İftardan sonra şişkinliğe ne iyi gelir? Mideyi rahatlatan yiyecekler nelerdir?

En kıymetli ibadetlerden biri olan oruç, hakkıyla tutulduğu zaman hem sağlık için oldukça faydalı hem de çok sevaptır. Tüm gün hiçbir şey yenmediği ve içilmediği için akşam iftardan sonra hafif yemekler yense de dahi mideye ağır gelmektedir. Peki iftardan sonra hazımsızlığa ne iyi gelir?

İftardan sonra şişkinliğe ne iyi gelir? Mideyi rahatlatan yiyecekler nelerdir?
İftardan sonra şişkinliğe ne iyi gelir? Mideyi rahatlatan yiyecekler nelerdir?
GİRİŞ 22.04.2022 11:45 GÜNCELLEME 22.04.2022 11:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İftar sofralarından her ne kadar hafif ve sağlıklı yiyeceklere yer verilse dahi tüm gün yeme-içme olmadığı için hazımsızlık ve şişkinlik meydana gelir. Bunun yaşanmaması için beslenme uzmanlarının orucu açtıktan sonra birkaç önemli tavsiyeleri bulunur. İftardan sonra şişkinliği yaşanmaması için yapılmaması gereken en önemli şey, yemek arasında su içilmesidir. Yemek arasında çok fazla su içilmesi midenin hemen şişmesine ve bu şişkinliğin yemekten sonra da uzunca bir süre devam etmesine neden olur. 

İftardan Sonra Meydana Gelen Şişkinliğe Ne İyi Gelir?

Limonlu Su: İftar sofrasından kalktıktan yaklaşış 30-40 dakika sonra ılık bir bardak suyun içersine 5-6 damla limon suyu sıktıktan sonra içilmesi önerilir. Hazmı kolaylaştıran limonlu su aynı zamanda bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. 

Rezene Çayı: Mide şişkinliğine en iyi gelen çözümlerden biri de rezene çayıdır. İftar sofrasından kalktıktan yaklaşık 1 saat sonra içilen bir fincan rezene çayı, şişkinliğe iyi gelir ve Ramazan ayı boyunca oldukça sık karşılaşılan kabızlık sorununu anında çözmektedir. 

Soda: Hazmı kolaylaştıran ve mideyi rahatlatan en geleneksel yöntemlerden biri de sade sodadır. Mideyi anında rahatlatan ve şişkinliğe iyi gelen sade soda, iftardan sonra oluşan şişkinlik için en kolay çözümlerden biri olarak değerlendirilebilir. 

Yürüyüş: İftardan sonra şişkinliğe gelen en iyi çözümlerden biri de hafif tempolu yürüyüştür. İftardan yaklaşık olarak 1 saat sonra yapılan hafif tempolu bir yürüyüş hazımsızlığa iyi gelerek hem kilo almaya engel olur hem de bağırsakların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. 

İftarda Yapılmaması Gerekenler

Gün boyu aç kaldıktan sonra iftar sofrasında kontrolsüz yemek yemek hem kısa vadede hem de uzun vadede sağlık sorunlarına neden olmaktadı. Bunlardan biri şişkinlik diğer de hızlı kilo alımıdır. Bunun yaşanmaması için ezan okunduğunda 1 bardak ılık su içtikten sonra çorba içip yemeğe namaz arası verilmesi önerilir. Namaz ibadeti, çorba ve suyun kolayca sindirilmesini sağladığından sonraki yemeklerin daha az tüketilmesini sağlar. Böylece iftardan sonra ani bir şişkinlik yaşanmaz.

İftar sofrasında yapılması önerilen bir diğer tavsiye ise yemek arasıda su ve herhangi başka bir içeceğin tüketilmemesidir. Yemek arasında tüketilen su ve özellikle de şekerli ve gazlı içecekler, iftar sofrasında başlayan ve uzun saatler devam eden şişkinliklere neden olmaktadır.

 

YORUMLAR 3
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Teravih kılın...
    Cevapla
  • Şekerci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemeğin üstüne ev yapımı iki kaşık elma sirkesi hazımsızlığa şişkinliğe iyi geliyor.
    Cevapla
  • R.D. 2 yıl önce Şikayet Et
    Gül Sirkesi tek geçerim. ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri