Başhekim uyardı: Kalp sağlığınızı ertelemeyin!

Pandemi döneminde insanların kalp sağlıklarını ertelediğini söyleyen Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik 'kalp krizi ihtimali her zaman olabilir' diyerek uyardı.

Başhekim uyardı: Kalp sağlığınızı ertelemeyin!
Başhekim uyardı: Kalp sağlığınızı ertelemeyin!
GİRİŞ 16.04.2021 21:09 GÜNCELLEME 17.04.2021 00:10

Pandemi nedeniyle hastaların hastaneye gitmeyi ötelediklerini belirten, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik "Vatandaşlarımızdan kalp sağlıklarını ertelememelerini istiyoruz. Kalp krizi geçirme ihtimali her zaman olabilir. Covid-19 döneminde daha fazla olabilir, buna dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi.

Oruç tutmak kalp hastalarına iyi geliyor!

Kalp krizi ihtimali her zaman olabilir

Pandemi sürecinde kalp hastalıklarının arttığına da dikkat çeken Başhekim Çelik, hastaların hastaneye gitmeyi ötelediklerini belirterek, bunun da kalp krizi oranını artırdığını düşündüklerini söyledi. Çelik, "Vatandaşlarımızdan kalp sağlıklarını ertelememelerini istiyoruz. Kalp krizi geçirme ihtimali her zaman olabilir. Covid-19 döneminde daha fazla olabilir, buna dikkat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu. 

Dünyada ölen her 3 kişiden 1'i kalp hastalıklarından vefat ediyor

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Doktoru ve Kalp Sağlığı Merkezi Sorumlusu Remzi Sarıkaya da "Dünyada ölen her 3 kişinden 1'i kalp hastalıklarından dolayı vefat ediyor. Dünyadaki en sık ölüm nedeni, kalp ve damar hastalıkları. Bunları önlemek, daha kalp hastası olmadan önlem almak, gerekli tedbirleri almak için böyle bir etkinlik yapılıyor. Kalp hastalıklarından korunmak için en önemli basamaklardan biri de egzersiz yapılmasıdır. Biz de bugünkü programımızda yürüyüş yaparak, buna vurgu yapmak istedik" dedi. 

Sağlıklı beslenmek çok önemli

Kalp hastalığına yakalanmadan da kalp sağlığı merkezine başvurulabileceğini anlatan Dr. Sarıkaya, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, sigara ve tütün ürünlerinin terk edilmesi gerektiğini söyledi. Sarıkaya, "Bizim kalp sağlığı merkezimize, daha kalp hastası olmadan da başvurulabilir. Kalp sağlığı merkezimize başvurup, kalp krizi geçirme riskinizi, 10 yıl içinde oluşabilecek kalp ve damar hastalıklarının riskini hesaplayabiliyoruz ve bununla ilgili önlemler alınabiliyor. Herhangi bir semptom başladığında, kalp hastalıklarını düşündüren durumlarda mutlaka zamanında başvurmak gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi