Maske kullanımıyla artışa geçen cilt hastalıklarına dikkat!

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında sağlığımız için kullandığımız maskelerin ardından cilt hastalıklarında artış yaşandı. Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal günde en az 2 maskenin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Maske kullanımıyla artışa geçen cilt hastalıklarına dikkat!
Maske kullanımıyla artışa geçen cilt hastalıklarına dikkat!
GİRİŞ 21.06.2021 17:38 GÜNCELLEME 21.06.2021 17:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Korona virüs salgını sonrasında her gün kullanılan maskelerin ardında kalan cilt, ter ve havasızlık sonrasında sivilce, akne ve egzama sorunlarına sebep oluyor.  Yaz aylarının da gelmesi ile birlikte binlerce kişi, maske bölgesinde ki tahriş sonrasında cilt hastalıklarına başvurmaya başladı. 

Kahvaltıda yumurta tüketiyorsanız çay içmeyin!Kahvaltıda yumurta tüketiyorsanız çay içmeyin!


GÜNDE EN AZ 2 KEZ MASKENİZİ DEĞİŞTİRİN

Özellikle maske bölgesinde ki hastalıklarla yoğun bir şekilde karşılaştıklarını belirten Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal, maske altında çıkan sivilcelenmelere karşı verilecek formülleri sıraladı. Haşal, "Her gün kullanmak durumunda kaldığımız maskelere bağlı olarak, ciltte sivilcelenme ve aknelenme görüyoruz. Ayrıca egzama ataklarını da bu bölgelerde sık görmekteyiz. O yüzden hastalarımıza maske değiştirmeyi öneriyoruz. Gün içerisinde maskelerini 2 kez değiştirebilirlerse nemlenmiş ve ıslanmış maskenin yerine kuru bir maske o ortamın flora dengesini daha iyi sağlayacaktır. Serin su ile yıkamalarını ve syndet tarzı sabunlar kullanmalarını öneriyoruz. Böylece cildi çok kurutmadan dengeyi sağlamak hedefimiz. İkinci olarak su bazlı nemlendiriciler öneriyoruz. Ara ara gün içerisinde yüzlerine ıslak soğuk pansumanlar yapabilirler Bu önlemlere dikkat ederlerse ciltlerinde bu maskelerin oluşturduğu tahriş veya sivilcelenmelerin önüne geçebileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • ezc.gülek 2 yıl önce Şikayet Et
    İLERDE BAKIN NASIL belalar acacak bu maske kullanımdan kaynaklı.
    Cevapla
  • Cemelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Arap sabunu kullan, maskeyide kumaş tak, en büyük sorun maske, kıllı maskeler cildi tahriş ediyor, oyüzden kumaş maske en iyisi, zorunlu olmayan yerdede maske takmayın, doğru düzgün korumuyor zaten.
    Cevapla
  • tik 2 yıl önce Şikayet Et
    cilt lekesinden ziyade TİK peydah oldu,evde maske takmıyorken bile ağzım burnum oynatıyorum,eminimki yalnız değilim,benim gibi niceleri,,
    Cevapla
  • (ClO2) ARAŞTIRIN 2 yıl önce Şikayet Et
    İŞİ BİLENLER Klor Dioksit spreyi yapıp yüzlerine sıksınlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak