Yağ bezelerini ne eritir? Göz altı çevresi yağ bezeleri için sirke tedavisi uygulaması

Yağ bezeleri bir cilt problemi olup genellikle yaş ilerledikçe meydana gelir. Doğru ve düzenli cilt bakımının yapılmamasından kaynaklı da oluşmaya başlayan yağ bezeleri cerrahi müdahalelere gerek kalmadan doğal bakımların uygulanmasıyla da geçebilir. Peki yağ bezeleri nasıl geçer? Evde uygulanabilecek yağ bezeleri tedavileri...

Yağ bezelerini ne eritir? Göz altı çevresi yağ bezeleri için sirke tedavisi uygulaması
Yağ bezelerini ne eritir? Göz altı çevresi yağ bezeleri için sirke tedavisi uygulaması
GİRİŞ 16.06.2021 08:50 GÜNCELLEME 16.06.2021 08:50

Yağ bezeleri genellikle 40 yaş üstü kadınlarda görülse de çok fazla makyaj yapılması ve cildin yeteri kadar temizlenmemesinden kaynaklı olarak genç yaştaki kadınlar da çok sık görülebilir. Cerrahi müdahale ile temizlenen yağ bezeleri için halk arasında yaygın olarak kullanılan oldukça işe yarar doğal yöntemler de bulunur. Özellikle cilt bakımında oldukça yaygın olarak kullanılan aloe vera, sirke ve çay ağacı gibi maske ve kürler yağ bezelerinin kısa sürede geçmesine yardımcı olur.

Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?

Yağ Bezelerini Ne Eritir?

Doğal ve aromatik yağların doğru yöntemlerle uygulanması halinde ciltte meydana gelen yağ bezelerinin yok edilmesi mümkündür. Aloe vera jeli, yağı veya Hintyağı gibi güçlü aromaya sahip yağlar temiz bir pamuğa damlatılarak yüze masaj yaparak uygulanır. Bu işleme her gün düzenli olarak devam edilir. Bir süre sonra yağ bezeleri eriyerek yok olacaktır. 

Yağ Bezelerine Ne İyi Gelir?

1- Çay Ağacı Yağı

Cildin temizlenmesinde oldukça etkili olan çay ağacı yağı ile cildi temizlemek ciltteki yağ bezelerinin zamanla erimesine ve yok edilmesine yardımcı olur. Tonik olarak kullanılan çay ağacı yağı, ciltteki toksin ve kirlerin arınmasını sağlar.

Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Çay ağacı yağı sivilcelere iyi gelir mi?Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Çay ağacı yağı sivilcelere iyi gelir mi?

2- Sirke

Yağ bezelerinin yok edilmesinde en etkili kürlerden biri de sirkedir. Temiz bez ya da pamuk yardımıyla yüze masaj yaparak uygulanan sirke, ciltteki yağ, kir ve toksinlerin kısa sürede temizlenmesini sağlamasının yanında cildin doğru yöntemlerle temizlenmemesinden ve çok fazla makyajdan kaynaklı oluşan yağ bezelerinin de geçmesine yardımcı olur. 

Sirkeli suyun faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sirkeli su içme zayıflatır mı?Sirkeli suyun faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sirkeli su içme zayıflatır mı?

3- Bal ve Buğday Maskesi

Bezelerin küçülerek zamanla erimesi için bal ve buğday iyice karıştırılarak 1 gece oda sıcaklığında bekletilir. Arından cilde maske yaparak uygulanır ve yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletilir bol su ile durulanır. Düzenli olarak haftada 2-3 kez uygulanması tavsiye edilir.

Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?

4- Hintyağı

Keskin aromasıyla cilt bakımında çok fazla kullanılan hintyağı, 4-5 damla kadar temiz bir pamuğa sürülür ve masaj yaparak cilde uygulanır. Bu işlemin düzenli olarak uygulanması göz çevresinde oluşan yağ bezelerinin azalmasını hızlandırmaktadır. 

Hardal yağının faydaları nelerdir? Hardal yağı saça faydaları...Hardal yağının faydaları nelerdir? Hardal yağı saça faydaları...

5- Buhar Banyosu 

Ciltteki toksin, yağ ve kirin arınmasında en etkili tedavi yöntemlerinden biri olan buhar banyosu, hafta 1 kez uygulandığında ciltteki yağ bezelerinin geçmesinde etkili yöntemlerden biridir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!