Sarımsak kabuğu faydaları nelerdir? Sarımsak kabuğu nasıl kullanılır?

Tıp tarihinin ilk antibiyotiği olarak kabul edilen ve ölümden başka her derde deva olduğu bilinen sarımsak, bağışıklığın güçlenmesi için bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Sarımsak kabuğu ise çoğu kişinin çöpe attığı en az sarımsağın kendisi kadar faydalı besindir. Peki sarımsak çayı nasıl yapılır?

Sarımsak kabuğu faydaları nelerdir? Sarımsak kabuğu nasıl kullanılır?
Sarımsak kabuğu faydaları nelerdir? Sarımsak kabuğu nasıl kullanılır?
GİRİŞ 14.12.2022 10:22 GÜNCELLEME 14.12.2022 10:22

Sarımsak kabuğu faydaları, son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan şifa deposu bir besindir. Daha çok çayı ve suyu hazırlanarak tüketilen sarımsak, tıp tarihinin bilinen ilk antibiyotiği olarak kabul edilir. Tüm vücudu enfeksiyon ve iltihaptan arındıran sarımsak kabuğu suyu, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde yadsınamaz faydaları bulunur. İşte sarımsak kabuğunun faydaları...

Siyah sarımsak faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nasıl yenir, ne kadar tüketilmeli?Siyah sarımsak faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nasıl yenir, ne kadar tüketilmeli?

Sarımsak Kabuğu Faydaları Nelerdir?

Yemekleri daha lezzetli ve sağlıklı hale getiren sarımsak, bağışıklık sisteminin daha da güçlenmesinde oldukça önemlidir. Özellikle enfeksiyon hastalıklarını iyileştiren sarımsak kabukları, özellikle mevsim geçişlerinde vücut direncinin artması için bol bol tüketilmelidir. Sarımsak kabuğu faydaları şöyledir:

  • Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyondan arındırır. 

  • Toksinlerin en doğal şekilde vücuttan atar.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

  • Kanser hücreleriyle savaşır. 

  • Saç yapısını güçlendirir.

  • Kanserin yayılmasına engel olur. 

  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Sarımsak Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Sarımsak kabukları çay ya da suyu hazırlanarak tüketilebilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında oldukça önemli bir role sahip olan sarımsak kabuğu 3-4 gün ara vermeden içilmelidir. Tüm vücudu arındıran ve hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirerek özellikle kış aylarında meydana gelen mevsimsel hastalıklardan korumaktadır. 

Sarımsak Kabuğu Suyu Nasıl Hazırlanır?

Sarımsaklar soyulduktan sonra geride kalan kabukları tozlarından arındırmak için yıkanır. Ardından temiz bir demliğin içine konur ve üzerine 2 bardak kadar kaymış su elenir. Demliğin kapağı kapatılarak üzeri bez bir örtü ile örtülür. 1 saat bu şekilde demlenmesi beklenir ve ardından yarım çay bardağı içilir. Yaklaşık 2-3 saat arayla 3 defa yarım çay bardağı içilmeye devam edilir. Şifa olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber