Koronavirüs artık çok daha riskli! Resmen boyut değiştirdi

Bilim insanlarının yaptığı araştırma sonucuna göre milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs pandemisinde korkutan sonuç ortaya çıktı. Uzmanlar koronavirüsün havada daha iyi yayılmak için mutasyon geçirdiğini söyledi.

Koronavirüs artık çok daha riskli! Resmen boyut değiştirdi
Koronavirüs artık çok daha riskli! Resmen boyut değiştirdi
GİRİŞ 21.09.2021 10:41 GÜNCELLEME 21.09.2021 10:41

2019'un son günlerini yaşarken Çin Wuhan da ortaya çıkan koronavirüs dünyada ilk defa görülmüş ve koronavirüs ile mücadelede son sürat çalışmalar sürmekte. 225 milyondan fazla kişiye ulaşan bu virüs 5.000.000 kişinin hayatını yitirmesine neden oldu. Ortaya çıkan varyantlar kafa karışıklığı oluşturdu ve virüsün yeniden kabus yaşatacak bir boyut değiştirdiği düşünülüyor. Delta varyantı nedeni ile pek çok ülkede vaka sayıları hızlı bir şekilde artıyor. Bilim dünyası tüm mesaisini bu konu üzerine yoğunlaştırdı. Varyantları yenebilmek için virüsün tüm gizemlerini anlayabilmek gerekiyor. Bu konu ile ilgili çalışmalar her gün daha iyi ve daha bilinçli bir şekilde sürüyor.

Bu hataya düşmeyin! Ciddi mide ve bağırsak problemlerine yol açıyorBu hataya düşmeyin! Ciddi mide ve bağırsak problemlerine yol açıyor


BİLİNENLERDEN ÇOK FARKLI

Koronovirüsün son olarak uğramış olduğu mutasyon bomba gibi bir çalışma ile ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. İngiliz Daily Mail gazetesinde aktarılan haber bilim insanlarının virüsün yeni varyantları ortaya çıktıkça yaşanan semptomların değişeceğinden bahsetti. Virüs havada daha iyi yayılmak için adeta evrim geçirdi.

KORKUTAN SENARYO GERÇEĞİ

Virüsün havadan yayılması kabus senaryosu olarak nitelendiriliyor. Her gün hava yoluyla bulaşacak kapasiteye sahip bir hastalık. Bu durum bulaşıcılık oranına ciddi bir şekilde yükseltti. Benzer bir durum evrim geçirmeye devam eden virüs için yaşanıyor. İngiltere'de Ocak ayında ortaya çıkan II. dalga Alpha varyantı ile kıyaslandı ve korkunç bir sonuç ortaya çıktı. İngiltere'de Maryland Üniversitesi'nden yapılan bir açıklamaya göre Alpha varyantı ile enfekte olanların virüsün orijinal türüne yakalananlardan çok daha fazla havaya salgın uyardığı belirtildi. Açıklamayı yapan başyazar bulguların varyantların havada seyahat etme de daha iyi dolaşmaya devam ettiğini gösterdi dedi. Bu duruma karşı maske uyarısını yeniledi.

MASKE TAKMAYI İHMAL ETMEYİN

Hindistan'da görülen delta varyantı daha sonra küresel bir sorun haline geldi ve küresel vaka artışının en önemli unsuru oldu. Uzmanlar bir süredir aşılı kişilerinde delta varyantından korunamadığı konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Aşı olmak kat ve kat daha fazla koruma sağlamasına rağmen yinede virüse yakalanabilir, hatta bulaştırabilirsiniz. İngiltere'de yapılan araştırmanın sonuçlarına göre varyantlar ve aşı olan kişilerde farklı semptomlar görülmesi belirtilerin değiştiğini gösteriyor.

HANGİ SEMPTOMLAR GÖRÜLÜYOR?

  • Titreme

  • Yüksek ateş

  • Koku kaybı ve değişikliği

  • Devamlı öksürük

  • Tat kaybı ve değişikliği

  • Olağandışı yorgunluk baş ağrısı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak