101 yaşında koronavirüsü yendi, sağlıklı yaşamın sırrını anlattı!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yaşayan 6 çocuk 78 torun sahibi 101 yaşındaki Emine Aksoy koronavirüsü atlatarak evine döndü. Şimdilerde sağlığının daha iyi olduğunu söyleyen Emine nine, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını yoğurt, sirke ve yeşillikle beslenmesinden kaynaklandığını söyledi.

101 yaşında koronavirüsü yendi, sağlıklı yaşamın sırrını anlattı!
101 yaşında koronavirüsü yendi, sağlıklı yaşamın sırrını anlattı!
GİRİŞ 31.12.2020 08:54 GÜNCELLEME 31.12.2020 09:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, 6 çocuk, 78 torun sahibi 101 yaşındaki Emine Aksoy, dünya genelinde 1,5 milyon insanın ölümüne neden olan koronavirüsü yenip taburcu oldu. Evinde istirahat eden Emine Aksoy, "Şükür binlerce şükür şimdi hiçbir şeyim kalmadı. Hastanede koydum geldim" dedi. Aksoy, uzun yaşamasını da yoğurt, sirke ve yeşilliklerle beslenmesine, huzurlu bir hayat sürmesine borçlu olduğunu söyledi.

Yalvaç'a bağlı Hüyüklü beldesinde oturan Emine Aksoy, 15 Aralık’ta hastalık belirtileri ortaya çıkınca çocuklarına, "Beni ambulans ile hastaneye götürün, hastayım, benim derdimi onlar anlar" dedi. Çocukları tarafından Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürülen Emine Aksoy'un yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Tedavisine başlanan Emine Aksoy, 5 gün yoğun bakımda, 4 gün serviste tedavi gördü. İyileştikten sonra 25 Aralık’ta taburcu edilen Emine Aksoy, evine götürüldü. 6 çocuk ve 78 torun sahibi Emine Aksoy, şimdi evinde çocukları tarafından titizlikle bakılıyor.

'Bu yaşa geldim böyle salgın görmedim'

Hastalığının farkında olan Emine Aksoy, yaşadığı süreci evine kabul ettiği Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine anlattı. DHA muhabirinin "Geçirdiğiniz hastalığın ne olduğunu biliyor musunuz?" sorusuna Emine Aksoy, "Bilmez miyim, virüs varmış ondan olmuşum. Şükür, binlerce şükür, şimdi hiçbir şeyim kalmadı. Hastanede koydum geldim" sözleriyle yanıt verdi. Bir asrı deviren yaşına rağmen bugüne kadar böyle bir salgın hastalığa yakalanmadığını aktaran Emine Aksoy, "Ben hiç böyle bir şey görmedim. Eskiden bir sıtma vardı. Sıtma tutardık. Başka bilmem" diye konuştu.

'Uzun yaşamın sırrı sefa, sirke ve yoğurt'

İlerleyen yaşına ve ciddi bir hastalık geçirmesine rağmen hala zinde olan Emine Aksoy, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını ise şu sözlerle aktardı:

"En iyisi yoğurt ile sirke yiyeceksin. Otlar hastalığı yeniyor, ot yiyeceksin. Sağlıklı yaşamanın sırrı sefalı büyümek. Çalışmak. Evde kaynana, kaynata, kocası tepesine vurur durursa, karının o içerisine ata ata meydan verir mi o adam? Allah'ıma şükür nurlarda yatsın hepsi de. Biriciği daha, ‘gelin şuradan kalk, şuraya otur' demedi. Yemediğimi yedirdi, giymediğimi giydirdi. Sefayı sürdüm. Diş cefadan, saç sefadan. Saç güzel olmuş gelinin sefası varsa ondan güzel olur. Dişler çürümüş. O da yedirmez, içirmez bakımsız olursa ondan cefa görürmüş."

'Halime binlerce şükürler olsun'

1 Temmuz 1920 doğumlu olan Emine Aksoy, 2 erkek, 4 kız çocuk dünyaya getirdi. İlk çocuğu olan kızını bir süre önce toprağa veren, hayat arkadaşını da 38 yıl önce kaybeden Emine Aksoy'un 6 çocuğundan 22 torunu oldu. Emine Aksoy’un torunları da evlenip çocuk sahibi olunca torunlarının sayısı 78'e ulaştı. Her şeyi hatırlayan ve şu an tek şikayeti hasta olduktan sonra bacaklarındaki derman ve takatin kalmaması olduğunu söyleyen Emine Aksoy, "Halime binlerce şükürler olsun" diyerek bugünkü durumuna şükretti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • sado 3 yıl önce Şikayet Et
    insan hür bırakıldığı falan yok kendi kendinize yorum yapmayın. Ömrün hür bırakılması ile alakası yok. İnanıyorsanız Kuranı Kerimde Allah ömürü herkese belirlenmiş zaman içerisinde verdiğini söylüyor. Ne bir an ileri ne bir an gere kalmaz. Sağlıklı yaşama ayrı mevzu yani ömürü uzatmaz. Ölene kadar sürünmezsin o kadar.
    Cevapla
  • Evladı Fatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan'ı uzun veya kısa yaşatan Allah'dır, gerisi hikaye.
    Cevapla
  • ATILLA TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    ama insan dünyada hür birakilmistir yani iraden eline verilmistir insan onun icin cok akillidir bu akil bosuna degildir ayrica yaratan insana neyin saglikli neyin degil göstermistir simdi secim senin zahir öldürüyor bal yasatiyor takdir ALLAHIN yasatn öldüren de o deyip ye zehiri bakalim yasayacakmisin öyle kuru kuru atmak degil olay
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam , sirkeye yüzde 50-60-70 zam gelir
    Cevapla
  • Mükremin Abi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüceler Yücesi Rabbim Dilerse Uzun Ömürler Verir Rabbim İzin Vermediği Sürece Mümkün Değil Zaten Bu Biliniyor Yani Bu İşin Sırrı Filan Yok Kimse Kimseyi Kandırmasın Kardeşim... Tuvalete Gidemedikten Sonra Çok Uzun Yaşasan N’olur? Diyeceğim O ki; Rabbim Sağlıklı Hayırlı Ömürler Versin Elden Ayaktan Düşürmesin Namerde Muhtaç Eylemesin...AMİN
    Cevapla
  • garib 3 yıl önce Şikayet Et
    uzun yaşamanın sırrı allahın bizlere verdiyi ömürdür allah kimimize uzun kimimize kısa ömürler vermişdir yemeden içmeden ömür uzamaz hey çahil insanlar sizler hiç 100veya110 veya 120 yaşında ölen dokdur veya siporçular gördünüzmü yemeden içmeden uzun yaşansaydı dünyada hayvanlardan başka yaşıyor kimseler olmazdı galiba şünki hayvanlar çok salıklı yaşıyor herşey allahın elindedir buna inanın
    Cevapla
  • ADAMIN HASI 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz Tefekkür etmesini bil. Sacmalama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...