Ejder meyvesi faydaları nelerdir? Ejder meyvesi nasıl kesilir?

Ana vatanı Meksika, Orta ve Güney Amerika olan ejder meyvesi, ülkemizde çoğunlukla Adana ve Mersin bölgesinde yetişir. Asıl ismi 'pitiya' olmasının yanında lif bakımından zengindir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasında önemli bir role sahiptir. Peki ejder meyvesi nedir?

Ejder meyvesi faydaları nelerdir?  Ejder meyvesi nasıl kesilir?
Ejder meyvesi faydaları nelerdir? Ejder meyvesi nasıl kesilir?
GİRİŞ 20.11.2022 09:16 GÜNCELLEME 20.11.2022 09:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ejder meyvesi, Ekvator bölgesinde yetişen ve bilimsel adı Hylocereus olan vitamin-mineral bakımından zengin tropik bir meyvedir. İnsan sağlığına sayısız fayda sağlayan ve hastalıklara karşı vücut direncini arttıran ejder meyvesi, granola tariflerinde süt ve yoğurtla birlikte tüketilebilir. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olması, diyet yapanların öğünlerine uygun sağlıklı ve hafif tariflerde sıkça tercih edilmesine sebeptir. İşte ejder meyvesinin faydaları...

Koruk suyu faydaları nelerdir? Koruk suyu ile yapılan yemekler...Koruk suyu faydaları nelerdir? Koruk suyu ile yapılan yemekler...

Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir? 

Besinlerin faydalı olup olmadığı farklı sebeplerden meydana gelen hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmesine ve antioksidan özelliğinin olup olmadığı göz önünde bulundurularak değerlendirilir. Ejder meyvesi, zengin bir antioksidan kaynağı olmasının yanında vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Antioksidan bakımından zengin besinlerin tüketilmesi, zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı meydana gelen toksin ve iltihapların en doğal şekilde vücuttan atılmasını sağlar. Ejder meyvesinin faydaları şöyledir:

  • Ejder meyvesi, doğal bir kalsiyum kaynağı olduğundan kemik gelişimini destekler ve ilerleyen yaşlarda sıklıkla görülen kemik erimesine karşı kemikleri güçlendirir. 

  • Antioksidan kaynağı olan ejder meyvesi, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar; yanlış beslenme gibi nedenlerden iç organlarda meydana gelen iltihap ve toksinlerin en kısa sürede vücuttan atılmasına yardımcı olur.

  • Yüksek lif içeren ejder meyvesi, bağırsak sağlığını da koruyarak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. 

  • Uzun süre tok tutan ejder meyvesi, özellikle diyet yapanların öğünlerinde yer vermesi hem vücuttaki en etkili şekilde atılmasına yardımcı olur hem de uzun süre tok tutarak kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer.

  • Kan şekerini dengeler ve açlık krizlerini engeller. 

  • Ejder meyvesi, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Kalp krizi riskini azaltır. 

  • Cilde doğal bir parlaklık verir ve cildin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlamaktadır.

  • Düşük kalorili bir meyve olan ejder meyvesi, B1, B2, B3 vitaminleri yanında demir ve kalsiyum kaynağıdır. Bu yüzden de bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.

Ejder Meyvesi Nasıl Soyulur?

Sağlığa olan faydalarıyla oldukça önemli bir besin olan ejder meyvesini soymak ve kesmek de bir o kadar zordur. Birkaç önemli püf nokta ile ejder meyvesi en kolay şekilde soyulup yenebilir. Ejder meyvesini soymak için ilk olarak ortadan ikiye bölün ve orta çıkan iç kısmını yemek kaşığını kabukların kenarlarından sokup tüm meyve çıkacak şekilde içten gezdirerek ejder kısmının etki kısmı hiç ziyan olmadan çıkarılabilir.

Ejder Meyvesi Fiyatı?

Bahar ve yaz aylarında hasar edilen ejder meyvesinin 1 adet fiyatı 25-30 TL kadardır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 3
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada sadece Bursa'da yetişen kara incirin haberini yapmanız ülkenin daha da faydasına olur.kendi milli ve yerli ürünlerimizi tanıtmak duyurmak belki ihracatta da etkisi olur fazla tanıtım olmadığından bu kıymetli ürün iç piyasada fazla tüketimi malesef yok.
    Cevapla
  • haydar ali 1 yıl önce Şikayet Et
    ejder meyveli smuuti iyi oluyor icebilenlere afiyet olsun
    Cevapla
  • ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    yirmi beş lira bir meyve için nereden alınır bunu anlatın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit