Meryem ana otu doğumda nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?

Çağlar boyunca halk arasında doğurganlığı arttırdığı ve doğumu kolaylaştırdığına inanılan Meryem ana otu, günümüzde de pek çok kişi tarafından kullanılmaya devam etmektedir. Düzenli içildiğinde doğum sancılarını hafiflettiğine inanılsa da doktora danışmadan tüketilmemesine kesinlikle dikkat etmek gerekir. Peki Meryem ana otu doğum sancılarına iyi gelir mi?

Meryem ana otu doğumda nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?
Meryem ana otu doğumda nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?
GİRİŞ 19.11.2021 09:37 GÜNCELLEME 19.11.2021 09:37

Geleneksel tıp tedavisinde yüzyıllardır kullanılan Meryem ana otu, özellikle çocuk sahibi olmak isteyenlerin başvurdukları bitkisel yöntemlerin başında gelmektedir. Arabistan’da yetişen Meryem ana otu, yumruk şeklinde olduğundan dolayı Fatma ana eli otu olarak da anılmaktadır. Birçok hastalığa şifa olan ot, suya atıldığında ve yağmur ve yağdığında açılarak yeşil renge dönüşür. Kadın hastalıkları ve doğum gibi konular için asırlardın başvurulan Meryem ana otu, günümüzde de sıklıkla kullanılır. 

Biberiye çayının faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?Biberiye çayının faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?

Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?

Doğurganlığı ve hamile kalma oranını arttırdığına inanılan Meryem ana otu, başka bir inanışa göre de doğumu kolaylaştırır. Doğum esnasında rahmin açılmasını sağlayarak doğum sancılarını dindirir.  Etrafı kuru dallarla çevrili olan bitki, Arabistan yarımadasında yetiştirilse de birçok aktardan kolaylıkla temin edilebilir. Meryem ana otunun faydaları şöyledir:

  • Meryem ana otu, kadınların yumurtlama döneminde kullanıldığında hamile kalma oranını arttırır. 

  • Güçlü bir antioksidan içeren Meryem ana otu, vücudu toksinlerden arındırarak yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. 

  • Cildi güzelleştirerek daha canlı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Düzenli olarak Meryem ana otu tüketen kişilerin idrar kaçırma problemine iyi gelir.

  • Doğum sonrasında rahim kanamalarını azaltır. 

  • Doğumun daha kolay gerçekleşmesine yardımcı olur.

Adaçayı faydaları nelerdir? Covid-19'a karşı ebegümeci ve adaçayı gargarası nasıl hazırlanır?Adaçayı faydaları nelerdir? Covid-19'a karşı ebegümeci ve adaçayı gargarası nasıl hazırlanır?

Meryem Ana Otu Nasıl Kullanılır?

Meryem ana otu tekrar tekrar kullanılabilen bir bitkidir. Sürahinin içine atılıp üzeri su ile doldurduktan sonra 1 gün bekletilir. Ardından her akşam 1’er bardak hem kadın hem de erkek içer. Bu şekilde sürahi bitene kadar devam edilir. Sürahinin içinde kalan ot, tekrar kenara alınarak kurutulur. Meryem ana otunun bu şekilde düzenli olarak kullanılması, doğurganlığı arttırarak hamile kalma olasılığını yükseltir, doğum daha kolay olmasına yardımcı olur ve idrar kaçırma problemlerine iyi gelir. 

Yaraların daha çabuk iyileşmesinde de etkili olan Meryem ana otu, yukarıda bahsedildiği gibi suyu hazırlanır ve yaralı bölgeye sürülür. Mümkünse suyun içinde 5 dakika kadar bekletilmesi de tavsiye edilmektedir. 

Meryem Ana Otu Fiyatı

Aktarlar ve belli internet sitelerinde satışı olan Meryem ana otunun 100 gr fiyatı takribi 25-30 TL arasındadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!