Zeytinyağlı sabun faydaları nelerdir? Zeytinyağlı sabun saç dökülmesine iyi gelir mi?

Zeytinyağı sabunu, zengin vitamin ve mineralleri sayesinde cildin ve saç diplerinin ihtiyacı olan bakımı karşılar. Özellikle hücrelerin yenilediğinden cildin daha canlı ve genç görünmesini sağlar. Zeytinyağı sabunu saç ve cilt bakımında en çok tercih edilen doğal ürün olma özelliğine sahiptir. Saç ve cilt bakımında oldukça bir ürün olan zeytinyağlı sabun birçok kişi tarafından çok sık tercih edilmektedir. Peki zeytinyağlı sabun yüze uygulanır mı?

Zeytinyağlı sabun faydaları nelerdir? Zeytinyağlı sabun saç dökülmesine iyi gelir mi?
Zeytinyağlı sabun faydaları nelerdir? Zeytinyağlı sabun saç dökülmesine iyi gelir mi?
GİRİŞ 05.11.2022 09:52 GÜNCELLEME 05.11.2022 09:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Binlerce yıldır her derde deva olan zeytinyağı, eski çağlardan günümüze kadar cilt ve saç bakımında kullanılmıştır. Özellikle cilt hücrelerini beslediği ve yenilediği için kırışıkları onardığı, cildin daha canlı ve dinamik görünmesi sağlamaktadır. Zengin vitamin ve minerallere sahip olan zeytinyağı, antiseptik özelliği sayesinde ciltteki kir ve bakterilerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. İnsan sağlığına sayısız faydası bulunmasından dolayı ölümsüzlük yağı olarak anılan zeytinyağı, cilt bakımı dışında saçların daha sağlıklı uzamasını, dökülmesini engelleyerek gürleşmesine yardımcı olmaktadır. Doğal zeytinyağı sabunu aktar ve eczanelerden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Düzenli olarak kullanılması halinde sivilce, kaşıntı, kızarıklık, kırışıklığa iyi geldiği gibi cildin nem dengesini sağlamaktadır.

Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?

Zeytinyağlı Sabun Faydaları Nelerdir? 

Sayısız faydasıyla mucizevi yağ olarak kabul edilen zeytinyağı, sağlığa olan yararları dışından saç ve cilt bakımında da oldukça fazla tercih edilmektedir. Zeytinyağının insan bedenine olan faydaları keşfedildiğinden bu yana sadece kozmetik sektöründe de çok fazla kullanılmaktadır. Zeytinyağı özlü bakım kremleri, peelingler, maskeler vs. Tüm bu ürünlerin dışında en etkili olduğu düşünülen zeytinyağı sabunu ise hem cilt hem de saç bakımında kullanılabilmektedir. Zeytinyağı sabununun faydaları şöyledir:

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Cilt yaralarına iyi gelen zeytin yaprağı nasıl kullanılır?

  • Saç derisini bakterilerden temizleyerek hava almasını sağlar, kepek ve kaşıntı gibi saç derisi problemlerini ortadan kaldırır.

  • Saç derisini besleyerek saç dökülmesine engel olur. Saçların çoğalmasını sağlayarak gürleştirir.

  • Antioksidan özelliği sayesinde cilt ve saç derisinde bulunan bakteri ve toksinlerin temizlenmesini sağlar. Cildi canlandırır, saçları besler.

  • Cilt bakımında ise gözenekleri temizler ve siyah nokta oluşumuna engel olur. 

  • Cildin nefes almasını sağlayarak hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Böylece kırışıklıkların oluşmasını engeller.

  • Cildin nem dengesini koruyarak kuruluğa bağlı deri döküntüsünü engeller.

  • Saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

  • Aşırı yağlı ciltlerde meydana gelen sivilcelerin tedavi edilmesinde etkilidir. Sivilce ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur.

  • İçerdiği E vitamini sayesinde saç derisini besler ve saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.

  • Cilt lekelerinin azaltarak cildi ölü hücrelerden arındırmaktadır. 

  • Duş yeri yerine zeytinyağlı sabun kullanılması ise vücudun kuruyup pul pul dökülmesine engel olmaktadır. Vücudun nem dengesini sağlar, ölü hücrelerden arındırır. 

Kırışıklık giderici maske: Evde hazırlanabilen doğal maskeler...

Zeytinyağlı Sabun Cilde Nasıl Uygulanır?

Cilt temizliğinde ve bakımında oldukça yaygın kullanılan ve sayısız faydaya sahip olan zeytinyağı sabunu genellikle gece yatmadan önce kullanılması tavsiye edilir. Gün içinde maruz kalınan pis havanın yüzde bıraktığı kirleri en iyi şekilde temizlemektedir. En iyi sonucu almak için ise her gün düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir. Sivilce oluşumu, nem dengesi, cilt lekeleri gibi sorunların tedavi edilmesinde etkili olan zeytinyağı sabunu su ile ıslatılmış (hafif) cilde 1-2 dakika yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulanması önerilir. En etkili sonuç için ipek lifle yüzün temizlenmesi de oldukça fazla tercih edilen kullanım şekillerdendir. Bol su ile duruladıktan sonra cildin kuruluğuna göre nemlendirici uygulanabilmektedir.

Limonun saça faydaları nelerdir? Limon saçı uzatır mı?

Zeytinyağlı Sabun Saçlara Nasıl Uygulanır?

Duşta şampuan yerine zeytinyağı sabunu kullanmak, saç derisini besleyerek saç dökülmesine büyük oranda engel olduğu görülmektedir. Saç derisinde oluşan bakteri ve toksinleri temizleyerek saç derisinin nefes almasını sağlamaktadır. Böylece saçların daha gür, canlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Sürekli olarak zeytinyağı sabunu kullanılmasa bile hafta 1 kez zeytinyağlı sabunla yıkanılması saç ve saç derisinin sağlığı için tavsiye edilmektedir. Zeytinyağlı sabun saç derine 3-4 dakika masaj yaparak uygulanması ve ardından bol su ile durulanması tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasipte kellik varsa sade yağda sürsem nafile.
    Cevapla
  • ??? 1 yıl önce Şikayet Et
    yazan yazmis cizen cizmis bu caba bosuna sana sac saglik nasipse kendiliginden olur nasip degilse ugrasmak bosuna herkese ayni akil herkese ayni sans herkese ayni guzellik verilmez ancak kendinizi boyle avutur durursunuz...
    Cevapla
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bıttım sabunu kullanın
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Genetik sebeplerden dolayı dökülecek olan bir saçı hiçbir şeyle koruyamazsınız.
    Cevapla
  • kör oğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçma hiç bir faydası yok gözleri bozar saçları döker kaşıntı yapar pis kokar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli