Greyfurtun faydaları nelerdir? Greyfurt suyu zayıflatır mı? Greyfurt suyu nasıl hazırlanır?

Greyfurt, zengin besin değerlerine sahip bir meyve olmakla birlikte hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Antioksidan özelliği vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olurken lif ve az şeker içermesi zayıflama süreci hızlandırmaktadır. Her gün düzenli olarak tüketilen greyfurt, yağ yakılmasını hızlandırdığından kalıcı kilo vermeyi sağlamaktadır. İşte greyfurt suyu faydaları ve besin değerleri...

Greyfurtun faydaları nelerdir? Greyfurt suyu zayıflatır mı? Greyfurt suyu nasıl hazırlanır?
Greyfurtun faydaları nelerdir? Greyfurt suyu zayıflatır mı? Greyfurt suyu nasıl hazırlanır?
GİRİŞ 09.02.2021 09:42 GÜNCELLEME 09.02.2021 09:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Greyfurt, içerdiği vitaminler sayesinde vücuda çok fazla faydası olan, bağışıklık sistemini güçlendiren ve fazla kilolardan kurtulmayı sağlayan bir besindir. Beslenme uzmanları her gün 1 adet greyfurtun tüketilmesini tavsiye etmektedir. Hem soğuk algınlığına karşı koruyucu hem de zayıflamaya yardımcı olan bir meyve olan greyfurt, içerdiği zengin besin değerleri sayesinde gün içinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılamaktadır. Bu da kişinin gün içinde daha enerjik ve zinde kalmasını sağlamaktadır. 

GREYFURT YEMENİN FAYDALARI NELERDİR?

İnsan bedeni doğadan, doğal beslenmeden uzak durdukça türlü hastalıklarla karşılaşmaktadır. Doğal meyve ve sebzeler birçok hastalığın meydana gelmesinde engel olmakla birlikte hastalıkların tedavi sürecini hızlandırmaktadır. Greyfurtta bu meyvelerden biri olarak kalp-damar hastalıklarına, vücudun toksinlerden arınmasına, böylece organların daha sağlıklı çalışmasını sağlayarak kanser gibi riskli hastalıkların oluşmasına engel olduğu bilinmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruduğu, vücudun enfeksiyon ve iltihaplardan arınmasına yardımcı olduğu da bilinmektedir. Tüm bunların yanında cildin daha parlak ve nemli olmasını sağlamaktadır. Beslenme uzmanların mümkünse her gün 1 greyfurt ya da 1 bardak greyfurt suyunun düzenli olarak tüketilmesini tavsiye etmektedir. Greyfurt faydalarının yanında yan etkilileri de olduğundan kronik rahatsızlığı olan ve düzenli ilaç kullanan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri tavsiye edilmektedir. 

GREYFURT ZAYIFLATIR MI?

Greyfurt, lifli ve az şekere sahip olan yapısı sayesinde uzun süre tok kalmaya yardımcı olmaktadır. Lifli gıdalar ayrıca bağırsak sağlığını koruyarak sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlamaktadır. Böylece kabızlıktan kaynaklı olarak yavaş kilo veren kişilere yardımcı olmaktadır. Bol su içeren greyfurt, yağ yakımını da hızlandırdığından diyet esnasında su kaybını önleyerek direkt yağların yakılmasıyla kilo vermeyi sağlamaktadır. Antioksidan özelliğe sahip olan greyfurt, hem vücuttan toksinlerin atılmasını hem de organların daha düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Zengin besin değerlerine sahip olması sayesinde ise vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılayarak bedenin daha dinç ve zinde kalmasına yardımcı olmaktadır. 

Sabah kahvaltılarından 15-20 dakika önce greyfurt tüketmek uzun süre tokluk hissi ve kan şekerini dengelediği için gün içinde daha az yemek ve tatlı tüketilmesini sağlamaktadır. Kilo problemi çekenlerin greyfurt ile güne başlamaları kısa sürede kilo vermelerine yardımcı olacağı diyetisyenler tarafından aktarılmaktadır. 

GREYFURT SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- Kanser hücreleriyle savaşarak kanser gelişimini önler. 

- Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi ve felç riskini azaltır.

- C vitamini bakımından zengin olan greyfurt, grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 

- Böbrek sağlığını koruyarak böbrek taşı riskini azaltmaktadır. 

- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan greyfurt, bağırsak sağlığını korumakla birlikte kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe iyi gelerek daha hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır. 

GERYFURT SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Diyet yapanların ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin öğünlerinde yer vermesi tavsiye edilen greyfurt suyu çok basit yöntemlerle hazırlanmaktadır. Normal, geleneksel yöntemlerle portakal sıkacağında suyu sıkıldıktan sonra şeker ilave etmeden birazcık tarçınla tüketilmesi uzun süre tok kalmaya ve vücudun şeker ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmaktadır. Yemekten 2 saat önce günde 1 kere içilmesi önerilmektedir. 

1 ORTA BOY (200 GR) GREYFURT BESİN DEĞERLERİ

Karbonhidrat (g) 17.9
Protein (g) 1.2
Yağ (g) 0.3
Lif (g) 1.16
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 4
Potasyum (mg) 360
Kalsiyum (mg) 36
Vitamin A (iu) 6
Vitamin C (mg) 88
Demir 0.6

YORUMLAR 3
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    iddia ediyorum ac karnina bir hafta yiyin veya suyunu icin miden agrisindan geberirsiniz.
    Cevapla
  • SEMİH KÜCÜKCETİN 3 yıl önce Şikayet Et
    1,5 aydır hergün 250 ml limon ve greyfurt suyu içiyorum 1 gün bile ara vermedim hiçte su katmadan 16 kg verdim bir kere bile midem ağrımadı
    Cevapla
  • Mustafa / Adıyaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Raporlu çok ilaç kullananlar; Doktoruna danışmadan kullanmasın. Yan etkisi çok olur. DİKKAT..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum