Iraklı parkinson hastası genç avukat Türkiye'de geçirdiği operasyonla hayata tutundu

Iraklı avukat Basim Al Omairi kol ve bacaklarında tutukluluk, hareket yavaşlığı ile başlayan Parkinson hastalığıyla genç yaşta tanıştı. Günlük yaşamını etkileyen hastalıkta beyin pili tedavisi için Türkiye'ye gelerek operasyon geçirdi.

Iraklı parkinson hastası genç avukat Türkiye'de geçirdiği operasyonla hayata tutundu
Iraklı parkinson hastası genç avukat Türkiye'de geçirdiği operasyonla hayata tutundu
GİRİŞ 01.09.2021 13:35 GÜNCELLEME 01.09.2021 13:35

Beyinde dopamin salgılayan hücrelerin azalması veya hasara uğramasıyla ortaya çıkan Parkinson, hareket bozukluklarına ve istem dışı hareketlere yol açarak kişilerin günlük yaşamını etkiliyor. Iraklı avukat Basim Al Omairi genç yaşta Parkinson hastalığına yakalandı. Gün geçtikçe hastalık bulguları ilerleyen Al Omairi, beyin pili tedavisi için Türkiye’ye geldi. Iraklı avukat, Türkiye'de gerçekleştirilen beyin pili operasyonu sonrası hayata yeniden tutundu. 

Baş ağrısı şikayeti vardı! 5 santimlik beyin tümörü olduğunu öğrendiBaş ağrısı şikayeti vardı! 5 santimlik beyin tümörü olduğunu öğrendi


PEK ÇOK BELİRTİYLE KENDİNİ GÖSTERİYOR
 
Beyin pili operasyonunu gerçekleştiren Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, “Hastalık genellikle vücudun bir tarafında daha ön planda olmak üzere ellerde 'para sayar' tarzda titreme, hareketlerde yavaşlama, kolların vücut salınımına iştirak etmemesi ve vücuda yapışık olarak yürünmesi; bakışlarda donuklaşma ve yüz mimiklerinde azalma ile birlikte 'maske yüz' diye ifade edilebilen yüz hali, küçük adımlarla ve öne doğru eğik olarak yürüme güçlüğü ile karşımıza çıkmaktadır” dedi. 
 
KOL VE BACAKTA TUTUKLUKLA BAŞLADI

46 yaşındaki avukat Basim Al Omairi hastalık sürecini şu sözlerle anlattı: “Parkinson kolumda ve bacağımda tutukluk ve hareket yavaşlığı ile başladı.2015 yılında ise tanı konuldu ve Parkinson olduğumu öğrendim. Ağabeyimde de Parkinson bulguları vardı, ama tanı konulmadı. Önceleri ilaç tedavisiyle hayatıma devam ettim; fakat bir müddet sonra ilaç etkisini yitirdiğinde yürümekte zorluk çeker, yataktan tek başıma kalkamaz oldum. Yemek yemek, su içmek çok zordu. Ailemden destek alıyordum. Evime bir misafir geldiğinde utandığım için onlarla birlikte oturamıyor, başka bir odaya geçiyordum. İmza atmakta bile güçlük çekiyordum. İnternet üzerinden araştırmalarım sonucu Türkiye’ye geldim ve doktorum gerekli değerlendirmeler sonucu beyin pili ameliyatı olmamı önerdi. Ameliyat çok iyi geçti, herhangi bir ağrı ya da acı hissetmedim. Şimdi kendimi normal bir birey gibi hissediyorum, eski hayatıma kavuştum. Artık mesleğime geri döneceğim, ailem ve arkadaşlarım ile dilediğim gibi vakit geçirebileceğim. Çok mutluyum”

PARKİNSON KRONİK NÖROLOJİK BİR HASTALIKTIR
 
Beyin pili tedavisini 'Hastalığın saatini geri almak' olarak tanımlayan Doç. Dr. Zırh, "Parkinson; beyinde ‘dopamin’ adını verdiğimiz bir maddenin eksikliği ile ortaya çıkan, kronik nörolojik bir hastalıktır. Hastalığın başlangıç tedavisi ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı ya da şiddetli ilaç yan etkilerinin ortaya çıktığı durumlarda cerrahi yöntem olan beyin pili tedavisi gündeme gelmektedir. Beyin pilleri insan beyni içerisinde herhangi bir noktaya elektrik akımı verebilmemizi, böylelikle elektrik akımı verdiğimiz bölgedeki beyin hücrelerindeki elektriksel aktiviteyi uyarmayı ya da baskılayabilmeyi sağlayan cihazlardır. Bu ameliyatları hastalarımız uyanık olarak, konuşa konuşa, karşılıklı sohbet halinde gerçekleştiriyoruz. “Hastalığın saatini geri almak” olarak tanımladığımız beyin pili tedavisi sayesinde bağımsız yaşayamayan, sosyal hayattan kopan kişiler yeniden bağımsız yaşama şansı bulabiliyor, önemli bir kısmı da mesleklerini tekrar icra edebilme şansı yakalıyor" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu