Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın bağırsaklara iyi gelir mi?

Hayatımızı tatlandıran, anında mutlu hissetmemiz sağlayan çikolata, doğru miktarda tüketilmesi halinde insan bedenine oldukça sağlıklıdır. Özellikle kakao miktarı fazla olan bitter çikolatalar, cilt güzelliğinden sindirim sisteminin düzenli çalışmasına kadar pek çok konuda faydalıdır. Peki bitter çikolata günde ne kadar tüketilmelidir?

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın bağırsaklara iyi gelir mi?
Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın bağırsaklara iyi gelir mi?
GİRİŞ 01.11.2022 14:08 GÜNCELLEME 01.11.2022 14:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bitter çikolata, sütlü çikolataya göre daha fazla kakao oranına sahip olduğu için oldukça sağlıklıdır. İnsan bedeni için oldukça sağlıklı olan kakao, Güney Amerika ve Afrika kıtalarında yetiştirilmektedir. Ülkemizde oldukça fazla tüketilen kakaonun tamamı Afrika ve Güney Amerika'da yer alan çiftçilerden temin edilmektedir. Kakao, doğru ve ölçülü miktarda tüketildiğinde güçlü bir antioksidan kaynağı olarak vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. 

Tarçınlı su içmenin faydaları nelerdir? Ödem atmak için tarçınlı limonlu su tarifi...Tarçınlı su içmenin faydaları nelerdir? Ödem atmak için tarçınlı limonlu su tarifi...

Bitter Çikolatanın Beyne Faydaları

Vücuda enerji veren ve kan akışını hızlandıran bitter çikolata, beyindeki kan akışının da hızlanmasına yardımcı olarak beynin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Zihnin dah açık kalmasına yardımcı olarak dikkat dağınıklığına engel olur. Tüm bunların yanında algıyı açar..

Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Kakao en güçlü antioksidan kaynaklarından biri olduğu için kakao oranı %70'i bulan bitter çikolatalar insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Bununla birlikte sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan günlük demir, potasyum, çinko, fosfor ve magnezyum gibi hayati mineralleri karşılamaktadır. Bitter çikolatanın faydaları şöyledir:

  • Bitter çikolata, lezzetli olmasının yanında oldukça doyurucudur. Ara öğünlerde 1-2 küçük dilim bitter çikolata yemek, daha tok hissettirerek ana öğünlerde kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer. 

  • Güneş ışınları, kirli hava ve diğer çevresel faktörlerden kaynaklı ciltte oluşabilecek lekeleri önler. Ayrıca güçlü bir antioksidan kaynağı olan bitter çikolata ciltteki toksinlerin arınmasına da yardımcı olmaktadır. 

  • Bitter çikolata, serotonin hormonu salgıladığından stresi azaltır, daha rahat ve mutlu hissetmeyi sağlar. 

  • Özellikle hamile ve emziren annelerin gün içinde bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. 

  • Kan akışımı hızlandırarak yüksek tansiyonu düşürür. Böylece kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. 

  • Tatlı isteğini bastırdığından gün içinde ölçüsüz tatlı tüketiminin önüne geçer. 

  • Enerjiyi yükseltir, gün içinde daha dinamik ve zinde kalmanızı sağlar.

Rooibos çayı faydaları nelerdir? Rooibos çayı ne kadar tüketilir?Rooibos çayı faydaları nelerdir? Rooibos çayı ne kadar tüketilir?

Bitter Çikolatanın Zararları Nelerdir?

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bitter çikolata sağlıklı bir besin olmasının yanında ölçüsüz tüketilmesi halinde vücuda zarar vermektedir. Özellikle kilo almaya, alerjik reaksiyonlara ve bağırsak sağlığını olumsuz etkilemeye neden olmaktadır. 

Bitter Çikolata Ne Kadar Tüketilmelidir?

Ölçülü miktarda tüketilmesi halinde birçok sağlık sorununa şifa olan bitter çikolata, gün içinde çok fazla yenmesi halinde faydadan çok zarara neden olur. Bunun için günde en fazla 2-2,5 kare kadar bitter çikolata tüketilmesi tavsiye edilir?

YORUMLAR 9
  • Elazığlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Karaciğeri de bir güzel yağlarız
    Cevapla
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    bitter BİTyer sanırsam şu sıralar fazla satılmıyor galiba hem ne idüğü bellisiz yağlardan veya bilmediğimiz katkı maddelerinden yapılıyor
    Cevapla
  • sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan herkes biliyor yalan bitter sadece acı ve satılmıyor. ülkede bitter sevene rastlamadım. bu yalanla bitter satmaya çalışıyor olmalılar.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan cikolatanın faydası falan yok. sekerinizi yülkselteceğinden bahsetmiyorlar.
    Cevapla
  • ığdırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞ. sanırım sen bitter çikolatanın ne demek olduğunu bilmiyorsun
    Cevapla
  • yanlış 2 yıl önce Şikayet Et
    daha dün doktor açıkladı. yanlış bilinen bilgilerde yer alıyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi