Genç yaşta saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesine karşı doğal çözümler...

Saç dökülmesi, saçlara yeteri kadar ve doğru şekilde bakımın yapılmamasından dolayı görülmektedir. Saç dökülmesine karşı saçların sık sık yıkanması ve doğal yağlarla beslenmesi gerekir. Kozmetik ürünler, saçlara bakım yapmak yerine içinde bulundurduğu kimyasallardan dolayı saçların daha çok yıpranmasına ve dökülmesine neden olabilir. İşte saç dökülmesine karşı etkili doğal ve bitkisel saç bakım kürleri...

 Genç yaşta saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesine karşı doğal çözümler...
Genç yaşta saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesine karşı doğal çözümler...
GİRİŞ 14.07.2020 16:00 GÜNCELLEME 14.07.2020 16:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Saç dökülmesi, yaşa ve cinsiyete bakmaksızın herkesin başına gelen bir sorundur. Farklı nedenlerden dolayı görülse de doğal birkaç müdahale ile önüne geçmeye çalışılabilir. Saç dökülmesinin en temel nedeni saç derisinin hava almaması ve sağlıksız beslenmeden dolayı görülebilir. Kimyasal malzemelerin ağırlıklı kullanıldığı şampuanlar da saç dökülmesine neden olabilir. Şampuan kullanmadan saçlar tam olarak temizlenmediği için şampuanla birlikte bazı bitkisel ve doğal çözümlere başvurulması önerilmektedir. Doğal saç kürleri, hem saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olurken hem de dökülmelerini engellemektedir. 

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Saç dökülmesini durdurmak için düzenli yıkamalı ve en önemlisi doğal maskelerle saç derisinin beslenmesi tavsiye edilebilir. Saç dökülmeleri saç derisinin havasız ve bakımsız kalmasından dolayı görüldüğü için saç diplerine doğal yağ ve maskelerle masaj yapılması gerekmektedir. Sürekli olarak saçın toplu ve kapalı kalması da saç dökülmelerine neden olmaktadır. Saç dökülmesinin genel nedenleri şöyledir:

- Yanlış beslenmeden kaynaklı vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı saç dökülmesi görülebilir. 
- Genetik faktörler
- Saç derisinde yaşanan sedef, egzama, mantar, sivilce gibi cilt hastalıklarının çıkması.
- Hormonal problemler.
- Kimyasal madde içeren kozmetik ürünlerinin aşırı kullanılması
- İç hastalıkları
- Stres, sıkıntı ve depresyon
- Kemoterapi 

SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Saç dökülmesi yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı görülebilir. Genetik faktörlerden kaynaklı oluşan saç dökülmelerine doğal yollarla kesin bir sonuç bulunmasa da diğer nedenlerden görülen saç dökülmelerine bazı alışkanlıkların değiştirilmesiyle müdahale edilebilir. Örneğin saçlara bakım yaptığı düşüncesiyle kozmetik marketlerde satılan kimyasal içerikli ürünlerden uzak durulması tavsiye edilir. Saça ve saç derisine uygulanan kimyasal maddelerin muhakkak durulanması ve temizlenmesi gerekir. Saçlar, doğru ve sağlıklı beslenmeye bağlı olarak da güçlenmektedir. Beslenme alışkanlıklarının değiştirilerek daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olunabilir. Saçların haftalık düzenli olarak doğal bakım kürleriyle bakım yapılması saçların daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Saç bakımında etkili olan doğal bakım kürleri şöyledir:

1- Zeytinyağı: Binlerce yıldır insan hayatının her döneminde şifa kaynağı olan zeytinyağı, saçlarında beslenmesinde ve sağlıklı uzamasında çok etkilidir. Uygulaması oldukça basit olan zeytinyağı maskesi hiçbir şey eklenmeden direkt olarak saç diplerinden uçlarına doğru masaj yaparak uygulanır ve yaklaşık 45-60 dakika kadar bekletilir ve bol su ve şampuanla durulanır. Zeytinyağı maskesi haftada 1-2 kez uygulaması tavsiye edilir. 

2- Limon: Antiseptik yapısıyla saç dibindeki bakteri ve mantar oluşumuna engel olan limon, su ile karıştırılarak saça uygulanır. Yapılması gereken 1 bardak su ve 1 limonu karıştırarak saç diplerine masaj yaparak uygulanır ve durulanır. Limonlu su uygulaması saç derisindeki mantar ve diğer cilt problemlerine çözüm olduğundan saç dökülmelerini önlemektedir. Limon keskin bir yapıya sahip olduğundan sürekli kullanımda saç derisinin yıpranmasına neden olabilir. Bundan dolayı haftada 1 kez uygulanması tavsiye edilir. 

3- Lavanta: Yaraların tedavi edilmesinde kullanılan lavanta, saç dersinde meydana gelen cilt problemlerini en doğal şekilde geçmesini sağlamaktadır. 3 su bardağı kaynayan suyun içine 1 çorba kaşığı lavanta ekleyerek 5 dakika bekletilir ve soğuduktan sonra saç diplerinden uçlarına doğru masaj yaparak uygulanır. Takribi yarım saat beklettikten sonra bol su ile durulanır. Lavantanın rahatlatıcı ve antidepresan etkisi olduğundan kokusuyla evin atmosferini de değiştirmektedir. 

4- Hindistan Cevizi Yağı: Bitkisel doğal yağlar, saç diplerinin beslenmesini sağlamaktadır. Bu sayede saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olarak dökülmeleri azaltmaktadır. Hindistan cevizi yağı, 2 günde bir duşa girmeden önce saça uygulanır ve yarım saat kadar bekletilir. Ardından bol su ve şampuanla durulanır. Saçlar hem daha güçlü hem daha sağlıklı olmaktadır. 

5- Aloe Vera: Kozmetik sektöründe sıkça kullanılan aloe vera, saç derisinin güçlenmesinde etkili bir bitkidir. Saç derisinin havasız kalmasından ve yıpranmasından dolayı görülen tahribatın onarılmasında faydalıdır. Saç diplerini güçlendirerek saç dökülmelerini durdurduğu görülmektedir. Aloe vera bitkisinden çıkan sıvı direkt olarak saç derisine uygulanabilir. Aleo vera keskin bir yapıya sahip olduğundan su ile seyreltilerek kullanılabilir. Aloe vera maskesinin haftada 1-2 kez kullanılması önerilmektedir. 

SAÇ SAĞLIĞINDA BESLENMENİN ÖNEMİ

Bağışıklık sisteminin güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için nasıl daha sağlıklı beslenmeye özen gösteriliyorsa saçların daha sağlık uzaması ve dökülmemesi için de beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Saçların güçlenmesinde etkili olan besinler etkili olan besinler şöyledir:

- Yumurta
- Havuç
- Tarçın
- Mercimek
- Yoğurt
- Balık 
- Tavuk
- Fındık, ceviz

YORUMLAR 5
  • zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    markaya ve bitkisel olmasına güvenerek zigavus kolajen-keratin özlü şampuan kullanıyorum çok memnunum dökülmelerim azaldı saçlarım beslendi
    Cevapla
  • perihan 3 yıl önce Şikayet Et
    dökülme problemime en etkili Zigavus black serisi geldi başarılı bir ürün tavsiye ederim pişman olmazsınız
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    düzenli olarak zigavus bakım maskesi ve sarımsaklı şampuanını kullandım çok yaradı bana rahatladım valla
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye çözüm buluyorlar ama bir şu saç dökülmesini tamamen ortadan kaldıracak bir ilaç bulamıyorlar
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    tamamen bulurlarsa yeni ilaç satamazlar bazı hastalıklarda olduğu gibi çok ciddi endüstri ve para var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu