Son dakika... Sağlık Bakanlığı duyurdu: Uygulanan aşı miktarı 20 milyonu aştı

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarının 20 milyonu aştığını açıkladı.

GİRİŞ 19.04.2021 09:21 GÜNCELLEME 19.04.2021 11:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 20 milyonu geçti.

Bakanlığın "https://covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, saat 09.15 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 12 milyon 207 bin 83, ikinci doz aşısı 7 milyon 793 bin 292 oldu, böylece toplam doz miktarı 20 milyonu geçti.

Birinci ve ikinci doz aşılamaların toplam sayısı İstanbul'da 3 milyon 174 bin 795, Ankara'da 1 milyon 599 bin 758, İzmir'de ise 1 milyon 355 bin 78 doz olarak kayıtlara geçti.

AŞI TEMİNİ VE UYGULAMA SÜRECİ 

Bugüne kadar tedarik edilen CoronaVac aşısının miktarı 26 milyonu geçti, 30 milyon BioNTech aşısının da haziranda Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor.

Yerli aşıda Faz 2 çalışması tamamlandı, önümüzdeki birkaç hafta içinde Faz 3'e geçilmesi hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığının dört aşamalı aşı takviminde birinci aşamada yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, sağlık çalışanları, yaşlı, engelli ve koruma evlerinde kalanlar ile buralarda çalışanların aşılamaları tamamlandı.

İkinci aşamada yer alan 60 yaş ve üzeri bireyler ile üçüncü aşamada yer alan bazı kronik hastaların aşılanması sürüyor.

Her aşamada yer alan farklı yaş ve meslek gruplarının aşılanmasının ardından dördüncü aşamada "sırası geldiği halde zamanında aşı yaptıramayanlara" Kovid-19 aşısı uygulanacak. Sağlık Bakanlığı, tedarik süreçlerinin hızlandırılmasıyla haziranda 40 yaş üstüne aşılamanın başlatılmasını planlıyor.

Ramazan dolayısıyla iftardan sonra da vatandaşlara aşı yapılabiliyor.

"TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN SÜRECEK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı programımız tüm güçlüklere rağmen kararlılıkla sürecek" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün itibariyle 20 milyondan fazla doz aşı yaptık. Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle korumaya almaya çalıştık. Aşı programımız tüm güçlüklere rağmen kararlılıkla sürecek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Darendeli can 3 yıl önce Şikayet Et
    Dandik çin asisi vur babam vur nasıl olsa bızden başka kullanda yok
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşıları ne kadar Kötülerseniz kötüleyin.ki ilerde Aşı Yalancılarına Yaptırım gelecek!..Bu Virüs ancak Aşı ile bitecek.Nokta
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Görkem Niçkli Bizim Sağlık Kurulu Aylar önce 3.ncü Faz dahil Sinovac Aşısının Test sonuçlarını açıkladı ( Diğer Muhalif Medyada yoktu?) o zaman sen nerdeydin? Bogaziçi yürüyüşümü yapıyordun?... Yalancı!?
    Cevapla
  • Görkem 3 yıl önce Şikayet Et
    C.Türk bu kanıya nerden vardın daha aşının faz-3 çalışmasının raporu çin tarafından yayınlanmamış ne tür bir bilimsel araştırma yaptınız acaba pepegalık yapmayın.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    En etkilisi Çin Aşısı.Nokta
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    asıl ülkenin dinamosu çarkı işçi sınıfına sıra ne zaman gelecek? herşeyden ötelenen, en son sıraya bırakılan... elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin, işçi en küçük çark gibi görünebilir ancak en önemli parçadır işleyen mekanizmada !!!
    Cevapla
  • cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşıların çin den gelmesi için cin yönetimi ile görüşülmeli firma haftada 74 milyon aşı üretiyor her hafta 5 milyon aşı gönderse sorun çözülür reis devreye girmeli
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı sorunu yok 100 Milyon Aşı hazır bile ama Aşı Hakkında her türlü yalana,iftiraya inanan bu insanlar hazır gelen Aşıları olmuyorlar! :)
    Cevapla
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimize güveniyoruz. Allah Cc Reisten ve Bakanlarından razı olsun.
    Cevapla
  • celalettin 3 yıl önce Şikayet Et
    bendenizde kovid'e yakalandım. ciğerlerime indi. nefes alamıyordum. yoğun bakımlıktım. kurusoğanı özellikle mor olanı iyice rendeledikten sonra hemen etkisi kaybolmadan kokusunu, ağızdan derin derin teneffüs edince nefesim açıldı. virüs etkileri kısa sürede geçti. hastanedekiler , yoğun bakımda olanlar bir deneseler. zararı yok. İnşaallah faydasını göreceklerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı