Domates suyu faydaları nelerdir? Domates suyu cilde iyi gelir mi?

A ve C vitamini kaynağı olan domates suyu, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamanın yanında göz sağlığı için oldukça önemli bir yere sahiptir. Kanser hücreleriyle savaşan domates suyu özellikle zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı iç organlarda meydana gelen hasarın onarılmasına yardımcı olur. Peki domates suyunun cilde faydaları nelerdir? Domates suyu aç karnına içilir mi?

Domates suyu faydaları nelerdir? Domates suyu cilde iyi gelir mi?
Domates suyu faydaları nelerdir? Domates suyu cilde iyi gelir mi?
GİRİŞ 17.10.2022 13:54 GÜNCELLEME 17.10.2022 13:54

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Özellikle kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olan domates suyu, vücudu farklı kanserlerden koruduğu bilinmektedir. Ülkemizin neredeyse her bölgesinde yetişen domates, kolaylıkla temin edilerek sağlıkla tüketilebilir. Domates, rengi ve kokusuyla en çok sevilen bunun yanında da en sağlıklı besinler arasında yer alır. Domates zeytinyağı ile karıştırıp yendiğinde güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi onardığı ve güçlendirdiği aktarılır. 

Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?

Domates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ülkemizde en ulaşılabilir sebzelerinden olan domates, yaz aylarında bol bol tüketilir. Çok belirgin bir şekilde vücudu serbest radikallerden koruduğu bilinen domatesin aynı zamanda suyunun da tüketilmesi tavsiye edilir. İşte domates suyunun faydaları:

  • Vücut direncini arttırır, bağışıklık sistemini korur ve hastalıklardan korur.

  • Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. 

  • Cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur. Özellikle zeytinyağı ve domates suyu karışımı güneşin zararlı ışınlarından kaynaklı ciltte meydana gelen lekelerin onarılmasına yardımcı olur. 

  • Bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık sorunu çekenlerin şişkinlik ve sancılarını azaltır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Fesleğenin faydaları nelerdir? Fesleğen yağı nasıl kullanılır?Fesleğenin faydaları nelerdir? Fesleğen yağı nasıl kullanılır?

  • Göz sağlığını korur. Zararlı ışınlardan kaynaklı görme göz bozulmalarına engel olur. Düzenli olarak domates suyu tüketmek göz sağlığını koruyarak görüş kalitesini arttır ve göz hastalıklarından korur.

  • Kilo vermeye yardımcı olur. Zengin lif kaynağı olması nedeniyle uzun süre tokluk hissi verir ve bununla birlikte kabızlıktan kaynaklı şişkinliği azaltır. Daha kontrollü ve sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Enerji verir ve gün içinde daha zinde hissettirir. 

  • Domates suyu dikkatli bir şekilde sivilce, yara, yanık gibi yerlere uygulandığında kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.

Zayıflamak için çörek otu yağı kullanılır mı? Çörek otu yağı saça faydaları nelerdir?Zayıflamak için çörek otu yağı kullanılır mı? Çörek otu yağı saça faydaları nelerdir?

Domates Suyu Nasıl Hazırlanır?

Çiğ Domates Suyu

İlk olarak domatesler özenle yıkanıp temizlenir. Ardından kabukları soyulur ve 4-5 dilime bölünür. Dilimlenen domatesler robottan geçirilir ve domates suyu kısa sürede hazırlanmış olur. Damak zevkine göre üzerine dağ kekiği, kuru nane vs ekleyerek tüketilebilir.

Kışlık (Pişmiş) Domates Suyu

domatesler güzelce yıkanıp temizlenir. Ardından kabukları soyulup 3-4 parçaya bölünüp tencerenin içine atılır. Üzerine tuz, kekik ve isteğe bağlı baharatlar eklenerek 3-4 saat kadar bekletilir. Sularını salan domatesler ocağa alınarak kısık ateşte yavaş yavaş kaynatılır. 

Kaynayan ve pişen domatesler blenderden geçirilerek iyice ezilir. Hazırlanan domatesler sıcakken kavanozlara konur ve üzerine zeytinyağı gezdirerek sıkıca kapağı kapatılır. Kavanozların üzeri örtü ile örtülerek soğuması beklenir. Ardından rutubetsiz dolaplarda saklanarak tüm kış tüketilebilir. 

Sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler...Sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler...

Domates Suyu Nasıl Tüketilir?

Çiğ domates suyu hazırlandığı an meyve suyu gibi içilerek tüketilebilir. Pişmiş domates suyu ise kışın yemek yaparken yemeklere lezzet vermesi için ilave edilerek tüketilebilir. 

Domates Suyu Aç Karnına İçilir Mi?

Oldukça doyurucu ve besleyici olan domates suyu aç karnına içilebildiği gibi günün her saatinde tüketilebilir. Günde 2 bardağa kadar içilebilen domates suyu zengin besin değerleri sayesinde vücudun alması gereken vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılar. Bununla birlikte tokluk hissi verdiği için kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı