Kabak lifinin faydaları nelerdir? Kabak lifi kesesi nasıl kullanılır?

Kabak lifi, cilt temizliğinde en önemli ve etkili kozmetik ürünlerdendir. hem yüzün hem de vücudun kir ve yağdan arınmasını sağlayan kabak lifi kesesi özellikle kan dolaşımını hızlandırdığı için cilde canlılık kazandırır. İşte kabak lifinin faydaları...

Kabak lifinin faydaları nelerdir? Kabak lifi kesesi nasıl kullanılır?
Kabak lifinin faydaları nelerdir? Kabak lifi kesesi nasıl kullanılır?
GİRİŞ 31.08.2021 09:16 GÜNCELLEME 31.08.2021 09:16

Cildin ölü derilerden temizlenmesi ve arınması için doğru malzemelerin kullanılması gerekir. Özellikle cildi tahriş etmeden ihtiyacı olan bakımı karşılayan kabak lifi, cildin yenilenmesinde, canlanmasında ve rahatlamasına yardımcı olur. Kabak lifi kan dolaşımının artmasına yardımcı olarak cilde canlılık kazandırır. Vücut ve yüz için ayrı ayrı kullanılan kabak lifi, selülitlerin gitmesinde de oldukça etkilidir.

Ayva çekirdeği jeli cilde faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği jeli ne kadar bekletilmeli?Ayva çekirdeği jeli cilde faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği jeli ne kadar bekletilmeli?

Kabak Lifinin Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımında en önemli unsurlardan biri doğal ve cilt tipine uygun olmasıdır. Cildin ihtiyacı olan bakımı en sağlıklı şekilde karşılamak cildin daha canlı ve bakımlı görünmesini sağlar. Kabak lifi de doğal cilt bakımında en önemli malzemelerden biri olup son yıllarda daha çok kullanılmaya başlanmıştır. İşte kabak lifinin cilde faydaları:

  • Doğal peeling etkisi gösteren kabak lifi, ciltteki ölü derilerin arınmasına yardımcı olur. 

  • Kan akışını harekete geçirerek cilde canlılık kazandırır. 

  • Selülitlerin azalmasını sağlar.

  • Sivilce izlerinin kısa sürede geçmesine yardımcı olur. 

  • Cildi kirden ve makyaj kalıntılarından arındırır. 

  • Kol ve bacaklarda meydana gelen batıkların geçmesine yardımcı olur. 

  • Yüzü siyah nokta ve sivilcelerden arındırır. Özellikle geçmek bilmeyen ve tekrar tekrar yüzde meydana gelen siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur. 

Kabak Lifi Nasıl Kullanılır?

Düzenli olarak kullanılan yüz temizleme jeli veya sabunu ile yüzününüz köpürtün ve yumuşak ve yuvarlak hareketlerle kabak lifini yüzünüze uygulayın. Kabak lifinin sert ve pürtenekli yapısı cildinizi temizlemenin yanında kan dolaşımını hızlandırarak renk tonunun eşitlenmesini sağlar. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt