İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır?

Olgunlaşmış incirden çıkan incir sütü, cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Bununla birlikte güçlü bir mikrop kırıcı olan incir sütü, özellikle yaraların iltihaplanmaması için kullanılmaktadır. Peki incir sütü siğil ilacı olarak kullanılır mı?

İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır?
İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır?
GİRİŞ 26.10.2022 09:09 GÜNCELLEME 26.10.2022 09:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İncir, Ağustos ayının sonuna doğru hasat edilmeye başlayan şifa kaynağı bir meyvedir. Sadece meyvesi değil, yaprağı ve sütü de farklı şekillerde kullanılarak hastalıklara şifa olmaktadır. Ülkemizde oldukça fazla yetiştirilen incirin sütünde de istifade etmek elbette ki mümkündür. Buna rağmen incir sütüne ulaşmak biraz zordur. Bunun en temel nedeni ise incir sütü elde edebilmek için çok fazla incir toplamak gerektiğidir. 

İncir yaprağının faydaları nelerdir? Kuru incir yaprağı çayı nasıl demlenir?İncir yaprağının faydaları nelerdir? Kuru incir yaprağı çayı nasıl demlenir?

İncir Sütünün Faydaları Nelerdir?

İncir sütü, keskin aromaya sahip, genellikle cilt bakımlarında ve cilt hastalıklarında kullanılan doğal bir üründür. Bununla birlikte böcek, sinek ısırığı gibi durumlarda acıyı büyük oranda hafiflettiği aktarılmaktadır. İşte incir sütünün faydaları:

  • Yüksek besin değerlerine sahip olan incir sütü aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Saç diplerine uygulandığında saç derisinde meydana gelen saraların ve kepeklenmelerin önüne geçer. Saçların daha sağlıklı ve canlı kalmasına yardımcı olur. 

  • İncir sütü düzenli olarak ve ölçülü miktarda kullanıldığında cilt lekelerinin geçmesini sağlar. Özellikle güneş lekesi, sivilce ve yara izlerinin tedavi edilmesinde kullanılır. 

  • Birçok kişinin mağduru olduğu siğil için incir sütü, en doğal ve etkili çözümdür. Binlerce yıldır siğil tedavisinde kullanılan incir sütü, siğillerin daha çabuk geçmesine yardımcı olur. 

  • Güçlü bir mikrop kırıcı özelliğe sahip olan incir sütü, kulak içinde meydana gelen mikrop ve iltihapların temizlenmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesini hızlandırır ve kulan ağrısını dindirir. 

  • Sivilce oluşumuna engel olur. Özellikle ergenlik ve regl döneminde meydana gelen sivilcelerin geçmesine yardımcı olur. 

  • Cilt kaşıntılarına iyi gelir. Özellikle egzama ve sedef gibi rahatsızlıkların iyileşme sürecini hızlandırır. 

  • Cilt tonunu eşitleyerek cilde doğal parlaklık ve ışıltı kazandırır. 

Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir? Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir?

İncir Sütü Nasıl Kullanılır?

İncir sütü, siğil ve yaraların üzerine 1-2 damla damlatacak şekilde kullanılabilir. düzenli olarak aynı ölçüde kullanılması siğilin daha kısa sürede iyileşmesini sağlar. Bununla birlikte cilt bakımda incir sütü kullanımı ise göze değdirmeden 1-2 damla masaj yaparak uygulanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken irinli ve aktif bir sivilceye dokunduktan sonra yüzün diğer bölgelerinde de sivilcenin çıkmaması için dokunmamak gerekir. 

İncir Sütü Fiyatı?

İncir sütü taze olarak kullanılacağından aktar ve marketlerden temin etmek çok mümkün değildir. Ancak taze olarak toplanan incirlerden sütünü çıkararak kullanılabilir. İncir sütünü sabunu almak isteyenler ise doğal ürün satan yerel dükkanlardan ve aktarlardan takribi 25-40 TL arasında temin edebilirler.

YORUMLAR 9
  • Adige 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizzat kendim denedim sonuç aldım. Serçe parmağımın eklem yerinde sürekli çıkan nasır incir sütü ile tamamen kayboldu.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Siğil için taze zencefil ya da zencefil çayını şiddetle tavsiye ederim. Her gün sabah akşam 2 su bardağı. 3-4 gün sonra inşaallah %90 siğillerden kurtulmaya başlama ihtimaliniz var. Bir hafta içtikten sonra etki görmezseniz içmeyi bırakınız. Hazırlanışı. Parmak ucu kalınlığındaki 3-4 cm taze zencefili sarımsak gibi ince ince doğrayıp bardağa koyun. Daha sonra kaynamış suyu bardağa boşaltıp karıştırınız. 5 dk dinlendikten sonra içiniz. Çayını da bildiğimiz sallama çaylar gibi yapabilirsiniz.
    Cevapla
  • A.hb 2 yıl önce Şikayet Et
    İncir çekirdeğinde kanser tedavisi olacak ama bilimsel çalışmalar iyi yapılmadı daha ,dalında bi parça koparıp hafta Aralık lar ile sürülünce sgil i tedavi ediyor
    Cevapla
  • Gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    30 sene once denedim gercekten mucize her sene ellerimde cikan siğiller bidaha hic cikmadi yasli bi teyze onermisti sifa oldu
    Cevapla
  • Mevlüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Siğil için yaprağını koparıp sütünü denedim. Hakikaten şifa buldum.
    Cevapla
  • Mevlüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaprağın dalının ucundaki sütü siğilin üzerine sürüp kurumasını bekliyorsunuz. 2 hafta boyunca günlük birer defa sürseniz kafi gelir İnşaallah.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    nasil kullandigini da anlatsaydin kardeşim keske
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama