Bilye kekik çayının faydaları nelerdir? Bilye kekik çayı nasıl hazırlanır?

Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan kekik, dağlarda kendiliğinden yetişen bir bitki türüdür. Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları boyunca üretilen kekik, çay ve yağ olarak kullanılır. Tüm vücudu toksinlerden arındıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren kekiğin kış aylarında ve mevsim geçişlerinde bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. İşte bilye kekik çayının faydaları...

Bilye kekik çayının faydaları nelerdir? Bilye kekik çayı nasıl hazırlanır?
Bilye kekik çayının faydaları nelerdir? Bilye kekik çayı nasıl hazırlanır?
GİRİŞ 10.12.2022 09:22 GÜNCELLEME 10.12.2022 09:22

Bilye kekik çayı, vücudu toksinlerden arındıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili karışımlardan biridir. Özellikle solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesini sağlayan bilye kekik çayı, ilaç niyetine tüketilebilir. Besinler arasında neredeyse en zengin antioksidan kaynağı olarak bilinen kekik çayı, kanser hücreleriyle savaşarak kanserin vücuda yayılmasına engel olur. İşte top kekik çayının faydaları...

Kekik yağ nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Kekik yağı içilir mi?Kekik yağ nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Kekik yağı içilir mi?

Bilye Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığa anında iyi gelir.

  • Hazmı kolaylaştırarak mide ve bağırsak sağlığını korur. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bilye kekik çayı, vücudu toksin, iltihap ve enfeksiyondan arındırır. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip gibi mevsimsel hastalıklardan kanser gibi hayati risk taşıyan hastalıklara karşı koruyucu özelliği bulunur. 

  • Yüksek kolesterolü dengeleyerek kalp ve damar sağlığını korur. 

  • Solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesine yardımcı olur.

  • Gaz sıkışmasına anında iyi gelir.

  • Boğazları yumuşatır ve şiddetli öksürüğün anında geçmesini sağlar. 

  • Burun tıkanıklığına iyi gelir, nefes alış verişini kolaylaştırır. 

  • Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan bilye kekik çayı, vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılar.

  • Ağız yaralarını kısa sürede iyileştirir. 

Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?

Bilye Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Bilye kekik çayı, geleneksel bitki çayı demleme yöntemi ile kolayca demlenir. 2 su bardağı (yaklaşık 350-400 ml) su kaynatılır ve kaynadıktan sonra altını kapattıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı top kekik atılır. Demliğin üzeri kapatılır ve bu şekilde 10-15 dakika kadar demlenir. Demlendikten sonra tüketilebilir. Afiyet olsun...

Bilye Kekik Nerelerde Kullanılır?

Neredeyse tüm yemeklere yakışan kekik özellikle et yemeklerinde tercih edilir. Fırında yapılan yemeklere, çorba ve salatalara farklı bir aroma katması için bilye kekik kullanılır. Bilye kekiğin güçlü aroması sayesinde soslarda da kullanılabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor