Koronavirüs yüzünden 15 günde 10 kilo verdi!

Hatay'da koronavirüse yakalanan ve atlattıktan sonra görevinin başına dönen Mehmet Ali Erkan ve eczacı Cansu Hocaoğulları bu süreçte yaşadıklarını anlattı.

Koronavirüs yüzünden 15 günde 10 kilo verdi!
Koronavirüs yüzünden 15 günde 10 kilo verdi!
GİRİŞ 21.05.2021 16:44 GÜNCELLEME 21.05.2021 17:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hatay'da yakalandıkları Kovid-19 atlattıktan sonra görevlerinin başına dönen Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Erkan ve eczacı Cansu Hocaoğulları, hastalık sürecinde yaşadıkları zorlukları anlattı. Mehmet Ali Erkan 51 yaşında olduğunu ve 15 günlük evde bakımla geçirdiği Kovid-19'un bu yaşına kadar atlattığı hiçbir hastalığa benzemediğini söyledi.

Koronavirüsü yendi, diğer hastalar için plazma bağışladı


15 günde 10 kilo verdi

Aynı anda eşi ve oğlunun da mücadele ettiği hastalık yüzünden hayatında ilk kez ölümü ensesinde hissettiğini aktaran Erkan, şöyle konuştu: "Bende ilk olarak bir titreme başladı sonra kas ve eklem ağrıları buna eşlik etti. Derken baş ağrısı, mide bulantısı oldu, sonra test yaptık pozitif çıktı. O an zaten filyasyon ekibi ilaçlarımızı getirdi ve ilaçları kullandık ama öyle ağır seyrediyor ki takatiniz kalmıyor, elinizi, yüzünüzü yıkayacak enerjiyi kendinizde hissetmiyorsunuz. Tükenmişlik, bitmişlik hissediyorsunuz. Özellikle iki gün solunum sıkıntısı oldu, sonra ilaçlar bittikten sonra aşama aşama bu sıkıntılar azaldı. Evde tedavi olduk yaklaşık 15 gün sürdü. 15 günde 10 kilo verecek kadar insanı etkileyen bir illet bu. Canınız hiçbir şey çekmiyor çekse de istifra ediyorsunuz, aldığınız içinizde kalmıyor. Bu, eşi benzeri olmayan bir illet, bu illetin hayırlısıyla ülkemizden, dünyadan bir an önce gitmesini ümit ediyoruz."

2 kat merdiven çıkarken dinlenmek istiyor

Erkan, Kovid-19 geçirmeden önce daha çevik ve enerjik olduğunu, şu anda ise iki kat merdiven çıkarken dinlenme ihtiyacı hissettiğini belirtti. Hastalıkla mücadelenin milli bir vazife olduğuna dikkati çeken Erkan, "Hızlı yayılan ve birçok insani etkileyen, belki bulaştırdığınız insanın ölümüne sebep olacak bir illet. Dolayısıyla bunu bu şekilde algılamak ve ona göre davranmak gerekiyor, yoksa insan ciddi sıkıntı çekiyor." dedi.

Bu süreçte kimi görüyorsak onun vebalini de düşünmemiz lazım

Hastanede görevli eczacı Cansu Hocaoğulları ise boğaz ağrısı şikayetiyle başlayan Kovid-19 hastalığıyla 10 gün evde mücadele ettiğini anlattı. En büyük endişesinin sevdiklerine bu hastalığı bulaştırmış olma düşüncesi olduğunu ifade eden Hocaoğulları, şunları kaydetti: "Filyasyon ekibi ailemin yanına gittiğinde ben zaten ağlıyordum, çok üzülmüştüm yani anneme, babama bir şey olacak düşüncesi beni çok üzdü. Hastanede çalışırken bana bulaştı 'Onlara da bulaştırdım mı, tedbirsizlik yaptım mı?' diye düşündüm ve bu durum çok kötü etkiledi. Bu süreçte kimi görüyorsak onun vebalini de düşünmemiz lazım. Çok şükür onların ilk etapta negatif çıktı, biraz rahatladık tabii ki ve uzun süre de görüşmedik" dedi. Hocaoğulları, 10 günlük karantina sonrası işinin başına döndüğünü belirterek, herkesten kurallara uymasını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Gurbetci Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Covid gecirdim. Tam 3 hafta sürdü bunun 10günü yüksek ates. Ve sadece Paracetamol 500, Ibuprofen 200 ilac aldim. Burada (yurtdisi) ilac vermiyorlar. Asi karsitlarina öyle sinir oluyorum. Hastalik sizi yataga bagliyor hic takadiniz kalmiyor. Hatta birara elime kayit kalem alayim yazayim dedim.......Allah beterini saklasin
    Cevapla
  • Said 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastane çalışanları herkesten evvel aşı oldu. Hem de 2.dozları da oldular. Adı geçen çalışanların mutlaka aşılanmış olmaları gerekiyor. Ama bazı çalışanlar da aşıyı reddemiş olabilirler. Belki de açılandıkları için hayattalar. Bu durumu sağlık bakanlığı mutlaka verileri topluyordur.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ilaçları kullananlarda aynı şikayet, kullanmayanlar daha az yıpranıyor. Tüm mesele doğru beslenme ve vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmek gerisi palavra.
    Cevapla
  • ilac 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu hastane çalışanları aşı olmuş muydu olmamış mıydı? oldularsa hangi aşıyı oldular? oldularsa neden bu kadar agır geçirdiler? hani hafif atlatılacaktı? saglık bakanlıgı aşı olup hastalanan, agır geçiren, hafif geçiren, ölen kim kaç kişi var açıklama yapmalı.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıkladı açıkladı az haber izlesen görürdün sağlık çalışanlarda yatış yüzde 1 in altına düştü 65 üzeri oda baya düştü sağlık cakisanlarindan 100 de 20 mi 25 mi neydi asi olmamis keza 65 yas ustude aynı aşılar yüzde 100 yapılsaydı belkide vakada ölümde az azalirdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!