Baldır ağrısı neden olur? Bacaklarda dinlenirken baldır ağrısı ve sızlama nasıl geçer?

Baldır ve bacak ağrılarının en genel sebebi, kas sıkışmasıdır. Özellikle çok yoğun programlarla egzersiz yapan ve ardından vücudu esnetmeyen kişilerde görülür. Yorgunluk, çok fazla ayakta kalma, uzun saatler tempolu yürüyüş yapmak baldırların kasılmasına neden olmaktadır. Peki baldır ağrılarına ne iyi gelir? Bacak ağrıları nasıl geçer?

Baldır ağrısı neden olur? Bacaklarda dinlenirken baldır ağrısı ve sızlama nasıl geçer?
Baldır ağrısı neden olur? Bacaklarda dinlenirken baldır ağrısı ve sızlama nasıl geçer?
GİRİŞ 18.05.2021 15:49 GÜNCELLEME 18.05.2021 15:49

Bacak ve baldır ağrısı, genellikle kas sıkışmasından kaynaklı meydana gelir. Özellikle ısınmadan egzersiz yapmak, egzersiz sonrası vücudu esneten hareketler yapmamak bacakların kasılmasına neden olmaktadır. Kas ağrıları, görüldüğü kişilerde hareket kabiliyetinin azalması ve kramplar görülmektedir. Bacak ağrısı, başka bir hastalığın belirtisi olarak da görülebileceğinden sürekliliği halinde muhakkak uzman doktora danışılması gerekir. 

Kabızlık acilen nasıl giderilir? Direkt tuvalete çıkaran besinler ve kabızlığa anında çözüm

Baldır Ağrısı Neden Olur? 

Bacak ağrısı, küçük-büyük her yaş grubunda meydana gelen, halk arasında çok çok yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Bacaklara aşırı yüklenmeden kaynaklı görülen ağrıların altına başka nedenlerden yatabildiği göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle spor sonrası meydana gelen baldır ağrıları, çok şiddetli ve kronik olarak devam ediyorsa muhakkak doktora danışılması tavsiye edilir. Genel olarak bacak ağrılarının nedenleri:

Evde doğal diş macunu nasıl yapılır? Organik diş macunu hazırlanışı...

  • Atar Damar Tıkanıklığı

Damarlara yeterince oksijen gitmemesinden dolayı damarlar tıkanır ve yürüme gibi en basit eylemi gerçekleştirirken dahi ağrı ve kramplar meydana gelir. Yüksek tansiyon, sigara kullanımı ve diyabet gibi nedenlerden kaynaklanan damar tıkanıklığı, baldırlarda kasılmalara ve ağrıları neden olmaktadır. 

  • Sinir Sıkışması

Aşırı egzersiz, obezite ve travma gibi nedenlerden dolayı görülen sinir sıkışması, baldır ağrılarına neden olur. Özellikle ağır ve uzun süre egzersiz yapıp vücudu yeteri kadar esnetmemek kas ve sinirlerin sıkışmasına neden olarak ağrılara yol açar. Kas spazmı, bacakların hareketliliğini en aza indirerek şiddetli ağrılarla kendini göstermektedir. 

  • Eklem Ağrıları

Çok fazla yürüme, ayakta kalma, kireçlenme, kıkırdak yırtılması gibi ciddi nedenlerden meydana gelen ağrılar, kontrollü egzersizlerle çözüme kavuşabilir. Bu tip ağrıların ileri boyutları ameliyatla tedavi olduğundan kişilerin kendilerine dikkat ederek tedavilerini ihmal etmemesi tavsiye edilmektedir.

  • Bel Fıtığı

Omuriliklerde bulunan disklerin kayması ve aşınması sonucu bacaklara yapılan baskıyı arttırdığından baldır ağrılarına neden olmaktadır. Bacaklarda güç kaybı, kas spazmları ile görülen bu rahatsızlık için erken teşhis ve doğru tedavi çok önemlidir. 

Baldır Ağrısına İyi Gelen Yöntemler Nelerdir?

Bacak ağrıları günlük hayatta herkesin karşılaşabileceği bir rahatsızlık olduğundan ilk olarak yapılması gereken istirahattir. İstirahat ve doğru egzersizle bacak ağrıları bir nebze azalabilir. Azalmaması halinde nedenini öğrenmek doğru tedavi için uzman bir doktora danışılması gerekir. Bacak ağrısına iyi gelen bazı yöntemler şöyledir:

  1. Egzersiz: Bacaklara çok yüklenmeden yapılan egzersizler hem kireçlemeyi önlemekte hem kas yapısını güçlendirerek ağrıları hafifletmektedir. 

  2. Esneme: Spor sonrası ya da spor yapmadan birkaç esneme hareketiyle kasların yumuşayıp gevşemesi sağlanabilir. Düzenli ve doğru yapılan egzersizler kas sıkışması, kramp ve ağrıların büyük oranda azalmasını yardımcı olmaktadır. 

  3. Masaj: Baldır ağrılarına en iyi gelen yöntemlerden biri de masajdır. Ağrıya ve kramplara neden olan kasların yumuşamasını sağlayarak ağrıyı azaltmaktadır. Masaj esnasında zeytinyağı, kantaron ve lavanta gibi yağlara başvurulması, kasların daha çabuk rahatlamasını sağlamaktadır. 

Bacak ve beli rahatlatan esneme hareketleri

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?