Sarımsak saç çıkarır mı? Sarımsak saça nasıl uygulanır? Saç çıkaran doğal saç maskeleri...

Saç dökülmesini azaltmak için kimyasal bazlı kozmetik ürünlerden uzak durarak saç diplerini besleyen, vitamin ve mineral bakımından zengin ürünlerle saç bakımı yapılması gerekmektedir. Sarımsak, içerdiği vitaminler sayesinde saçları doğal olarak temizleyen, besleyen ve daha çabuk uzamasını sağlayan saç bakımında çok fazla tercih edilen doğal bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Peki sarımsak saç çıkarır mı?

Sarımsak saç çıkarır mı? Sarımsak saça nasıl uygulanır? Saç çıkaran doğal saç maskeleri...
Sarımsak saç çıkarır mı? Sarımsak saça nasıl uygulanır? Saç çıkaran doğal saç maskeleri...
GİRİŞ 23.02.2021 10:15 GÜNCELLEME 23.02.2021 10:19

Saç dökülmesi, genetik faktörler, deri problemleri ve kimyasal içerikli kozmetik ürünlerin kullanılması gibi nedenlerden dolayı birçok kişide görülmektedir. Saç dökülmesinin geçmesi ve saçların daha gür ve canlı çıkması için, yeme-içme alışkanlıklarının değiştirilmesinin yanında saçların dipten uca doğal ve bitkisel ürünlerle bakımların yapılması gerekmektedir. Saç dökülmesini durdurmak ve saçların daha canlı ve sağlıklı uzaması için zeytinyağı, sarımsak, avokado ve bal gibi doğal ürünler kullanılması önerilir. Sarımsak, saç dökülmesini durdurarak saçların sıklaşmasını ve çabucak uzamasını sağlamaktadır. Sarımsağın saçları üzerindeki olumlu etkisinin yanında kokusundan dolayı çok fazla tercih edilmediği görülmektedir. 

Zeytinyağlı saç maskesi ne işe yarar? Yumurta ve zeytinyağlı saç maskesi faydaları...

SARIMSAĞIN SAÇA FAYDALARI NELERDİR? 

Doğal antibiyotik olarak kullanılan sarımsak, saç derisini besleyerek saç dökülmesini azaltmaktadır. Saç diplerini besleyerek saçların daha uzun ve sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. Sarımsak en az kendisi kadar doğal ve sağlıklı malzemelerle karıştırılıp kür olarak saça uygulandığında hem kadınlarda hem de erkeklerde belli bir yaştan sonra görülen saç dökülmesini büyük oranda azaltmaktadır. Sarımsağın saçlara olan faydaları şöyledir:

- Saç kıran hastalığına karşı saç derisini besleyerek saç dökülmesini azaltmaktadır. Yeni saçların çıkmasına yardımcı olarak saçların daha gür ve sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. 

- Aşırı yağlanma, yara ve kepeklenme gibi saç derisi problemlerinin çabucak geçmesine yardımcı olmaktadır. 

- Sarımsak, sahip olduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde saç derisine ihtiyacı olan bakımı yapar, saç derisinin toksinlerden arınmasını sağlayarak saç bakteri, mantar ve mikroplardan arındırmaktadır. 

- Saçları dipten uca onaran sarımsak, saç uçlarında meydana gelen kırlık ve kuruluğun tedavi edilmesini sağlamaktadır. 

SAÇ İÇİN DOĞAL SARIMSAK MASKELERİ

1- Sarımsak ve Süt Maskesi: 2-3 diş sarımsak iyice ezilip sularıyla birlikte 2 çorba kaşığı süt ile karıştırılır ve saç diplerine uygulanır. Hazırlanan maske özellikle saç döküntüsünün olduğu yerlere iyice uygulanır. Yaklaşık 30-40 dakika beklettikten sonra saçlar yıkanır. Bu kür haftada 2 kez uygulandığında saçların daha güçlü ve parlak çıkmasını sağlamaktadır. 

Saç derisinde sivilce neden çıkar? Kafa derisinde çıkan sivilcelere bitkisel çözümler...

2- Sarımsak ve Sirke Maskesi: Sirke güçlü bir antioksidan kaynağı olduğundan saç diplerinde meydana gelen bakteri ve mikropların arınmasını sağlayarak kepeklenme ve yaralara iyi gelmektedir. 3 diş sarımsak ezilerek suyu ile birlikte 1 yemek kaşığı sirke ile karıştırılır ve saç diplerine iyice yedirilerek uygulanır. 10 dakika kadar bekletildikten sonra bol su ve şampuanla yıkanır. Bu kür, haftada 1-2 kez uygulandığında hem saç diplerine doğal bakım yapmış hem de saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. 

Soğan ve sarımsak kürü faydaları nelerdir? Soğan ve sarımsağın kürü nasıl hazırlanır?

3- Zeytinyağı ve Sarımsak Kürü: Saç bakımında en çok kullanılan doğal malzeme olan zeytinyağı, sarımsakla karıştırılıp dipten uca tüm saça uygulandığında saç dökülmesine engel olarak saçların daha sağlıklı ve gür uzamasına yardımcı olmaktadır. 5 yemek kaşığı zeytinyağı cezvede ısıtılıp içerisine 3 diş sarımsak rendelenir. Hazırlanan kür iyice karıştırdıktan sonra saçların diplerinden başlayarak uçlarına doğru uygulanır. Yaklaşık 45 dakika beklettikten sonra yıkanır. Bu işlem haftada1-2 defa yapılması tavsiye edilir. 

Sabahları aç karnına sirkeli su içmek zayıflatır mı? Sirkeli suyun faydaları nelerdir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan