C vitamininin yüze faydaları nelerdir? C vitamini serum ne işe yarar?

Cilt yenileyici özelliği sayesinde cildin daha canlı ve genç görünmesini sağlar. Antioksidan özelliği sayesinde kirlilikten ve makyaj kalıntısından kaynaklı ciltte biriken toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Peki evde C vitamini nasıl yapılır? İşte C vitamini kullanımı...

C vitamininin yüze faydaları nelerdir? C vitamini serum ne işe yarar?
C vitamininin yüze faydaları nelerdir? C vitamini serum ne işe yarar?
GİRİŞ 22.07.2021 09:22 GÜNCELLEME 01.08.2021 11:52

C vitamini, bağışıklık sistemimizi güçlendiren en etkili bileşenlere sahip olmasının yanında cilt bakımında da oldukça etkilidir. Özellikle cildin canlı ve genç görünmesini sağlayan C vitamini sabah güne başlarken uygulanması tavsiye edilir. Antioksidan kaynağı olan C vitamini, ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olarak kir ve yağdan arındırır. Genellikle eczanelerde satılan C vitamini 2-3 malzemeyle evde de kolaylıkla hazırlanabilir. 

Kekiğin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Taze kekik nasıl kurutulur?Kekiğin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Taze kekik nasıl kurutulur?

C Vitaminin Yüze Faydaları Nelerdir?

Son yıllarda hava kirliğinin artması, beslenme alışkanlıkların değişmesi, alkol ve sigara tüketiminin artması nedeniyle cilt daha çabuk kırışarak cansız bir görünüme ulaşır. Bunun için düzenli bakımın yapılması, ciltte kir ve toz kalıntılarının temizlenmesine dikkat edilmelidir. Bakımlar esnasında dikkat edilmesi gereken en öneli unsur ise doğal ve doğru ürünlerin tercih edilmesidir. C vitaminin cilde faydaları şöyledir:

Saç yağlanması yıkanmadan nasıl geçer? Doğal yollarla yağlı saç derisi nasıl temizlenir?Saç yağlanması yıkanmadan nasıl geçer? Doğal yollarla yağlı saç derisi nasıl temizlenir?

  • Mat ve cansız bir görünümü olanların cildini canlandırır. Cildin daha parlak ve dinamik görünmesini sağlar.

  • Cilde enerji vererek renk tonunu eşitler. 

  • Gün içinde maruz kalınan kir ve tozun arınmasını sağlar. Çevre ve hava kirliliğinden kaynaklı yüzde biriken toksinlerin arınmasına yardımcı olur. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan C vitamini, ciltteki tahribatı onarır. 

  • Kolajen üretimini destekleyerek kaz ayağı ve hüzün çizgisi gibi görünümlerin azalmasını sağlar. 

  • Yaşlanma belirtilerini engeller, cildin daha canlı ve genç görünmesine yardımcı olur. 

  • Antioksidan özelliği sayesinde cildi ölü hücrelerden arındırır. Hücre onarımını destekler.

Ayva çekirdeği jeli cilde faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır?Ayva çekirdeği jeli cilde faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır?

Evde C Vitamini Nasıl Yapılır?

Hiçbir kimyasal maddeye gerek kalmadan doğal malzemelerle cilt bakımı yapmak, cilde zarar vermeden ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karışılar. C vitamini ise evdeki kolayca hazırlanarak kullanılabilir. C vitamini için gerekli malzemeler şöyledir:

  1. 1 adet portakal kabuğu

  2. 1 adet limon kabuğu

  3. Yarım çay bardağı zeytinyağı

Saç derisinde sivilce neden çıkar? Kafa derisinde çıkan sivilcelere bitkisel çözümler...Saç derisinde sivilce neden çıkar? Kafa derisinde çıkan sivilcelere bitkisel çözümler...

Hazırlanışı:

Portakal ve limonların kabukları dikkatlice rendelenir ve küçük bir cam kavanoza alınır. Portakal ve limon kabuklarının üzerine geçecek kadar takribi yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir ve kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve 10 gün kadar güneşli ortamda bekletilir. 10 gün sonunda kullanmaya başlanabilir.

C Vitamini Nasıl Kullanılır?

C vitamini, genellikle sabah uyanınca güne başlarken uygulanması tavsiye edilir. C vitamini sürdükten ve yüze iyice yedirdikten 10 dakika sonra güneş koruyucu sürülür. Ancak çok yağ bazlı bir yapı olan evde hazırlanan C vitamini, gece yatmadan önce de sürülebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler