Tok tutan ve iştah kesen 5 yiyecek! Beslenme listenize mutlaka ekleyin

Özellikle fazla kilolarından şikayetçi olan ve diyet yapmaya karar veren kişiler başta olmak üzere pek çok insan sağlıklı ve tok tutan yiyeceklere yöneldi. Hem tok tutması hem de iştahı kesmesi birçok insan için en önemli ölçütlerden biri haline geldi. Kişiler bazen tek öğünle 2 öğünü birden geçirmek için bu besinleri tüketiyor, hem iştahlarını kesiyor hem de tok kalmalarını sağlıyor.

Tok tutan ve iştah kesen 5 yiyecek! Beslenme listenize mutlaka ekleyin
Tok tutan ve iştah kesen 5 yiyecek! Beslenme listenize mutlaka ekleyin
GİRİŞ 15.01.2021 13:29 GÜNCELLEME 15.01.2021 15:33

Başta fazla kilolarından şikayetçi olan ve diyet yapan kişiler olmak üzere pek çok insan sağlıklı yaşam adı altında tok tutan besinler tercih ediyor. Bu kişiler hem tok tutan hem de iştahı kesen yiyecekler yiyerek uzun süre tokluk hissini korumayı istiyor. bu sayede hem abur cubur dediğimiz zararlı ve kalorisi yüksek gıdalardan uzak duruyor hem de günlük hayatta sürekli yemek telaşına kapılmadan sağlıklı besleniyor.

Uzun süre tok tutan ve iştah kesen besinler

Et ve deniz ürünleri:
 Protein açısından yüksek besin kaynakları uzun süren tokluk hissi sağlar. Beyaz et, kırmızı et, balık ve diğer envai çeşit deniz ürünleri en güçlü protein kaynaklarındandır. Bu besinleri dozunda tükettiğinizde daha uzun süre tok kalabilir, iştahınızı kapatarak kalorili besin alımını durdurabilirsiniz.

Yumurta: Genellikle pek çok kişinin sabah kahvaltısının vazgeçilmezi olan yumurta da oldukça tok tutan besinlerden biri. Yüksek protein içeren 1 yumurta 5-6 saat tok tutma garantisi verebilir. İçeriğinde bulunan A, B, D ve E vitamini sayesinde günlük vitamin alımınızı da destekler.

Tarçın: Özellikle diyet yapan kişiler çubuk tarçını beslenmelerinden eksik etmemeye çalışır. İçtikleri suya bile ekleyerek kan şekerlerinin düşmesini engeller ve açlık hissetmeden sağlıklı şekilde beslenir.

Badem:  Badem hakkında yapılan araştırmalara göre günde tüketilen 5 adet badem kilo vermeye daha fazla yardımcı oluyor. Diyet yapan kişiler özellikle ara öğünlerinde badem tüketerek tok kalma sürelerini iyice arttırıyor. Hem içeriğinde bulunan kalsiyum, çinko, fosfor, potasyum, magnezyum, demir ve E vitamini sayesinde insan sağlığına faydalı şekilde zayıflamaya da yardımcı olur.

Yulaf ezmesi: Yulaf halk arasında diyet yapan kişiler için bir numaralı yiyecektir. Uzun süren tok tutuşu ve kolay tüketimi sayesinde tadını seven sevmeyen herkes yulafı tercih edebilir. Ayrıca içeriğindeki yüksek protein sayesinde kişinin günlük protein ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaya yardımcı olur. Buna ek olarak sindirimi uzun süren bir besin olduğundan daha geç acıktırır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!