Akupunktur yaptırmanın faydaları nelerdir? Akupunktur nedir, zararları nelerdir?

Binlerce yıldır uygulanan bir tedavi yöntemi olan akupunktur, hastalıkların enerji akışının düzgün sağlanmamasından kaynaklı meydana geldiğini öne sürmektedir. Akupunktur, vücuttaki enerji akışının sağlanması için akupunktur noktalarına lazer ya da iğne uygulanarak birçok hastalığın tedavi sürecini başlatır. Peki akupunktur kimlere uygulanamaz? İşte akupunktur faydaları?

Akupunktur yaptırmanın faydaları nelerdir? Akupunktur nedir, zararları nelerdir?
Akupunktur yaptırmanın faydaları nelerdir? Akupunktur nedir, zararları nelerdir?
GİRİŞ 28.09.2021 09:17 GÜNCELLEME 28.09.2021 09:17

Günümüzde klinik ve özel sağlık merkezlerinde profesyonelce uygulanan akupunktur esasında birçok hastalığın şifa bulması için binlerce yıldır uygulanan geleneksel tedavi yöntemidir. Herhangi bir ağrının ya da diğer birçok hastalığın vücuttaki enerji dengesinin bozulmasından kaynaklı olduğuna, bu hastalıkların ancak enerji akışının sağlanmasıyla tedavi olacağı aktarılır. Akupunktur ise vücuttaki bazı noktalara iğne ve lazer uygulanarak hastalıkların en doğal şekilde tedavisini başlatmış olur. 

2021 hacamat takvimi: Eylül ayında hangi günler hacamat yaptırılır? Hacamatın faydaları...2021 hacamat takvimi: Eylül ayında hangi günler hacamat yaptırılır? Hacamatın faydaları...

Akupunktur Faydaları Nelerdir?

Akupunkturun temel amacı, ameliyat olmadan ve hatta ilaç kullanmaya dahi gerek kalmadan hastalıklardan kurtularak şifa bulmaktır. Çin tıbbına göre vücutta 2000'den fazla akupunktur noktası olduğu ve bu noktalara doğru şekilde en şiddetli ağrıların dahi dindiği aktarılır. İşte akupunkturun faydaları:

  • En güçlü ağrı kesicidir. Kişinin neresi ağrıyor ise o bölgeye akupunktur tedavisinin uygulanması ile en şiddetli ağrılar dahi kısa sürede dindirir. 

  • Alkol ve sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin tedavisine ek akupunktur tedavisi uygulanır. Böylece sigara ve alkol bağımlığından kurtulma sürecini hızlandırır. 

  • Metabolizmayı hızlandırarak kabızlık sorununa iyi gelir. 

  • İştahı azaltır ve zayıflamaya yardımcı olur. 

  • Stresi azaltarak kişinin rahatlamasına yardımcı olur. 

  • Baş ve şiddetli migren ağrısının çabucak geçmesini sağlar.

  • Kadın hastalıklarına iyi gelir.

  • Doğumu kolaylaştırır. 

  • Kronik hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. 

  • Sırt ve bel ağrısına iyi gelir.

  • Eklem ağrılarının hızlıca geçmesini sağlar. 

Narın faydaları nelerdir? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?Narın faydaları nelerdir? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?

Akupunktur Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

  1. Adet sancısı

  2. İnme

  3. Migren

  4. Kronik bel, sırt, diz ve eklem ağrıları

  5. Yüksek ve düşük tansiyon

  6. Bulantı

  7. Diş ağrısı

  8. Ülser

  9. Kabızlık

Akupunktur Kimlere Uygulanamaz?

Birçok hastalığın tedavisinde mucizevi bir şekilde faydalı olan akupunktur tedavisi, gebe ve emziren; kalp ve damar hastalıkları olan; kanser hastası ve kemoterapi tedavisi gören kişilere uygulanmaması kesinlikle tavsiye edilir. 

Akupunktur noktaları

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı