Ton balığının faydaları nelerdir? Ton balığı hangi hastalıklara iyi gelir? Besin değerleri...

Ton balığı, düzenli tüketilmesi durumunda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Tek başına vücudun günlük besin değerlerini karşılayarak vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı hastalıklara büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Peki ton balığının cilde faydaları nelerdir? Düzenli olarak ton balığı tüketmek kansere iyi gelir mi? İşte ton balığının faydaları...

Ton balığının faydaları nelerdir? Ton balığı hangi hastalıklara iyi gelir? Besin değerleri...
Ton balığının faydaları nelerdir? Ton balığı hangi hastalıklara iyi gelir? Besin değerleri...
GİRİŞ 06.01.2021 08:58 GÜNCELLEME 06.01.2021 08:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ton balığı, yağlı balıklar kategorisinde yer alıp açık denizlerde yaşayan balık türüdür. Dünya ve ülkemizde Akdeniz’de bolca üretilen ton balığı, zengin besin değerlerine sahiptir. Vücudun omega 3 ihtiyacını büyük oranda karşılayan ton balığı, vitamin ve mineralleriyle birlikte bağışıklığı güçlendirerek birçok hastalığa karşı korumaktadır. Halk arasında en sık rastlanan rahatsızlıkların başını yanlış beslenmeden kaynaklı görülen vitamin ve mineral eksikliği görülmektedir. Vücudun ihtiyacı olan besin değerlerinin tam olarak karşılanmaması sonucu bazı hastalıklara meydana gelir. Ton balığının düzenli tüketilmesi halinde vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşıladığından hastalıklara karşı kronik rahatsızlıklardan mevsimsel hastalıklara karada pek çok sağlık sorununa karşı vücut direncini yükselttiği belirtilmektedir.

Protein eksikliği neden olur? Protein eksikliği için hangi besinler yenmeli?

TON BALIĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıklı bir bünye için her gün sağlıklı ve zengin besin değerlerine sahip besinlerin tüketilmesi gerekir. Vücudun günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılamak kişinin bünyesini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini arttırdığı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Ton balığı, içerdiği omega 3, magnezyum, B vitamini, potasyum gibi vitamin ve mineralleri içerdiğinden kalp ve damar hastalıklarından kanser hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorununa iyi geldiği bilinmektedir. Haftada 3 kez ton balığı yemenin faydaları şöyledir:

- En zengin protein kaynağı besinler arasında yer alan ton balığı, kas ve kemik yapısını güçlendirerek vücut direncini arttırır.

- Antioksidan kaynağı olan ton balığı, vücudun toksinlerden arınmasını sağlamakla birlikte kanser hücreleriyle savaşarak vücutta yayılmasına engel olmaktadır. 

- Kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi, beyin kanaması ve felç gibi tehlikeli hastalıkların riskini azaltır. 

- Omega 3kaynağı olan ton balığı, kan akışının sağlıklı şekilde gerçekleşmesini sağlayarak beyin fonksiyonlarının sağlıklı ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

- Vücutta iltihap oluşmasını engelleyerek iltihaplardan kaynaklanan hastalıkların tedavisini hızlandırır.

Demir eksikliği belirtileri nelerdir? Demir eksiliğine ne iyi gelir? Doğal tedavi yöntemi

- Zengin besin değerlerine sahip olan ton balığı ayrıca uzun süre tokluk hissi verdiğinden daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır. Diyet yapan kişileri çoğunlukla az yemek yemeye dikkat ettiklerinden günlük vitamin ve mineral ihtiyacını gözden kaçırdıkların bağışıklık sistemleri zayıflar. Ton balığı az yenmesine rağmen zengin besin değerlerine sahip olduğu için vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini büyük ölçüde karşılamış olmaktadır. 

- Magnezyum ve potasyum kaynağı olan ton balığı, gelişme çağındaki çocukların kemiklerinin daha sağlıklı gelişmesini sağlarken menopoz sürecindeki kadınlarda çok fazla görülen kemik erimelerine karşı etkili olduğu aktarılmaktadır. 

- Yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklardan meydana gelen böbreklerde görülen hasarların onarılmasını sağlamaktadır. 

- Beyin fonksiyonlarını koruduğundan dolayı Alzheimer riskini azaltmaktadır.

- Göz sağlığını koruyarak görme kalitesini arttırmaktadır. 

- Stresi azaltır ve sakinlik verir. 

- Sağlığa olan faydalarının yanında cilt tonunu eşitler, cilde canlılık kazandırır, sivilce ve diğer cilt rahatsızlıklarını tedavi ederek cilt sağlığını da korumaktadır. 

Fosfor eksikliği nedir nasıl tedavi edilir? Fosfor içeren besinler nelerdir?

TON BALIĞI CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Omega 3 kaynağı olan ton balığı, cildin nem dengesini sağlayarak daha canlı bir görüntü kazandırır. Ayrıca yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların giderilmesini de sağlamaktadır. Güzel bir cilt için cilt bakımları kadar beslenme alışkanlıkları da önemlidir. Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesi için haftada 3 gün ton balığı (mevsimine göre diğer balıklar da tüketilmelidir) tüketilmesi tavsiye edilir. 

TON BALIĞI FİYATI?

120 gr konserve ton balığı fiyatları ortalama 15-20 TL arasındadır. Genellikle salata ve makarnalarda kullanılan ton balığı bir öğünde takribi 100 gr kadar tüketilmektedir. 

100 GR TON BALIĞI BESİN DEĞERLERİ

174 kcal
Karbonhidrat (g) 0
Protein (g) 17.26
Yağ (g) 11.77
Lif (g) 0
Kolesterol (mg) 55
Sodyum (mg) 781
Potasyum (mg) 318
Kalsiyum (mg) 28
Vitamin A (iu) 247
Vitamin C (mg) 0.55
Demir 0.79

YORUMLAR 6
  • VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    3 tarafı denizlerle cevrili bir ülkede kilosu 40-50 tlye balı tüketiyoruz. Bunu nasıl becerdiğimizi merak ediyorum. Bu ülkede vatandaşı soyan soyana. hala sahipsiz gariban vatandaş. Tuzu kurular anlamaz bu laftan.
    Cevapla
  • B. Ali atasoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kayılıyorum
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    siz bizi bölüm başı 50 bin tl para alan artislerle karıştırdınız herhalde. benim aylık ekmek ve yumurta param 300 tl tutuyor..5 kişi...Ton balığının fiyatına bile bakamıyoruz...
    Cevapla
  • velhasıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Aha Bu haber den Sonra Ton Balığı Fiyatları Yükselir Artık :))))
    Cevapla
  • Horona 3 yıl önce Şikayet Et
    Haftada 3 gün tüketiriz tüketmesine de sanki kilosu 5-10 liraymış gibi söylüyorsunuz.
    Cevapla
  • Türk Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Balık değil alfabe mübarek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı