Aşırı terlemeye terletmeyen çözümler!

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. M. Muharrem Erol, aşırı terleyen insanlara terletmeyen bazı önerilerde bulundu

Aşırı terlemeye terletmeyen çözümler!
Aşırı terlemeye terletmeyen çözümler!
GİRİŞ 01.05.2021 15:57 GÜNCELLEME 01.05.2021 17:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte aşırı terleyen insanların da kabus dolu günleri başladı. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. M. Muharrem Erol,  Terlemenin, vücudun ısı dengesini kurmayı sağlayan normal bir fonksiyon olduğunu ifade etti.

Ramazan ayında ağız kokusuna karşı: Elma ve armut yiyin!


Türlü reaksiyonlar terlemeye sebep olabilir

Erol: "İnsan vücudunda gelişen bazı toksinlerin de vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Egzersiz, heyecan ve stres gibi durumlarda terleme miktarında artma görülebildiği gibi sıcak havalarda vücut ısı artışını düzenlemek için de terlemede artış görülür. İnsan vücudunun fizyolojik bir fonksiyonu olan terleme, bazı kişilerde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Hiperhidrozis adı verilen hastalıkta, herhangi bir aktivite olmaksızın, hava sıcaklığından bağımsız olarak vücudun özellikle el, koltukaltı, ayaklar gibi belli bölgelerinde aşırı miktarda terleme görülür.

Aşırı terleme artık basit şekilde çözülüyor

"Aşırı terleme konusunda da çok etkin olarak bilinen Hyperhidrozis ameliyatları da hastanemizde yapılmaya başlandı. Aşırı terleme artık basit bir ameliyatla önlenebilir bir durum oldu. Endoskopik Torakal Sempatektomi ( ETS) yöntemiyle, el ve koltuk altı terlemelerinde yüzde 95’nın üzerinde başarı sağlanmaktadır. Aslında fizyolojik bir durum olan terleme bazı hastalarda ciddi sosyal ve psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Özellikle sosyo ekonomik olarak aktif yaşayan insanlarda; koltukaltı ve ellerde aşırı terleme ve yüzde kızarma birçok psikolojik sorunu da beraberinde getirmektedir. Bu sebeple aşırı terleme için mutlaka tıbbi yardımın alınması gerekmektedir" dedi. 

Kimler ameliyat olabilir?

Kimlerin ameliyat olması gerektiğinin de altını çizen Erol, "El sıkışmaktan çekinenler, iş gereği elinde kağıt tutarken ya da yazı yazarken teri kağıda geçenler, klavyede çalışırken sıkıntı yaşayanlar, metal cisimleri kavramakta sorun yaşayanlar, sınavlarda sorun yaşayanlar, yedek kıyafet taşımak zorunda kalanlar gibi bu listeyi kişiselleştirip daha da uzatabiliriz. Aşırı terleme için medikal ve cerrahi ve cerrahi dışı diyebileceğimiz tedaviler mevcuttur. ETS Yöntemiyle koltuk altından 1 santimetrelik estetik bir kesiyle yapılan ameliyat yaklaşık 30 dakika sürmektedir. İşlemden hemen sonra koltukaltı veya el terlemesi kesiliyor ve hasta aynı gün taburcu ediliyor. Ameliyatı takip eden birkaç gün içinde de günlük yaşantıya geri dönmek mümkün olabiliyor" diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazla kazanmak için reklamını yapmış.
    Cevapla
  • hamidgil 2 yıl önce Şikayet Et
    fiyatta alalım 30 dk ne kadar
    Cevapla
  • fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet hastaneleri yapıyo sende para çoksa özele gidersin
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende zannettim farklı bir çözüm... ameliyat diyor adam... hangi hastane bı koşu gelelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı