Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

Sirke antiseptik özelliği sayesinde tüketildiğinde vücudun iltihaplardan arınmasını, hastalıklara karşı direncini arttırmasını ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur. Su ile seyreltilmiş sirkeli su, binlerce yıldır ilaç olarak kullanılmaktadır. Gece yatmadan sirkeli su içmek zayıflatır mı? Sabahları aç karnına sirkeli su içmek ne işe yarar?

Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir?  Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?
Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 18.10.2022 09:30 GÜNCELLEME 18.10.2022 09:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sirke, binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan bir besindir ve düzenli olarak salata ve yemeklerde kullanıldığında insan bedeninin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Antik çağlarda dahi sirkenin faydalarını keşfedilerek pek çok farklı alanda kullanılmıştır. Günümüzde çoğu zaman yemek ve saltalarda sos olarak kullanılsa da kullanım alanı oldukça geniştir. Özellikle sabahları aç karnına içilen sirkeli su, hem metabolizmanın daha hızlı çalışmasını hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Sirke ilk kez modern tıbbın da kurucusu olan Hipokrat tarafından kullanılmış ve iltihap, enfeksiyon hastalıklarına iyi geldiğini tespit ederek hastalarına kullanmasını önermiştir. Tarihte bilinen ilk antibiyotik olarak da sirke gösterilmektedir. 

Evde adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl hazırlanır? Adaçayı faydaları nelerdir?

Sirkeli Suyun Faydaları Nelerdir?

Tıbbın kurucusu olan Hipokrat ve akademi arkadaşları iltihap ve ülsere iyi geldiğini tespit ederek hastaları sirke ile tedavi etmeye başladıkları bilinmektedir. Günümüzde ise sirkenin kullanım alanları genişleyerek birçok hastalığa iyi gelmektedir. Sirke çok keskin bir aromaya sahip olduğundan daha çok su ile seyreltilmiş haliyle tüketilmesi önerilmektedir. Sirkeli suyun faydaları şöyledir:

Tarçınlı su içmenin faydaları nelerdir? Ödem atmak için tarçınlı limonlu su tarifi...Tarçınlı su içmenin faydaları nelerdir? Ödem atmak için tarçınlı limonlu su tarifi...

  • Kepek sorunu olan kişilerin duş alırken yarı yarıya su ve sirke ile hazırladıkları karışım saça sürülerek 15 dakika bekletilmesi ardından soğuğa yakın ılık su ile durulanması önerilir. Haftada 1-2 kez yapılması tavsiye edilen bu uygulama düzenli olarak yapılması durumunda kapak sorunu büyük oranda azalacağı beklenir. 

  • Mevsim geçişlerinde yaygın hale gelen solunum yolu hastalıklarının tedavi edilmesini sağlar. Bağışıklığı güçlendirir hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Özellikle son günlerde hızla yayılan korona virüse karşı dahi bağışıklığı güçlendirerek virüsün vücuda yayılmasını kısmen engellemektedir. 

  • Sirke, boğaz ağrısı ve öksürüğe de çok iyi gelmektedir. Boğaz ağrısı ve öksürük sıkıntısı çeken kişilerin su ile seyreltilmiş sirke ile gargara yaparak boğazlarını temizlemeleri önerilir. Ayrıca limon ve balla karıştırılan sirke doğal öksürük şurubu olarak da tüketildiğinde öksürüğe ve boğaz ağrısına çabucak çözüm olması beklenmektedir. 

  • Zararlı beslenme alışkanlıklarından, sigara ve alkol tüketiminden kaynaklı olarak karaciğerde yağlanma ve tahribat görülür. Düzenli olarak sirke tüketildiğine ise karaciğerlerin temizlenmesini ve daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

  • Yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olur.

  • 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı sirkenin karıştırılması ile elde edilen su temiz bir pamuk yardımıyla cilt temizlenir. Bu uygulama akşam yatmadan önce makyajın temizlenmesinin ardından yapılması önerilir. Su ile seyreltilen sirkeyle yüz temizlendikten sonra durulamadan yatılması tavsiye edilir. Böylece cilt sirkenin etkisiyle kendini sabaha kadar yenilemeye devam edecektir. 

Zeytin ve zeytinyağının faydaları nelerdir? Zeytinyağı saç ve cilde nasıl kullanılır?

  • Sirkeli su ile yapılan buhar, sinüslerin açılmasını sağlayarak burun, göz ve baş ağrısına iyi gelmektedir. 

  • Sirke, mide problemi yaşayan kişilere de önerilmektedir. Mide ekşimesini hafifleten sirke, su ile seyreltilip içildiğinde mideyi rahatlatır. 

  • Sirke, tüketilmesi durumunda vücudu onarması ve hastalıklara karşı koruması dışında yara, yanık ve güneş lekelerine de iyi gelmektedir. Özellikle sinek, böcek ve arı ısırığına karşı yaranın mikrop kapmasını ve daha steril hale gelmesini sağlamaktadır. 

Sabahları Aç Karnına Sirkeli Su İçmenin Faydaları

Sabahları güne başlamadan sirkeli su içildiğinde metabolizmanı daha hızlı çalışmasını sağlayarak kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Uzmanlar sadece sirkeli su içerek zayıflamanın pek mümkün olmadığını ancak dikkatli beslenmenin yanında aç karnına içilen sirkeli su ile daha çabuk zayıflanabileceğini aktarmaktadırlar. Sabahları aç karnına içilen sirkeli su vücuttaki iltihap ve enfeksiyonun sökülmesine yardımcı olurken hastalıklara karşı vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı korumaktadır. Ayrıca sirkeli su tip 2 diyabeti de büyük oranda düşürdüğü yine uzmanlar tarafından aktarılmaktadır. 

Bağışıklık sistemini güçlendiren sumağın faydaları nelerdir? Sumak çayı nasıl hazırlanır?

Sirkeli Su Nasıl Hazırlanır?

Sabahları uyanır uyanmaz 1 bardak ılık su içerisine 1-2 çorba kaşığı sirke ekleyerek direkt içilebilir. Bunun dışında 1 litre suyun içerisine yarım çay bardağı sirke, maydanoz, taze nane ekleyerek bir gece buzdolabında beklettikten sonra sabah ve gün içinde içilmesi tavsiye edilmektedir.

YORUMLAR 24
  • canan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tııbın kurucusu Hipokrat değil, İbn-i Sina'dır. ve İbn-i Sina yüzyıl öncesinde bu konudan bahsetmiştir.
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Midesi hassas olanlar dikkatli içsinler. Sonra hastanede almayın soluğu.
    Cevapla
  • adili 1 yıl önce Şikayet Et
    İçince dolar düşüyor mu?
    Cevapla
  • izmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    sabahları aç karnına sirkeli su içmeye başladıktan sonra 8 kilo verdim. göbek eridi. ister inana ister inanma.. 3 gün dene sorun yoksa devam et
    Cevapla
  • TEBABET 1 yıl önce Şikayet Et
    hipokrat sirke nedir bilmezken müslüman alimler bu ve benzerlerini tedavi amaçlı kullanmakta idi lütfen artık medeniyeti bizden öğrenen avrupanın enjekte ettiği isimler yerine müslüman gerçek alimlerin isimleri ile tanıtım yapalım amerikayı keşfeden colom ise PİRİ REİS haritası nasıl açıklanır ? DÜŞÜNÜN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi