Çok yüksek riskli bölgede yer alan Samsun'un risk haritası kırmızıya boyandı!

Sağlık bakanlığı güncel koronavirüs verilerine göre çok riskli bölgede yer alan Samsun'da kent merkezi Hayat Eve Sığar uygulamasında yine kırmızıya boyandı. Samsun 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü yer olarak açıklanmıştı. Vaka artışına ve soğuk havalara rağmen insanlar sosyalleşmekten geri kalmadı

GİRİŞ 20.03.2021 14:23 GÜNCELLEME 20.03.2021 15:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan güncel vaka sayısı haritasına göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü Samsun’da, kent merkezi Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında yüksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı. Kentte, soğuk ve rüzgârlı havaya rağmen bazı vatandaşlar deniz kenarına giderek sahilde bisiklet sürüp, yürüyüş yaparken, çocuklar ise parklarda oyun oynadı.

Samsun'da geçen hafta yeşile dönen koronavirüs risk haritası yeniden kırmızıya dönmeye başladı

İnsanlarımız dikkat etmiyor

Samsun'da vakaların artmaya devam ettiğini belirten Gülcan Özdemir, "Vakalar arttı çünkü gençlerimiz dikkat etmiyorlar, insanlarımız dikkat etmiyorlar. Maske takmıyorlar, Covid-19 olanlar dışarı çıkıyorlar. Allah'tan HES kodu var, insanları durduruyorlarmış HES kodunda Covid-19 olmasına rağmen hala inkar edenler bile oluyor. Kendimize dikkat etmemiz lazım, maskeye dikkat etmemiz lazım, evlerden mümkün mertebe dışarı çıkmamamız lazım. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmıyorum herkesin kendisini sakınması lazım. Yazık günah değil mi? Başka insanların hakkına giriyorlar" dedi.

Hasta olup saklayanlar oluyor

Maske takmayanların kendilerini kandırıp ateşe attıklarını söyleyen Nejat Palisoğlu, "Kendisine saygısı olmayanını kimseye saygısı olmaz. Bu bataktan kurtulmamız için kendimizi dezenfekte etmemiz lazım, kanunlara uymamız lazım. Ben evden dışarı çıkmıyorum, kimseye yaklaşmıyorum, çift maske takıyorum. Biz hasta olursak devlete de yük oluyoruz. Fedakar doktorlarımız, hemşirelerimiz bizim için görev yapıyorlar. Hasta olup saklayanlar da oluyor. Madem sen hastasın, acısını biliyorsun, başkalarına da tattırma bu acıyı. Birlik beraberlik her şeyi yener, böyle bu koronadan kurtulabiliriz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • karadoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    bir şey yazacağım ama olmuyor sadece insanımızı Allah ıslah eylesin kendisine saygısı olmadık kişiden başkasına saygı beklenmez Allaha havale etmek lazım
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar Karantinadan korktukları için Tabi saklarlar! 20 - 65 Yaş Arası çalışan kesimi Aşılayın (Çünkü Aşılar çok güvenli bir insan Virüse yakansa bile hafif geçiriyor) ve Aşı Olmayanları iş yerlerine sokmayın!...O zaman Vakalar durur ve Virüs olayı biter.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Her Vaka artışında Çalışan Kesimi Kontrol altına almayıp Serbest bırakıyorsunuz! sonra Aman Vakalar arttı hemen zaten Evlerde 1 Yıldır Hapis hayatı yaşayan 65 Yaş üstüne kısıtlama getiriyorsunuz! tam bir komedi! ..Şunu Kuralına göre yapın ve Yasak koymayın ama Çalışan kesimi Ağır Cezalarla Kontrol altına alın yada 20 - 65 Yaş arasını Aşılayın! Yoksa bu Vakalar 10 senede geçse durmaz!.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor