10 günde göbek eriten diyet! Evde göbek eritme hareketleri ve yağ yakıcı zayıflama egzersizleri

Yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynak göbek ve bel çevresinde oluşan yağlanma, fiziksel görüntünün bozulmasında ziyade çeşitli sağlık sorunlarına da yol açmaktadır. Yaşam tarzında yapılan bazı değişiklikler ve düzenli bir egzersiz programı ile göbek yağlarından kurtulmak oldukça olasıdır. Peki göbek yağlarını eriten egzersizler hangileridir? İşte göbek yağlarını yakan beslenme alışkanlıkları...

10 günde göbek eriten diyet! Evde göbek eritme hareketleri ve yağ yakıcı zayıflama egzersizleri
10 günde göbek eriten diyet! Evde göbek eritme hareketleri ve yağ yakıcı zayıflama egzersizleri
GİRİŞ 21.05.2021 17:00 GÜNCELLEME 21.05.2021 17:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yanlış beslenme ve hareketsizlikten dolayı özellikle göbek ve bel çevresinde yağlanmalar meydana gelir. Vücuttaki yağ oranının artması fiziksel görüntünün bozulması dışında ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Daha sağlıklı ve fit bir görüntüye sahip olmak için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, her güne bir egzersiz eklenmesi tavsiye edilir. Vücuttaki yağ oranını normal seviyesine indirmek, özellikle göbek ve bel çevresindeki fazlalıklardan kurtulmak uzun vadede mümkün olduğundan istikrarla beslenme ve egzersiz programına devam etmek gerekir. 

60 dakika yürüyüş yapmak kaç kalori yakar? 1 saat yürümek kilo verdirir mi?

Göbek Yağlarının Erimesini Hızlandıran Egzersizler

Spor yaparken en iyi sonucu almak ve spor esnasında herhangi bir sakatlık yaşanmaması için muhakkak ısınma hareketleriyle başlamak gerekir. Hafif tempolu ip atlayarak, kürek çekme hareketleri yaparak vücudu ısıttıktan sonra egzersizlere başlanabilir. Göbek ve bel çevresi yağlarını yakan egzersizler şöyledir:

Filtre kahve zayıflatır mı? Filtre kahve günde ne kadar içilir?

  • Mekik: Boyna yüklenmeden karın kaslarına yoğunlaşarak yapılan mekik, göbek yağlarının daha çabuk yanmasına yardımcı olur. Kişinin bünyesine göre düzenli olarak farklı set ve sayıda mekik çekmesi, karın kaslarını çalıştırarak yağları eritmektedir. 

  • Plank: Tüm vücut kaslarının çalışmasına yardımcı olan plank hareketi, karın kaslarını çalıştırarak göbek yağlarını en hızlı şekilde yakmaktadır. Kişinin bünyesine göre farklı süre ve setlerde yapılan plankın en etkili şekilde netice vermesi için düzenli olarak yapılması gerekir. 

  • Yürüyüş: Tüm vücudu çalıştıran tempolu yürüyüş, fiziksel sağlığın korunmasının yanında ruhsal olarak kişinin daha iyi hissetmesine yardımcı olmaktadır. Karın, kalça, bacak kasalarını çalıştıran tempolu yürüyüş, düzenli olarak yapılırsa kısa sürede kilo vermeye yardımcı olur. 

  • İp Atlama: Karın, kalça, bacak, kol ve göğüs kaslarını çalıştıran ip atlama egzersizi, özellikle bel ve göbek çevresindeki yağların kısa sürede erimesini sağlar. Tüm vücudu çalıştıran bu egzersiz, özellikle hareketsiz bir yaşama sahip olan kişilerin daha zinde kalmasına ve kısa sürede zayıflamasına yardımcı olur.

Göbek Yağlarının Erimesine Yardımcı Olan Besinler

Beslenme alışkanlıklarında biraz değişikliğe gidilmesi, sağlıklı ve doğal yiyeceklerin tüketilmesi vücut göbek yağlarının erime sürecini hızlandırmaktadır. Ana ve ara öğünlerde yağ yakmaya yardımcı olan besinleri tüketmeye özen gösterilmelidir. Göbek yağlarının erimesine yardımcı olan yiyecekler şöyledir:

Gaps diyeti nedir, nasıl uygulanır? Gaps diyetinin sağlığa faydaları nelerdir?

  • Yoğurt: Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan yoğurt, vitamin ve mineral bakımında da oldukça zengindir. Akşam yatmadan 1-2 saat önce 3 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı pul biber, 2 damla limon eklenerek tüketilmesi bel ve göbek yağlarının erimesine yardımcı olmaktadır.

  • Yumurta: Protein kaynağı olan yumurta, sabah kahvaltılarında doğru pişirme tekniğiyle düzenli olarak tüketilirse göbek yağlarının kısa sürede erimesine yardımcı olmaktadır. Uzun süre tok tuttuğundan dolayı diyet listelerinde muhakkak yer alması tavsiye edilir. 

  • Bitki Çayları: Yeşil çay, kayısı çayı, kekik çayı, maydanoz sapı çayı, biberiye çayı gibi bitki çayları düzenli olarak tüketilirse, zayıflama sürecinde yağların daha hızlı yakılmasına yardımcı olur. Bitki çayları her gün düzenli olarak 1-2 fincan içilmesi tavsiye edilir. 

  • Bol Yeşillik: Zor diyetler yapmak yerine sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek, kilo verme sürecini daha çekilebilir hale getirir. Kızartma yemekleri yemek yerine büyük bir salata tabağı hazırlamak ve üzerine haşlanmış tavuk eklemek, besin değerleri bakımından zengin olmasının yanında oldukça doyurucudur. 

  • Avokado: Uzun süre tok tutan ve oldukça sağlıklı bir besin olan avokado, lif oranı yüksek bir besin olduğundan göbek ve bel çevresindeki yağların erimesine yardımcı olmaktadır. Zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini en sağlıklı şekilde karşılamaktadır. 

  • Kuruyemiş: Fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuruyemişler çiğ halde tüketilmesi halinde vücutta yağ birikmesine engel olarak kısa sürede zayıflamaya yardımcı olur. Uzun süre tok tutan kuruyemişler, bağırsak hareketlerine hızlandırarak kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe de engel olmaktadır. 

  • Ilık Su ve Elma Sirkesi: Her sabah güne başlarken bir bardak ılık suyun içine atılan 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, göbek yağlarının kısa sürede yakılmasına yardımcı olmaktadır. 

YORUMLAR 4
  • Cemo 2 yıl önce Şikayet Et
    Yediğin yemeği iki kişiyle paylaş ne göbek kalır ne kilo ac gözlü olma
    Cevapla
  • bir şey 2 yıl önce Şikayet Et
    alakası yok ben kendimden biliyorum geçen sene neredeyse tüm sene diyet yaptım yanında sporda yapıyordum abur cuburu kestim sağlıklı da besleniyordum ama hiç kilo veremedim metabolizma ile alakalı bu durum
    Cevapla
  • Basri 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit Kardeşim,ekmek makarna pilav bulgur yemeyeceksin. Benim kahvaltım bir tutam dereotu domates zeytin bir parça beyaz peynir.
    Cevapla
  • Korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Eee nerde hayatın tadi. Obur tarafta varmi pastırma çökelle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası