Fil hastalığına yakalanan Nijeryalı kadın sağlığına Türkiye'de kavuştu!

25 yaşındaki Nijeryalı Ruqayya Lawal Mukhtar'a sağ elindeki şiddetli ağrı ve şişlik nedeniyle elini kullanamadığı ve sol ayağındaki ağrılar nedeniyle yürümekte zorlandığı için kaldırıldığı hastanede lenfödem (fil hastalığı) teşhisi kondu.

Fil hastalığına yakalanan Nijeryalı kadın sağlığına Türkiye'de kavuştu!
Fil hastalığına yakalanan Nijeryalı kadın sağlığına Türkiye'de kavuştu!
GİRİŞ 13.07.2021 17:35 GÜNCELLEME 13.07.2021 17:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nijeryalı Ruqayya Lawal Mukhtar sağ elindeki şiddetli ağrı ve şişlik nedeniyle elini kullanamadığı ve sol ayağındaki ağrılar nedeniyle yürümekte zorlandığı için Medicana International Ankara Hastanesi’ne FTR -lenfödem kliniğine başvurdu. Mukhtar’a kompleks bölgesel ağrı sendromuna bağlı Lenfödem tanısı kondu. Kompleks dekonjestif tedavi programı uygulanan hastanın her seans sonrasında ödemlerinde gerileme görüldüğü kaydedildi.

81 yaşındaki hasta ameliyattan kaçtı, doktoru imkansızı başardı!81 yaşındaki hasta ameliyattan kaçtı, doktoru imkansızı başardı!

HASTA DESTEKSİZ YÜRÜYEBİLİR DURUMA GELDİ

 

 

Prof. Dr. F. Figen Ayhan, Uzman Fizyoterapist Sercan Ateş ve Fizyoterapist Gülşah Kurne’den oluşan lenfödem terapist ekibi tarafından tedavi edilen Mukhtar’a lenfödem diyeti, manuel lenf drenajı, cilt bakımı, çok tabakalı bandaj uygulaması ve egzersiz uygulamaları yapıldı. Her seans sonrası ödemde gerileme görüldüğünü kaydeden Prof. Dr. F. Figen Ayhan, “Lenfödemin ileri dönemdeki kontrolü için özel ölçülü bası giysisi dikildi. Ruqayya, planlanan yürüme eğitimine özel kas kuvvetlendirme programı ve paralel bar eğitimine başladıktan sonra bağımsız ve desteksiz yürüyebilir duruma geldi” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    allah hayırlı şifa versin keşke afrikanın ve dünya siyahilerinin hepsi müslüman olsa ne güzel olurdu ebedi ahiretleri için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
36 bin sağlık personeli alınacak!