Yürüyüş öncesi yağ yakmak için ne içilir? Daha hızlı yağ yakmak için neler yapılır?

Daha hızlı kilo vermek ve yağ yakımını hızlandırmak için egzersiz öncesinde alışkanlıkların kazanılması tavsiye edilir. Peki spordan önce yağ yakıcı içecekler nelerdir?

Yürüyüş öncesi yağ yakmak için ne içilir? Daha hızlı yağ yakmak için neler yapılır?
Yürüyüş öncesi yağ yakmak için ne içilir? Daha hızlı yağ yakmak için neler yapılır?
GİRİŞ 16.12.2022 15:07 GÜNCELLEME 16.12.2022 15:07

Spordan önce içilen bir fincan kahve, yağların daha çabuk yakılmasına yardımcı olarak kilo verme sürecini hızlandırmaktadır. Hem sağlıklı kalmak hem de fazla kilolardan kurtulmak için yeme içme alışkanlıklarının değiştirilmesinin yanında egzersizin hayatın bir parçası haline gelmesi gerekir. Vücuttaki yağ oranını sağlıklı bir şekilde düşürmek için düzenli spor ya da yürüyüş yapılmasının yanında etkili birkaç alışkanlığın kazanılması tavsiye edilir. 

Ceviz kabuğu faydaları nelerdir? Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır?Ceviz kabuğu faydaları nelerdir? Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır?

Yürüyüş Öncesi Yağ Yakmak İçin Ne İçilir?

Türk Kahvesi

Egzersizden yarım saat kadar önce içilen Türk kahvesi içmek, yağ yakımını hızlandırdığı gibi kas yapısını da korumaktadır. Böylede kas ve doku zedelenme oranını azaltır. Spor-yürüyüş öncesinde içilen Türk kahvesi, egzersiz esnasında çok daha fazla kalori yaktığı ayrıca belirtilmektedir. 

Sirkeli Su

Sabah uyanında sirkeli su içmek, metabolizmanın hızlanmasında büyük bir öneme sahipken spordan önce içilmesi de kas oluşumunu destekler ve yağ yakımını hızlandırır. Spordan önce içilen bir bardak sirkeli su, kas yapısının güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bu yüzden hem metabolizmanın hızlanıp ödemin atılması hem de vücuttaki yağ oranının düşmesi için sirkeli su içilebilir. 

Avokado

Bitkisel yağlar arasında en sağlıklısı olarak kabuk edilen avokado, bedenin ihtiyacı olan yağı doğal bir şekilde karşıladığından ölçülü miktarda tüketilmesi oldukça faydalıdır. Spor öncesinde tüketilen avokado ise kas oluşumunu destekleyerek enerji vermektedir. Yüksek oranda lif içeren avokado, spor öncesinde tüketildiğinde metabolizmanın çok daha hızlı çalışmasını sağlar.

Fıstık Ezmesi

Enerji deposu olarak sporcuların sık sık tükettikleri fıstık ezmesi, egzersiz öncesinde tüketildiğinde kişinin daha enerjik hissetmesini sağlayarak spordan en iyi şekilde verim almaya yardımcı olur. Fıstık ezmesi yüksek kalorili bir besin olsa da direkt enerjiye dönüştüğü için kilo verme sürecini hızlandırır.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı