Ayaklarda şiddetli yanma, iğnelenme, kaşıntı varsa dikkat!

Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, ayak yanması sendromunun nörolojik olabileceğine dikkat çekti.

Ayaklarda şiddetli yanma, iğnelenme, kaşıntı varsa dikkat!
Ayaklarda şiddetli yanma, iğnelenme, kaşıntı varsa dikkat!
GİRİŞ 22.02.2021 16:36 GÜNCELLEME 22.02.2021 16:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ayak yanmasının en önemli nedenleri arasında nörolojik bulguların olduğuna dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, ayak yanmasının nedeninin ortaya çıkarılması için mutlaka bir uzman hekime başvurmak gerektiğini belirtti.



Ayak yanması ayaklarda iğnelenme ve kaşıntı ile kendini gösterir

Uzm. Dr. Kara, “Ayak yanması, ayaklarda şiddetli derecede yanma, iğnelenme, kaşıntı ile kendini gösteren bir sendromdur. Ayak yanmasının en önemli sebepleri arasında nörolojik bulgular vardır. Tabana tam basamamak, ayaklarda ağrı, ayaklarda kızarıklık, ayaklarda uyuşma veya karıncalanma hissi, ayakkabı ve çorap giyememe, kalıtsal sebepler ayak yanmasının belirtileridir. Ayak yanması tanısının konabilmesi için, yapılacak nörolojik muayenenin ardından; elektromiyografi (EMG), kan tahlilleri, tomografi, MR gibi yöntemler uygulanmaktadır. Ayak yanma sendromunun altında yatan nedene bağlı olarak uygun tedavi uygulanır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    uzun süredir diz kapagına kadar olan bölgede özellikle akşam ve gece yanma- sızlama, üşüme çok fazlaydı, ortopedi , kalp damar cerrahı en sonunda nöroloji tespiti nöroloji yaptı " huzursuz bacak sendromu" bir nevi sinir iltihap/ hastalığı verilen ilaç yan etki yaptı, ilaç değişti ve ilaç süper geldi bazen günde yarım bazen tam atıyorum ve yüzde 90 tüm sızı, yanma v.b bittiii, çok şükür... bu şekilde olanlar lütfen direk nörolojiye gidin..
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    dizkapağımda ve ayak bileklerimde şeker hastalığından dolayı iltihap oluşmuştu,fizik tedavi gördüm,her türlü merhemi,ilacı denedim,sonunda yaşlı bir ninenin tavsiyesiyle -alabalık yağı- merhemi alıp kullandım,çok faydasını gördüm,aynı etkiye sahip birde -iskit merhemi- var,iyi baharatçılarda bulabilirsiniz.denedim çok yararını gördüm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar