Üzüm çekirdeği yağı faydaları nelerdir? Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı cilde nasıl uygulanır?

Cilt bakımında cilde zarar vermeden derinlemesine temizlemek oldukça zor bir iştir. Kozmetik ürünler genellikle cilt yapısını tahrip ederek temizlediğinden dermatologlar genellikle üzüm çekirdeği yağı gibi doğal bileşenler içeren ürünlerin kullanılmasını tavsiye eder. Peki üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir? Antioksidan kaynağı üzüm çekirdeği yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Üzüm çekirdeği yağı faydaları nelerdir? Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı cilde nasıl uygulanır?
Üzüm çekirdeği yağı faydaları nelerdir? Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı cilde nasıl uygulanır?
GİRİŞ 24.09.2021 14:34 GÜNCELLEME 24.09.2021 14:34

Cilt ve saç bakımı yaptıktan sonra beklenilen neticeyi en iyi şekilde karşılayabilmek için doğal ürünlerin kullanılması gerekir. Üzüm çekirdeği yağı da bu ürünlerin başında gelerek cilt ve saç derisi sağlığına oldukça etkilidir. Üzüm çekirdeği yağı, sivilce oluşumuna engel olan ve diğer cilt hastalıklarının tedavisinde ilk akla gelen ürünlerin başında gelir. 

Soğuk pres incir çekirdeği yağının faydaları nelerdir? İncir çekirdeği yağı cilt bakımında nasıl kullanılır?Soğuk pres incir çekirdeği yağının faydaları nelerdir? İncir çekirdeği yağı cilt bakımında nasıl kullanılır?

Üzüm Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Üzüm çekirdeği yağı, en güçlü antioksidan kaynağı olması dolayısıyla cildi temizlediği ve sivilce oluşumunu engellediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Doğal bir birleşen olan üzüm çekirdeği cildin nem dengesini de sağlayarak cilde doğal bir parlaklık kazandırır. Üzüm çekirdeğinin faydaları şöyledir:

  • Üzüm çekirdeği yağı, saç derisini besleyerek saç derisinde meydana gelen kepeklenme ve bakterilerin arınmasını sağlar. Saçların daha canlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. 

  • Saçların nemlendiren üzüm çekirdeği yağı, saçlara doğal bir parlaklık kazandırarak daha canlı görünmesini sağlar. 

  • Cilt lekelerinin tedavisinde kullanılan üzüm çekirdeği yağı, özellikle sivilce izlerinin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. 

  • Cildin nem dengesini koruyan üzüm çekirdeği yağı, cildin renk tonunu eşitler, cilde doğal bir parlaklık vererek sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Tatlı badem yağının cilde faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı cilt lekelerine iyi gelir mi?Tatlı badem yağının cilde faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı cilt lekelerine iyi gelir mi?

  • Antioksidan deposu üzüm çekirdeği yağı, kirli hava, yağ ve makyaj kalıntısından kaynaklı ciltte meydana gelen toksinlerden arındırır. 

  • Cildi derinlemesine temizleyerek siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemlerinin kısa sürede giderilmesini sağlar. 

  • Yara, güneş lekesi ve izlerinin iyileşmesi için üzüm çekirdeği yağı kullanılması tavsiye edilir. Hiçbir yan etki göstermeden izlerin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.

  • Cildin günlük nem ihtiyacını karşılayarak cildi nemlendirir. Cilt kuruluğundan kaynaklı kırışıklıkların oluşmasına engel olur. 

  • Masaj yaparken uygulandığında kasların rahatlamasına yardımcı olur. 

  • Tırnak yapısını güçlendirerek tırnakların çabucak kırılmasına engel olur. 

Saç derisinde sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir? Kafada çıkan yaraların tedavisi...Saç derisinde sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir? Kafada çıkan yaraların tedavisi...

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Makyaj temizliğinin ardından temiz bir pamuğa sürülerek tonik gibi kullanılabilir. Böylece makyaj kalıntılarının yüzden arınmasını sağladığı gibi cildin nem ihtiyacını karşılayarak doğal bir parlaklık kazandırır. 

Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak saç diplerine uygulandığında saç derisini besler, toksinlerden arındırır. Böylece kepeklenme, kaşıntı ve bakteri oluşumuna engel olur. Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı ile hazırlanan üzüm çekirdeği yağı kürü saçlara sürüldükten yaklaşık 30-40 dakika sonra bol su ile durulanır. Bu işlem haftada 1 kez yapıldığında kısa sürede sonuç verdiği gözlemlenir. 

Üzüm Çekirdeği Fiyatı?

Aktar ve belirli marketlerde kolaylıkla temin edilebilen üzüm çekirdeği yağının 50 Ml ortalama fiyatı 20 TL kadardır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...