Hamilelikte papatya çayı içilir mi? Papatya çayının faydaları nelerdir?

Antik çağlarda güzelliğin ve sağlığın sırrı olarak tüketilen papatya günümüzde hala popülerliğini koruyan ve en çok tercih edilen bitki çayı olma özelliğine sahiptir. Demlenmeye başladığı andan itibaren güzel kokusuyla her yeri saran ve ortamın atmosferini değiştiren papatya çayı hem sinirlerin yatışmasına hem de diğer sağlık sorunlarına faydası bulunur. Peki papatya çayı neye iyi gelir? Papatya çayı zayıflatır mı?

Hamilelikte papatya çayı içilir mi? Papatya çayının faydaları nelerdir?
Hamilelikte papatya çayı içilir mi? Papatya çayının faydaları nelerdir?
GİRİŞ 13.10.2021 08:27 GÜNCELLEME 13.10.2021 09:06

İnsan sağlığı için en faydalı bitki çayları arasında yer alan papatya çayı, sadece fiziksel rahatsızlıklara değil, ruhsal olarak da daha iyi hissetmeye yardımcı olur. Papatya, yol kenarlarında, dağlarda kendiliğinden yetişen yabani bir çiçektir. Antik çağlarda regl sancıları, baş ağrısı ve sinir bozukluklarına iyi geldiği için yaygın olarak tüketildiği aktarılır. Günümüzde ise papatya çayının faydaları bilimsel olarak tespit edilmiş, alternatif tıp tedavisinde en çok önerilen bitkisel ilaç olarak değerlendirilmiştir. 

Kabızlık acilen nasıl giderilir? Direkt tuvalete çıkaran besinler ve kabızlığa anında çözümKabızlık acilen nasıl giderilir? Direkt tuvalete çıkaran besinler ve kabızlığa anında çözüm

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

sinirleri yatıştıran, sakinlik veren ve uyku kalitesini arttıran papatya çayı, günümüzde en çok tercih edilen bitki çayları arasında yer alır. Aktar ve marketlerden kolaylıkla temin edilebilen papatya çayı, kısa sürede demlenerek tüketilebilir. İşte binlerce yıldır şifa kaynağı olarak tüketilen papatya çayının faydaları:

  • Papatya çayı sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Özellikle bulantı, gaz sıkışması gibi yaşam kalitesi olumsuz etkileyen rahatsızlıklara iyi gelir. 

  • Kan şekerinin düşmesine yardımcı olan papatya çayı, özellikle şeker hastalarının düzenli ve ölçülü miktarda tüketmesi tavsiye edilir. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve iç organların temizlenmesini, sağlıklı çalışmasını destekler. 

  • Kanı temizleyen ve damarlardaki akışını düzenleyen papatya çayı, kalp krizi riskini azaltır. Kalp ve damar sağlığını korur. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Vücuttaki iltihap nasıl atılır? Vücudu iltihap ve enfeksiyondan temizleyen besinlerVücuttaki iltihap nasıl atılır? Vücudu iltihap ve enfeksiyondan temizleyen besinler

  • Cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır. Kesik, böcek-sinek ısırığı gibi yaralar papatya çayı ile temizlendiğinde yaranın daha çabuk geçtiği gözlemlenmiştir. 

  • Depresyon ve kaygı bozukluklarını azaltır. Kişinin daha sakin, dingin ve rahat hissetmesini sağlar.

  • Kemik yapısını güçlendirerek özellikle kadınların menopoz dönemlerinde görülen kemik erimesi rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. 

  • Saç derisine uygulanan papatya çayı, saç derisinde havasızlıktan meydana gelen bakteri, mikrop ve kepeklenme gibi sorunların iyileşmesini sağlar. Saçların daha gür ve canlı uzamasına yardımcı olur. 

  • Kadınların adet döngülerin meydana gelen şiddetli ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. 

Rezene çayı faydalar nelerdir? İftardan sonra rezene çayı içmek ne işe yarar?Rezene çayı faydalar nelerdir? İftardan sonra rezene çayı içmek ne işe yarar?

  • Baş ağrısı, stresten kaynaklı uyku bozukluğu ve gerginliği alarak doğal bir rahatlama verir. 

  • Diş etlerinin ihtiyacı olanı bakımı sağlar. Papatya çayı ile diş etlerine yapılan masaj, diş etlerinin güçlenmesine yardımcı olur ve kanamaları durdurur. 

  • Alkol ve sigara kullanımından kaynaklı tahrip olan karaciğer, papatya çayı sayesinde toksinlerinden arınır ve daha sağlıklı çalışmasını sağlar. 

  • Boğaz ağrısına iyi gelerek şiddetli öksürüğü dindirir. 

  • Kasları gevşetir ve krampları dindirir. 

  • Romatizma ağrılarına iyi gelir. 

Meryem ana otu nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?Meryem ana otu nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?

Papatya Çayı Zayıflatır Mı?

Papatya çayı sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı oluğundan ve gaz sıkışmalarını azalttığından daha sağlıklı ve kontrollü kilo vermeye yardımcı olur. Paptya çayı günde en fazla 2 fincan içilmelidir.

Hamileler Papatya Çayı İçebilir Mi?

Papatya çayı, kronik bir rahatsızlığı olmayanlar için oldukça sağlıklı ve şifa kaynağı bir çayken hamilelerin doktorlarına danışmadan içmemesi tavsiye edilir. Herhangi bir sağlık sorunun karşı hamileleri papatya çayı içmemelidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor