Çam terebentin yağı ne işer yara, faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı saça nasıl uygulanır?

Doğal cilt ve saç bakımında oldukça fazla tercih edilen çam terebentin yağı, halk arasında fazla kullanılan bir ürün olmasının yanında oldukça ulaşılabilir bir üründür. Peki çam terebentin yağı faydaları nelerdir? Çam terebentin yağının cilde faydaları nelerdir? İşte çam terebentin yağının cilt bakımına faydaları...

Çam terebentin yağı ne işer yara, faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı saça nasıl uygulanır?
Çam terebentin yağı ne işer yara, faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı saça nasıl uygulanır?
GİRİŞ 17.12.2021 15:41 GÜNCELLEME 17.12.2021 15:41

Çam terebentin yağı, çam kozalaklarından elde edilen doğal bir yağ olup kozmetik ve saç bakımında çok fazla tercih edilir. Saç diplerinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve dökülme soruna en doğal şifa kaynağı olan çam terebentin yağı, düzenli kullanımda en iyi sonucu verdiği görülür. Kozalakların gövdesinde bulunan yapışkan bir yüzeye sahip olan reçineden elde edilen çam terebentin yağı, yöresel ürün satışı yapan marketlerde ve aktarlardan kolaylıkla temin edilebilir. 

Çam kozalağın faydaları nelerdir? Çam kozalağı astıma iyi gelir mi?Çam kozalağın faydaları nelerdir? Çam kozalağı astıma iyi gelir mi?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Doğal bakım kremi ve ilaç olarak kullanılan çam terebentin yağı, baş ve eklem ağrılarını kısa sürede geçiren mucizevi karışımdır. Bununla birlikte keskin kokusu ve rahatlatıcı aroması sayesinde dinginlik ve sakinlik vererek kişilerin rahatlamasına yardımcı olur. İşte çam terebentin yağının faydaları:

  • Saç köklerini besler ve güçlendirir. Düzenli kullanımda saç dökülmesini azaltır. 

  • Saç derisine yeteri kadar bakım yapılmamasından kaynaklı olarak saç diplerinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve kopma gibi sorunların tedavisini hızlandırır. 

  • Saç derisini besleyerek saçların daha hızlı, gür ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. 

  • Antiseptik ve antioksidan kaynağı olmasından kaynaklı saç ve cilt bakımında oldukça etkilidir. Cildi temizleyerek daha canlı ve dinamik bir görünüm kazandırır. 

  • Egzama, sivilce, böcek ve sinek ısırığı gibi yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. 

  • Keskin kokusu sayesinde odaklanmayı arttırır.

  • Stresi ve yorgunluğu alarak kişilerin rahatlamasına yardımcı olur.

  • Kaynayan suyun içine atılıp buharı solunduğunda solunum yolu hastalıklarına iyi gelerek grip ve nezle gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. 

  • Buhar olarak solunan çam terebentin yağı, balgamın atılmasına da yardımcı olur. 

  • Güçlü bir ağrı kesici olan çam terebentin yağı, şakaklara sürülüp masaj yapıldığında veya aynı şekilde ağrıyan bölgelere sürüldüğüne ağrıyı kısa sürede dindirmektedir. 

  • Su ile seyreltilen çam terebentin yağı tonik olarak kullanıp cilt temizlenirse, kir ve yağdan kaynaklı biriken toksinlerin temizlenmesine yardımcı olarak cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. 

Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...

Çam Terebentin Yağı Zararları

Saç ve cilt bakımına oldukça faydalı olan çam terebentin yağı, keskin bir aromaya sahip olduğundan çok fazla tüketilmemeye dikkat edilmesi gerekir. Özellikle hamil, emziren ve kronik rahatsızlığı olanların doktora danışmadan kullanmaması gerekir. 

Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

Saç Bakımı: Çam terebentin yağı doğrudan saç diplerine yedirerek uygulanması saç diplerinde meydana gelen bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur. Çam terebentin yağı hafta 1 kez uygulanıp 30 dakika kadar bekletilmesi yeterlidir. 30 dakika sonrasında iyice durulayıp temizlemeye dikkat edilmelidir.

Cilt Bakımı: Güçlü bir antioksidan olan çam terebentin yağı, su ile seyreltilip tonik olarak kullanıldığında ciltte meydana gelen kir, yağ ve toksinlerin arınmasını sağlar. Böylece yaşlanma belirtileri olan ince çizgilerin oluşumunu engeller ve cilde canlılık kazandırır. 

Buhar Banyosu: Kaynayan suyun içine 3-5 damla çam terebentin yağı eklendikten sonra buharının solumak solunum yolu hastalıklarını anında şifa olmaktadır. Özellikle salon, yatak odası gibi yaşam alanlarında çam terebentin yağı buharı yapmak, nefes kalitesini arttırarak akciğerlerin rahatlamasına yardımcı olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'