Koronavirüs geçirenlerde saç dökülmesi görülüyor!

1 yılı aşkın süredir tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını tüm hayatımızı etkilemenin yanı sıra hastalığı geçiren bazı kişilerde saç dökülmesine de neden oldu.

Koronavirüs geçirenlerde saç dökülmesi görülüyor!
Koronavirüs geçirenlerde saç dökülmesi görülüyor!
GİRİŞ 10.07.2021 17:48 GÜNCELLEME 10.07.2021 17:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzm. Dr. Servet Terziler, Covid geçirdikten sonra saç dökülme olayı yaşayan hastaları bir dizi testlerden geçirdiklerini ve sonrasında tedaviye başladıklarını aktardı.

İşitme azlığı ve burun tıkanıklığıyla başvurdu, kanser olduğunu öğrendi!İşitme azlığı ve burun tıkanıklığıyla başvurdu, kanser olduğunu öğrendi!




Koronavirüs saç dökülmesine neden oldu


Covid sonrası saçta yaşanan dökülmelere dair tedavi aşamalarından da bahseden Dr. Terziler, “Öncelikle hastanın anamnezini alıyoruz. Anamnezli hastanın Covid sonrasında saç dökülme olayı yaşayıp bunun şiddetinin artışını analiz ediyoruz. Öncesinde de saç dökülmesi var mı yok mu onu değerlendiriyoruz. İkinci aşamada ise saçın muayenesini yapıyoruz. Saç analiz cihazlarıyla saçların diplerinde bir zarar görme var mı, saçların kalitesinde bir azalma var mı, saç canlı ve parlak mı gibi konulara bakıyoruz. Daha sonra saç dökülmesi ile alakalı vitamin ve hormon testlerini yapıyoruz. Özellikle evden çıkamadıklarından dolayı D vitamini düşüklüğü, beyin yorgunluğundan kaynaklı B12 düşüklüğü, çinko eksikliği, feritin, demir eksikliği gibi bulgular yakalayabiliyoruz. Bu nedenle hasta erkek ya da kadın olsun saç dökülmesi ile alakalı testlerini değerlendiriyoruz. Daha sonra hastanın anamnezini ve laboratuvar testlerini de değerlendirdikten sonra hastaya tedavi protokolleri uyguluyoruz. Daha önce hastada ciddi bir saç dökülme durumu söz konusu değilse sadece Covid kaynaklı dökülme yaşanıyorsa PRP ve mezoterapi uygulamalarıyla güzel sonuçlar alıyoruz. İhtiyacına göre seans aralıkları 5 ile 10 arasında değişiyor. Bunların yanında evde kullanacakları özel tedaviler de sunuyoruz. Sonuçlar ise yüz güldürücü. 1 ila 2 ay arasında saçların eski canlılığına kavuştuğunu söyleyebilirim” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Hasan Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Keltoslar atlar şimdi buraya
    Cevapla
  • Yorumcu02 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke herkes kel olsa :))
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    sen kelsen tadini cikar madem, birak milleti keltos :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır