Siyah incirin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına incir yemek neye iyi gelir?

Siyah incir, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde ve bağırsak tembelliğine anında iyi gelen en etkili besinlerin başında gelir. Yaz mevsiminin sonbahara döndüğü günlerde hasat edilen siyah incir, özellikle sindirim sistemi rahatsızlıkları yaşayanların bol bol tüketmesi tavsiye edilir. Peki taze siyah incirin faydaları nelerdir?

Siyah incirin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına incir yemek neye iyi gelir?
Siyah incirin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına incir yemek neye iyi gelir?
GİRİŞ 10.10.2022 14:00 GÜNCELLEME 10.10.2022 14:00

Yaş siyah incir, sindirim sisteminin daha iyi çalışması ve kabızlık sorunu çekenlerin şişkinlikten kurtulması için beslenme uzmanları tarafından bol bol tüketilmesi tavsiye edilen besindir. Yaz aylarının sonuna doğru yetişmeye başlayan siyah incir, dalından koparılıp taze taze yendiğinde faydalarından çok daha etkili bir şekilde istifade edilir. Besin değerleri bakımında da oldukça zengin olan siyah incir, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol üstlenir. İşte yaş siyah incirin faydaları...

İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır?İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır?

Siyah İncirin Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan siyah incir, vücuttaki toksinlerin atılması ve iç organların sağlığının korunmasına yardımcı olur. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan siyah incir, bağışıklık sisteminin güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Siyah incirin faydaları şöyledir:

  • Yüksek lif kaynağıdır ve bu sayede uzun süre tokluk hissi verir. Özellikle zayıflamak isteyen kişilerin kahvaltılarında 1-2 adet incir tüketmeleri uzun süre tokluk hissi verdiğinden daha kısa sürede daha çok kilo vermeyi sağlar. 

  • Siyah incir, hazmı kolaylaştıran ve hazımsızlıktan kaynaklı mide ağrısı ve şişkinliğe iyi gelir. 

  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan siyah için özellikle kronik olarak kabızlık sıkıntısı çekenlerin bağırsaklarının daha sistemli bir çalışmasına yardımcı olur. 

  • Yüksek posa içeren siyah incir, sindirim sisteminin hızla çalıştırarak vücutta biriken kanserojen maddelerin atılmasına yardımcı olur. 

  • Doğal şeker içeren siyah incir, gün içinde aniden gelen tatlı krizlerinin önüne geçer. 

  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

  • Sahip olduğu mineraller sayesinde kemik gelişimini desteler.

  • Kan dolaşımını hızlandıran ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan siyah incir, cildin daha güzel görünmesini sağlar. Cilde doğal bir parlaklık verir ve genleştirir. 

Aç Karnına Siyah İncir Yemek Neye İyi Gelir?

Bağırsakların çalışması ve metabolizmanın hızlanması için sabahları uyanır uyanmaz her hangi bir şey yiyip içmeden kuru incir ile birlikte 1 bardak ılık su içilmesi tavsiye edilir. Bu sayede hem vücudun şeker ihtiyacı en doğal şekilde karşılanır hem vücuttaki toksinlerin atılması hızlanır hem de sindirim sistemi daha hızlı çalışır. Dikkat edilmesi gereken tek şey incirlerden küçük lokmalar alıp ılık suyu yudum yudum azar azar tüketilmesidir. Böylece sabah aniden mideye ani bir baskı yüklenmemiş olur. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı