Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Binlerce yıldır hem sağlık hem de güzellik sektöründe kullanılan zeytin, birçok hastalığın tedavi edilmesinde de başvurulur. Zeytin yaprağının faydası zeytinyağı gibi yaygın olarak bilinmese de hastalıklara karşı faydası bulunur. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olan zeytin yaprakları hızlı ve sağlıklı kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Peki zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı ne işe yarar, nasıl kullanılır?
Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı ne işe yarar, nasıl kullanılır?
GİRİŞ 07.12.2022 09:09 GÜNCELLEME 07.12.2022 09:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Doğanın en büyük mucizelerinden biri olarak kabul edilen zeytin, en eski şifa kaynakları arasında kabul edilmektedir. Özellikle Akdeniz uygarlıklarının sabah akşam yemeklerinde tükettikleri, hastalandıklarında ilaç niyetine kullandıkları zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprakları günümüze kadar ulaşmış ve hala şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Akdeniz insanının uzun yıllar sağlıklı yaşamalarının ve ciltlerinin güzel kalmasının en büyük nedenlerinden biri zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprağını çok fazla kullanılmasından olduğu kabul edilmektedir. Zeytin yaprağı çok fazla bilinmese de en az zeytinyağı kadar faydalı olduğu kabul edilmektedir.

Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?

Zeytin Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Dünyanın en faydalı bitkilerinden biri olan zeytin, doğanın mucizesi olarak kabul edilmektedir. Birçok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılan ve düzenli tüketilmesi halinde pek çok sağlık sorununun meydana gelmesini engellemektedir. Özellikle zeytin yaprağının düzenli olarak tüketilmesi hem bağışıklık sisteminin güçlenmesine hem de metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlamaktadır. Zeytin yaprağı faydaları şöyledir:

  • Zeytin yaprağı, vücuttaki toksinlerin ve enfeksiyonların arınmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Vücudun toksin ve iltihaptan arınmasıyla iç organlar daha düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar.

  • Hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

  • Uzun süre tok tutarak daha çabuk kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Stresi azaltarak kişinin rahatlamasını ve sakinleşmesini sağlamaktadır. 

  • Kızarıklık, yara, kesik, böcek ve sinek ısırığı gibi yaraların tedavi süresini hızlandırır.

  • Yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkili olan zeytin yaprağı, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

  • Vücudun farklı yerlerinde çıkan mantarın geçmesinde etkilidir. Çay gibi demlenen zeytin yaprakları soğuduktan sonra mantarlı bölgeye sürülür ve kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmektedir. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan zeytin yaprağı, kanser hücreleriyle savaşarak sağlıklı hücrelerin çoğalmasına yardımcı olmaktadır. Kanserin hızla yayılmasına engel olmaktadır. 

Zeytin Yaprağı Faydaları

Zeytin Yaprağı Zayıflatır Mı?

Her gün düzenli olarak zeytin yaprağı çayı tüketmek, uzun süre tokluk hissi vererek daha çabuk zayıflamayı sağlamaktadır. Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayarak sindirim kabızlıktan kaynaklı şişkinliğin hafiflemesini sağlamaktadır. Dengesiz ve sağlıksız beslenmekten kaynaklı olarak vücutta biriken ödemin atılmasına da yardımcı olmaktadır. Her gün ara öğünlerden birinde düzenli olarak zeytin yaprağı çayının tüketilmesi beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. 

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Oldukça basit bir şekilde hazırlanan zeytin yaprağı çayı, diğer birçok bitki çayının demlenme yöntemi ile demlenmektedir. 1 fincan zeytin yaprağı çayı için kaynayan 1 bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş zeytin yaprakları eklenir ve 10 dakika kadar demlenmesi bekledikten sonra içilebilir. Günde 1-2 fincan kadar tüketilmesi önerilmektedir. 

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?

Zeytin Yaprağı Kullanım Alanları

Vücudun farklı yerlerinde meydana gelen mantar, uçuk, yara, kesik, sinek ve böcek ısırıklarına karşı zeytin yaprağı çayı temiz bir pamuğa sürüldükten sonra yaralı bölgeye uygulanır ve bu işlem ciltteki problem tamamen geçene kadar devam ettirilir. Aktarlardan temin edilen zeytin yaprağı yağı ise doğal ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Özellikle baş ağrısı için alın ve şakaklara zeytin yaprağı yağı ile masaj yapılması önerilmektedir. 

Zeytin Yaprağı Zararları

Herhangi kronik bir rahatsızlığı olan ve düzenli ilaç kullanan kişilerin her ihtimale karşı doktorlarına danışmadan zeytin yaprağı çayını tüketmemeleri tavsiye edilir. Zeytin yaprağı çayının rahatlatıcı ve kas gevşetici bir etkisi olduğundan dolayı hamile kadınların düşük riskine karşı uzak durması gerekmektedir. 

YORUMLAR 6
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    şeker hastalığına da iyi geldiği söyleniyordu.
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çayı içmek böbrek taşını da dusurmeyemi yarıyor yani böyle bişey varsa bende içerim
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    6 ay kullandım 110 kilodan 90 kiloya kadar düştüm lakin birakinca yine ayni kiloya geldim :))) 3 ayda böbrek ağrısı çektim
    Cevapla
  • celal 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben de taş düşürdüm ,içtiğim sıralar. Araştırılmalı.
    Cevapla
  • Damla 3 yıl önce Şikayet Et
    Böbrek ağrısı mi yaptı
    Cevapla
  • kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    grip nezle korona ya en etkin zeytin yaprağı çayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler