Tatlı badem yağının saça faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı kirpik için nasıl kullanılır?

saç ve cilt bakımında en çok tercih edilen uçucu yağlar arasında yer alan tatlı badem yağı, düzenli kullanılması halinde cildin daha pürüzsüz bir görünüm kazanmasına ve saç derisinin beslenmesine yardımcı olmaktadır. Cildin nem dengesini sağlayarak döküntülere engel olan tatlı badem yağı aynı zamanda kirpik ve kaş serumu olarak da kullanılmaktadır. Peki tatlı badem yağının saça faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı saçlara nasıl uygulanır?

Tatlı badem yağının saça faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı kirpik için nasıl kullanılır?
Tatlı badem yağının saça faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı kirpik için nasıl kullanılır?
GİRİŞ 14.12.2022 09:35 GÜNCELLEME 14.12.2022 09:36

Kozmetik ürünler, ciltte bir takım yan etkiler bıraktığından birçok kişi cilt bakımında doğal ürünler tercih etmeye başlamıştır. Evde hazırlanan doğal kürler, aktarlardan alınan uçucu yağlar gibi ürünler son yıllarda cilt bakımında en çok rağbet gören ürünler arasında yer almaktadır. Bu ürünler arasında cilt tonunu eşitleyen, cildin nem dengesini sağlayan ve cilt lekelerini kısa sürede tedavi eden tatlı badem yağı bulunmaktadır. Sadece cilt bakımında değil saç, kirpik ve kaşların beslenmesinde de oldukça etkili olan tatlı badem yağı, düzenli kullanıldığında saçların gürleşmesini ve sağlıklı uzamasını sağlarken kaş ve kirpiklerin sıklaşmasına yardımcı olmaktadır. 

Lavanta yağının faydaları nelerdir? Lavanta çayı cilde nasıl sürülür?

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Tatlı badem yağı, içerdiği zengin bileşenler sayesinde cildin ihtiyacı olan besini en doğal şekilde karşılayarak cildin daha canlı görünmesini sağlamaktadır. Cilt ve saç bakımında en çok tercih edilen doğal yağlardan olan acı badem yağı, günlük makyaj temizliğinde kullanılması önerilmektedir. Makyaj kalıntılarını derinlemesine temizlerken ciltte oluşan leke, yanık gibi sorunların da tedavisini sağlamaktadır. Tatlı badem yağının düzenli kullanılması halinde cilde faydaları şöyledir:

  • Cilt tonunu eşitleyerek cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.

  • Cildin nem dengesini sağlayarak kuruluğu önler, cildin pul pul dökülmesine engel olur.

  • Makyaj kalıntılarını derinlemesine temizleyerek gözeneklerin açılmasını sağlar.

  • Cildin daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

  • Tatlı badem yağı, içerdiği E vitamini sayesinde kırışıklıkları azaltır, cildin daha genç görünmesini sağlar.

  • Güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyarak güneş lekelerinin kısa sürede tedavi eder. 

  • Cildi yumuşatarak döküntü ve kaşıntıya engel olmaktadır. 

  • Tatlı badem yağı, sivilce oluşumuna engel olmakla birlikte sivilce lekelerinin geçmesine yardımcı olmaktadır.

  • Ciltteki çatlakları onarır.

  • Tırnaklara sürüldüğünde tırnakların güçlenmesini sağlar ve tırnakların çabucak kırılmalarına engel olmaktadır. 

  • Diz, topuk, dirsek gibi aşırı kuru bölgelere sürüldüğünde kuruluğu alarak hızlıca nemlenmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Her gece cilde masaj yaparak uygulandığından cildin gençleşmesini, daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Tatlı badem yağı ayrıca, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının da tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. 

Genç yaşta saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesine karşı doğal çözümler...

Badem Yağının Saç ve Kirpiklere Faydaları...

İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde saç, kirpik ve kaşların beslenmesini sağlayarak gürleşmesine yardımcı olur. Özellikle saç dökülmesi sorunu yaşayanların düzenli olarak badem yağı maskesi yapması önerilmektedir. Tatlı badem yağı, saç derisindeki ölü hücreleri ve bakterileri temizleyerek saç derisini canlandırır. Saç derisini nemlendirerek kepek oluşumuna engel olmaktadır. Tatlı badem yağı, saç derisinin ihtiyacı olan bakımı karşıladığı için saç dökülmesine büyük oranda engel olur ve saçların daha canlı uzamasını sağlar. Kaş ve kirpiklerin daha sık uzaması için ise göz makyajının özellikle badem yağı ile temizlenmesi tavsiye edilir. Tatlı badem yağı ile beslenen kirpikler zamanla sıklaşmaya başlayacaktır. 

Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?

Cilt Bakımında Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

1- Limon ve Tatlı Badem Yağı:

2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı ve birkaç damla limon karıştırılarak temiz bir pamukla cilde tonik yapılır. Bu işlem cildin nen dengesini korurken cilde temizleyerek gözeneklerin açılmasını sağlar. Limon keskin bir aromaya sahip olduğundan 1-2 damlayı geçmemesine özen gösterilmelidir. 

1 gecede sivilce nasıl kurutulur? Evde uygulanan doğal tedavilerle sivilce nasıl geçer?

2- Yoğurt ve Tatlı Badem Yağı Maskesi:

2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı ve 2 tatlı kaşığı yoğurt karıştırılarak doğrudan yüze uygulanır. 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Bu işlem cildin nemlenmesini sağlarken, cilt lekelerinin kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Cilde daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar. 

Aspir yağı faydaları nelerdir? Aspir yağı zayıflatır mı? Nasıl kullanılır?

Saç Bakımında Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Tatlı badem yağı saça direkt olarak uygulanabilir. Saç diplerine masaj yaparak iyice saç derisine yedirecek şekilde uygulanır ve en az 1 saat bekletilir. Son olarak bol su ile durulanır. Bu işlem hafta 1-2 defa yapılır. Saç derisini besleyerek saç dökülmesine engel olduğu, saçların daha canlı ve hızlı uzadığı pek çok kişi tarafından belirtilmektedir. 

Tatlı Badem Yağı Zayıflatır Mı?

Salata ve soslarda ölçülü miktarda tüketildiğinde bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayan tatlı badem yağı, kabızlık gibi sindirim sorunlarına iyi geldiği için şişkinliği azaltarak daha çabuk kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Sabahları aç karnına ılık suyun içine 1-2 damla tatlı badem yağı damlatılıp tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığı bilinmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...