır ve B vitamini kan oluşumuna yardımcı vitamin ve mineraller olduğundan dolayı anemi hastalarının bol bol tüketmesi tavsiye edilmektedir. 

  • Kurun üzüm, içerisinde barındırdığı lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve uzun süre tokluk hissi verdiğinden dolayı zayıflamak isteyenlerin ara öğünlerinde yer vermeleri gerekmektedir. 

  • Kuru üzüm, unutkanlık sorunu olan insanlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmaktadır. Hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın azalması her gün düzenli olarak kuru üzüm tüketilmesi önerilmektedir. 

  • Vücuttaki toksinlerin atılmasında etkili olan kuru üzüm, tüm vücudun arınmasında ve temizlenmesinde etkilidir. Vücudun temizlenmesiyle sivilce ve diğer cilt problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca yaz aylarında güneş ışınlarının zararlı ışınlarına karşı cildi koruduğu bilinmektedir. 

Kuru Üzüm Tüketimi

Kuru üzüm gün içinde enerji ve tokluk verdiğinden tüketen kişilerin daha verimli bir geçirmesinde oldukça etkilidir. Küçük paketler halinde çantaya atılıp iş, okul vs gibi ortamlarda tüketilmesi hem sağlık hem de enerji vermesi bakımından tavsiye edilebilir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan kuru üzüm, su ile kaynatılıp içildiğinde ise bağırsakların hareketlenmesinde oldukça etkili olduğu gözlemlenmektedir. Hazırlanan kuru üzüm suyu düzenli olarak tüketildiğinde vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olmaktadır. 

Çam terebentin yağının faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı ne işe yarar?Çam terebentin yağının faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı ne işe yarar?

Kuru Üzümün Zararları

Her besin ne kadar doğal ve sağlıklı olursa olsun aşırı tüketilmesi durumunda sağlığa zarar vermektedir. Bunun için kuru üzüm tüketirken de aşırıya kaçmadan daha ölçülü tüketilmedi önerilir. Kuru üzüm şekerli bir gıda olması nedeniyle kilo problemi yaşayanların ara öğünlerinde tüketirken daha az ve dikkatli tüketmeleri, kalp ve tansiyon hastalarının ise kolesterolü yükseltebileceğinden 8-10 taneyi geçmeyecek kadar tüketmeleri tavsiye edilir. Şeker hastalarının da doktorlarına danışmadan kuru üzüm yemleri önerilmez.

30 Gr Kuru Üzüm Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 20.03
Protein (g) 0.9
Yağ (g) 0.39
Lif (g) 1.03
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 2.7
Potasyum (mg) 243.9
Kalsiyum (mg) 15
Vitamin A (iu) 0
Vitamin C (mg) 0.69
Demir 0.57

YORUMLAR 4
  • cirmikti44 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bilgiler için teşekkürler...
    Cevapla
  • Türk oglu Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    en güzel üzüm Anadolu'da
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    faydalı ama uzun ömürlü olsun diye kimyasal işlem görmemiş olanını bulabilirseniz. piyasadaki üzümlerin %80 inden fazlası işlem görmüştür. saraçoğlunun videosu var izleyin. saraçoğlu siyah kuru üzüm diye arattırın..
    Cevapla
  • Ökkeş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz işlem gören çukulata dan abur cubur lardan yüzde 120 daha az işlem görmüş demek oluyor çünkü birini fabrika birini Allah yapıyor aynı kategoriye bile giremez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!