Acıya duyarlı kişilerin koronavirüse yakalanma riski daha düşük!

ABD'li bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada koronavirüse yakalanma riskinin acı tatlara duyarlı kişilerde daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Acıya duyarlı kişilerin koronavirüse yakalanma riski daha düşük!
Acıya duyarlı kişilerin koronavirüse yakalanma riski daha düşük!
GİRİŞ 27.05.2021 15:51 GÜNCELLEME 27.05.2021 15:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Daily Mail’in haberine göre, Louisiana Sinüs ve Burun Uzmanları Merkezinden araştırmacılar, tat alma duygusu ile Kovid-19 arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla 2 bin kişiyi inceledi. Çalışmada, acı tatları algılamayanlar, acıya karşı duyarlılar ve ortalama tat alanlar olarak 3 gruba ayrılan katılımcılara Kovid-19 testi yapıldı

İnsanlar korona korkusu yüzünden evde kalp krizi geçiriyor!


Acıya duyarlı kişiler daha fazla nitrik oksit üretiyor

Çalışma sonucunda acı tatları algılamayan kişilerin, acı tatlara duyarlı kişilere kıyasla virüse yakalanma riskinin yüksek olduğu ortaya konuldu. Bilim insanları, acı tatlara duyarlı bireylerin daha fazla nitrik oksit üretebileceğini ve bunun da herhangi bir koronavirüs partikülüne zarar verebileceğini öne sürdü.

Acı tatlara duyarlı kişilerin hastaneye yatma ihtimali düşük

Araştırma ekibinin lideri Dr. Henry Barham, dilin tat tomurcuklarında bulunan acı tat reseptörü T2R38'in, uyarıldığında, solunum mukozasında virüslerin daha fazla çoğalmasını önlemeye veya öldürmeye yardımcı olmak için nitrik oksit üreterek yanıt verdiğini kaydetti. Araştırma kapsamında acı tatlara duyarlı kişilerin virüs nedeniyle hastaneye yatırılma ihtimalinin de daha düşük olduğu belirtildi. Çalışmanın ayrıntıları Jama Network Open dergisinde yayımlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • birkıssadanbinhisse 2 yıl önce Şikayet Et
    boşuna demiyorlar acı şifadır diye tabi herseyin fazlasi zarardir onada dikkat etmek gerekir ölçülü olmak iyidir
    Cevapla
  • Ragıp 2 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğunu anlamamışsın.Tam tersini söylüyor.Acı biberi çok tüketen,acılığı hissetmeyen ve acıya karşı duyarsız kişilerin koronaya daha çok yakalandığını söylüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!