Mandalinanın cilde faydaları nelerdir? Hücre yenileyici mandalina maskesi tarifi...

C vitamini kaynağı olan mandalinanın düzenli tüketilmesi halinde cildin daha canlı ve genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır. Gün içinde tüketilmesinin yanında mandalina ile hazırlanan maskeler birçok cilt sorununa iyi gelmektedir. Özellikle cildi toksinlerden arındırarak siyah nokta oluşumuna engel olmaktadır. Peki mandalinanın cilde olan faydaları nelerdir? Doğal mandalina maskeleri nasıl hazırlanır?

Mandalinanın cilde faydaları nelerdir? Hücre yenileyici mandalina maskesi tarifi...
Mandalinanın cilde faydaları nelerdir? Hücre yenileyici mandalina maskesi tarifi...
GİRİŞ 02.02.2021 16:29 GÜNCELLEME 02.02.2021 16:29

Cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesi için kozmetik ürünlerine başvurmadan önce cildin ihtiyacına yönelik doğal ürünlerin tercih edilmesi tavsiye edilir. Doğru ürünler doğru kombinasyonla düzenli olarak kullanılırsa hiçbir yan etki göstermeden cildin daha genç ve güzel görünmesini sağlamaktadır. Aloe vera, Hindistan cevizi, elma gibi popüler ürünlerin yanında mandalina da birçok cilt problemine şifa olmaktadır. Mandalina düzenli olarak tüketilmesinin yanında kabuklarından elde edilen maske düzenli olarak kullanılırsa cildi mikrop ve iltihaplardan arındırarak daha canlı bir görüntü kazanmasını sağlamaktadır. 

Elma maskesinin cilde faydaları nelerdir? Yüze elma sürmenin faydaları nelerdir?

MANDALİNANIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Doğal ürünler, birçok cilt sorununu kozmetik ürünlerden daha etkili şekilde tedavi etmektedir. Özellikle sivilce ve kırışıklık gibi birçok kişinin maruz kaldığı cilt sorunlarının tedavisinde başvurulmaktadır. Mandalina içerdiği zengin C vitamini sayesinde ciltte meydana gelen hasarların kısa sürede onarılmasını sağlarken cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olmaktadır. Makyaj ve kirli havanın etkisiyle ciltte oluşan lekelerin tedavi edilmesinde kullanılan C vitamini, mandalina sayesinde doğal olarak karşılanmaktadır. Mandalinanın cilde faydaları şöyledir:

- Ciltteki renk eşitliğini sağlar, matlığı alır ve doğal bir parlaklık sunar.

- Kirli hava ve makyaj kalıntılarından kaynaklı olarak ciltte biriken toksinlerin arınmasını sağlamaktadır.

- Ciltteki ölü hücreleri temizleyerek çilden daha sağlıklı görünmesini sağlar.

- Hücre yenilenmesini hızlandırarak cildin daha genç kalmasına yardımcı olmaktadır.

- Kolajen üretimini destekleyerek cildin daha genç görünmesini sağlar ve yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların tedavi sürecini hızlandırır.

- Gözeneleri temizleyerek siyah nokta ve sivilce oluşumuna engel olur.

- Kesik ve ısırık izlerinin daha hızlı geçmesine yardımcı olmaktadır. 

- Kan dolaşımını hızlandırdığı için cildin daha canlı görünmesini sağlar.

- Mandalina maskeleri dışında düzenli olarak mandalina tüketmek, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşıladığı için cildin içten onarılmasını ve güçlenmesini sağlamaktadır. 

Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morluklarını tedavi eden doğal kürler...

CİLDİN CANLANDIRAN MANDALİNA MASKESİ

1 adet mandalina
1 çay kaşığı bal
1 adet mandalina soyulduktan kabuklarıyla birlikte blenderden geçirilir ve bal ekledikten sonra yüz ve boyun bölgesine uygulanır. İlk birkaç dakika masaj yapılması ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesi bakımından tavsiye edilir. 10 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Hazırlanan maske hafta 2 kez uygulanması ciltteki kirin ve siyah noktaların temizlenmesi bakımından önerilmektedir. Mandalina maskesi düzenli olarak kullanılırsa kırışıklıkların giderilmesinde büyük oranda etkisi bulunmasının yanında cildin nem dengesini sağlayarak daha parlak bir görüntü kazandırmış olmaktadır.

Zeytinyağlı sabunun faydaları nelerdir? Saç ve cilt bakımında zeytinyağlı sabunun kullanımı...

MANDALİNA SUYU MASKESİ

1 adet yumurta akı
4-5 yemek kaşığı mandalina suyu bir kasede karıştırılarak yüz ve boyun bölgesine yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulanır ve 15-20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Hazırlanan maske hücrelerin yenilenmesini sağlayarak daha genç bir görüntü kazandırır.

Muzun faydaları nelerdir? Cilt bakımında muz kabuğu nasıl kullanılır?

MADAALİNA KABUĞU MASKESİ

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı mandalina kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı bal bir kasede karıştırılarak direkt olarak cilde uygulanır. Portakal ve mandalina kabukları ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna engel olmaktadır. Hazırlanan maske hafta 2-3 kez uygulanarak ciltte makyaj ve kirli havadan kaynaklı toksinlerin temizlenmesini sağlamaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?