Yumurta kabuğunun faydaları nelerdir? Yumurta kabuğu tozu nasıl kullanılır?

Yumurta kabuğu, en az yumurtanın kendisi kadar sağlıklı olup birçok hastalığın önlenmesinde kullanılmaktadır. Özellikle kemik gelişiminde etkili olan yumurta kabuğu doğru kullanılması halinde kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olur. İşte yumurta kabuğu tozunun faydaları...

Yumurta kabuğunun faydaları nelerdir? Yumurta kabuğu tozu nasıl kullanılır?
Yumurta kabuğunun faydaları nelerdir? Yumurta kabuğu tozu nasıl kullanılır?
GİRİŞ 04.12.2021 10:47 GÜNCELLEME 09.12.2021 09:15

Yemek yeme alışkanlıklarımızın vazgeçilmez besini olan yumurta, birçok yemeğin içinde kullanılmaktadır. Saymakla bitmeyen yumurtanın faydaları sahip olduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde sadece hastalıklara karşı vücut direncini arttırmakla kalmayıp saç ve cilt bakımında da oldukça yararı bulunur. Genellikle çöpe atılan yumurta kabukları ise diş ağrısından kemiklerin güçlenmesine kadar faydaya sahiptir. 

Gül suyunun faydaları nelerdir? Gül suyu ile yüz temizleme...Gül suyunun faydaları nelerdir? Gül suyu ile yüz temizleme...

Yumurta Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Yumurta kabukları diş sağlığına ve kemik gelişimine en faydalı besinlerden biridir. Mineral deposu olan yumurta kabukları vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılamaktadır. Yumurta kabuğunun faydaları şöyledir:

  • Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Evde hazırlanan doğal maskelerin içine eklenen yumurta kabuğu tozu, cildi besleyerek yaşlanma belirtilerinin gecikmesine, ciltteki toksinlerin arınmasına ve cildin daha canlı görünmesini sağlar. 

  • Güçlü bir kalsiyum deposu olan yumurta kabukları toz haline getirildikten sonra içeceklerin içine katıldığında kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Özellikle gelişme çağındaki çocukların güçlü bir iskelet sistemine sahip olması için düzenli olarak yumurta kabuğu tozu tüketmesi tavsiye edilir. 

  • Saçları besleyerek saçların daha canlı, gür ve çabuk uzamasına yardımcı olmaktadır. 

  • Dişlerin güçlenmesinde etkili olan yumurta kabuğu, ağız kokusu, diş eti problemlerine iyi gelmesinin yanında diş eti iltihaplarını kısa sürede tedavi etmektedir. 

  • Dişteki iltihabın kurumasına yardımcı olan yumurta kabuğu tozu, iltihaplardan kaynaklı meydana gelen diş ağrılarının dinmesine yardımcı olmaktadır. 

Hamilelikte pekmez tüketmenin  faydaları nelerdir? Hangi pekmez hangi hastalıklara iyi gelir?Hamilelikte pekmez tüketmenin faydaları nelerdir? Hangi pekmez hangi hastalıklara iyi gelir?

Yumurta Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Yumurta kabukları herhangi bir bakteri üretmesine karşı ilk olarak yıkanır ve yaklaşık 5 dakika kadar kaynatılır ve toz haline gelinceye kadar ezilir. Elde edilen toz yumurta kabukları yoğurt, ayran gibi yiyeceklerin içine eklenebilir. Cilt ve saç bakımında ise hazırlanan doğal maskelerin için bir tutam kadar eklenerek kullanılabilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!