Frenk yemişi faydaları nelerdir? Frenk yemişi nasıl yenir?

Sıcak ve kurak bölgelerde yetişen frenk üzümü, ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege bölgesi kıyılarında yetişir. Halk arasında dikenli incir, Mısır inciri, Hint inciri olarak da bilinen frenk üzümü, başta diyabet olmak üzere birçok hastalığa şifa olmaktadır. Peki kaktüs incirin faydaları nelerdir?

Frenk yemişi faydaları nelerdir? Frenk yemişi nasıl yenir?
Frenk yemişi faydaları nelerdir? Frenk yemişi nasıl yenir?
GİRİŞ 24.08.2022 15:16 GÜNCELLEME 24.08.2022 15:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Frenk yemişi, kaktüs ağacında yetişen bir meyvedir. İçi sulu sulu olan frenk yemişi, güçlü bir antioksidan kaynağı olarak insan bedeni için sayısız faydaya sahiptir. Vücudu toksinlerden arındırarak kolesterol seviyesini dengeli tutarak kalp ve damar sağlığını korumaktadır. İbni Sina Frenk üzümünü için şifa kaynağı olarak görüp, yiyen kişinin hastalıklardan kurtulduğunu aktarır.  İşte frenk yemişinin insan bedenine olan faydaları...

Aç karnına kuru incir yemenin faydaları nelerdir?  Sabahları kuru incir yemek sindirim sistemine iyi gelir mi?Aç karnına kuru incir yemenin faydaları nelerdir? Sabahları kuru incir yemek sindirim sistemine iyi gelir mi?

Frenk Yemişi Faydaları Nelerdir?

Akdeniz'in sıcak ve kurak ikliminde şifa deposu olarak bilinen frenk yemişi, vitamin ve mineral bakımından zengin, antioksidan kaynağı olması bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında da önemli bir role sahiptir. Frenk yemişinin faydaları şöyledir:

  • Dikenli incir olarak da bilinen fren yemişi, tam bir antioksidan kaynağıdır. Vücutta biriken toksinlerin en doğal ve etkili şekilde vücuttan atılmasına yardımcı olur. 

  • Enerji verir ve gün içinde daha zinde hissetmeye yardımcı olur. 

  • Yorgunluğa iyi gelir.

  • Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur. 

  • Sindirim sisteminin daha iyi ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Özellikle kabızlık sıkıntısı çekenlerin mümkün mertebe frenk yemişini tüketmeleri tavsiye edilir. 

  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

  • Cildin daha genç ve dinamik görünmesine yardımcı olur. Frenk yemişi özellikle göz altı torbalarına ve cilt tonu eşitsizliğine iyi gelmektedir. 

  • Saçların daha canlı ve gür uzamasını sağlar. Saç yapısını güçlendirir. 

  • Kalorisi düşük ve besleyici olduğundan kilo vermek isteyenlerin kısa sürede zayıflamasını sağlar. 

Frenk Yemişi Nasıl Yenir?

Kaktüs meyvesi olarak da bilinen frenk yemişi, üzeri dikenlerle kaplı olduğundan dikkatlice kesilmesi gerekir. Frenk yemişini iki tepesinden kesip gövdesinde de dikey olarak kesip ortaya çıkan meyve afiyetle yenir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 2
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    resim frenk üzümü değil
    Cevapla
  • Yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel ama dikeni çok kötü bı yiyen pişman bi yemeyen öyle bir bitki vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?