Saç derisindeki sivilceler nasıl geçer? Saç dersinde çıkan sivilceler bitkisel çözüm...

Kafada sivilce çıkması, genellikle ciltteki yağ oranı dengesinin korunamamasından kaynaklıdır. Kişinin yanlış beslenme alışkanlıkları, kişisel temizliğine dikkat etmemesi saç derisi gözeneklerinin tıkanmasına neden olarak sivilcelenmeleri arttırmaktadır. Peki saç derisinde çıkan sivilcelere ne iyi gelir? Saç derisinde çıkan sivilceler için doğal tedavi yöntemleri...

Saç derisindeki sivilceler nasıl geçer? Saç dersinde çıkan sivilceler bitkisel çözüm...
Saç derisindeki sivilceler nasıl geçer? Saç dersinde çıkan sivilceler bitkisel çözüm...
GİRİŞ 30.08.2022 09:46 GÜNCELLEME 30.08.2022 09:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Saç derisi problemleri, birçok kişinin farklı nedenlerden karşılaştığı deri hastalıklarıdır. En temel nedeni saç bakımının doğru yapılmaması ve yanlış beslenme alışkanlıklarıdır. Vücudun farklı yerlerinde meydan gelen sivilcelerin geçmesi daha kolayken kafada çıkan sivilceler, kişinin huzursuz olmasına neden olurken aynı zamanda geçmesi için doğru ve etkili tedavi yöntemlerine başvurulması gerekmektedir. Saç bakımının doğru-düzenli yapılmaması, saç derisini doğal ve bitkisel kürleler beslememek ve saç bakımının yeteriz kalmasından dolayı saç diplerinde ortaya çıkan bakteri oluşumu sivilcelere neden olmaktadır. Kafa derisindeki sivilcelerin geçmesi için ilk olarak nedenlerini tespit edilmeli ve doğru tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. 

Zeytinyağı saç maskesi ne işe yarar? Zeytinyağlı saç maskesi ne kadar bekletilir?

Saç Derisinde Sivilce Çıkmasının Nedenleri Nelerdir?

Saç derisinin hava almaması, zaman içinde bakteri ve iltihapların saç dersinden birikmesine neden olmaktadır. Saç derisi de vücudun diğer bölgeleri gibi bakıma ve beslenmeye ihtiyaç duyar, düzenli bakım, saçların ihtiyacı olan besin değerlerini karşılamamak ve en önemlisi de saç derisini bakteri ve iltihaplardan arındırmak için antioksidan zengini doğal ve bitkisel bakım ürünleri kullanmamak sivilcelere neden olmaktadır. Saç derisinde sivilce çıkasının nedenleri:

  • Saç mantarı, kafa derisinde acılara neden olmaktadır. Doğal yöntemlerle tedavi edilmesi pek mümkün olmadığından uzman bir cilt doktoruna giderek doğru tedaviye başlanması gerekmektedir. 

  • Kişisel bakımın tam olarak yapılmaması, saç derisinde bakterilerinin birikmesine neden olur ve bu bakteriler de sivilce oluşumuna sebep olmaktadır. 

  • Saç derisinin yeterli miktarda hava almaması sivilcelenmeyi tetiklemektedir. 

  • Saç derisinin aşırı yağlı olması, Sivilce oluşumunun en önemli nedenlerinden biridir. Saçların düzenli yıkanmaması saç derisinin yağ dengesini bozmaktadır. 

  • Stres, depresyon gibi psikolojik sorunlar saç derisinde sivilcelerin çıkmasına neden olmaktadır. 

  • Saçların düzenli olarak yıkanmaması, kirlilik yağ

  • Kimyasal bazlı saç ürünleri kullanılması

Saç Diplerinde Çıkan Sivilceleri Ne İyi Gelir?

Saç derisinde çıkan sivilcelere en iyi gelen yöntem kişisel temizliğe dikkat edilmesidir. Özellikle yağlı saç derisine sahip olan kişilerin saçlarını düzenli yıkamaları gerekmektedir. Saç derisinde havasızlıktan kaynaklı biriken bakterilerin temizlenmesi için saç derisine doğal ürünlerin uygulanması tavsiye edilmektedir. Saç derisinde çıkan sivilcelere bitkisel ve doğal yöntemler:

1- Elma Sirkesi: Saç derisinde kepeklenme ve kaşıntı gibi problemlerin giderilmesi için yarı yarıya seyreltilmiş elma sirkesi saç derisine uygulandığında -kaşıntı ve kepeği önlemektedir. 

Doğal antioksidan sirkenin faydaları nelerdir? Sabah sirke içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

2- Limonlu Su: Limon saça uygulandığında saç derisinde oluşan kuruluk ve kepekleri tedavi eder ve saçları daha çabuk uzatır. Saç derisinde biriken bakterilerin temizlenmesi için duşta son durulama suyunda limonlu su ile saç derisine masaj yapılması önerilmektedir. 

Aç karnına limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı? limonlu su tarifi..

3- Maydanoz Suyu: Saç derini besleyen maydanoz suyu, saç derisinde meydana gelen yağlanma ve kepeklenme sorununa iyi gelerek sivilce oluşumunu kısmen azaltmaktadır. 

Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz sapı suyu kürü nasıl hazırlanır?

4- Lavanta Yağı: Saç derisinin beslenmesini sağlar, saç derisinin ihtiyacı olan bakımı sağlayarak saç dökülmesine azaltır ve kepeklenmeye karşı etkilidir. Lavanta yağı ile saç diplerine masaj yapmak, saç derisinde meydana gelen sivilcelerin azalmasını sağlamaktadır. 

Lavanta yağının faydaları nelerdir? Lavanta yağı yüze nasıl sürülür?

5- Kükürtlü Sabun: Çok çabuk yağlanan saçların yağ dengesini sağlar, saç derisini temizler. Antibakteriyel özeliğe sahip olan kükürt sabunu saç derisini temizleyerek bakteri ve iltihap oluşumuna engel olmaktadır. Saç dersini temizlemesiyle birlikte saç derisinde meydana gelen kepek ve kaşıntıyı önlemektedir. Saç derisinin nefes almasını sağlayarak saç dökülmesine engel olmaktadır.

Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürt sabunu sivilceleri kurutur mu?

YORUMLAR 2
  • Abdul KADİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Karaciğer yağlanması
    Cevapla
  • Asalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hikayeden gazel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor