Gece yatmadan önce kekik çayı içmek ne işe yarar? Dağ kekik çayı bağışıklık sistemini güçlendirir mi?

Kekik, yemeklere lezzet katması için kullanılan bir baharat olmasının yanında çayı ve suyu da şifa niyetine tüketilmektedir. Özellikle dağ kekiğinin suyunu hazırlayıp içmek, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça önemli bir role sahiptir. Peki kuru kekik çayı nasıl yapılır?

Gece yatmadan önce kekik çayı içmek ne işe yarar? Dağ kekik çayı bağışıklık sistemini güçlendirir mi?
Gece yatmadan önce kekik çayı içmek ne işe yarar? Dağ kekik çayı bağışıklık sistemini güçlendirir mi?
GİRİŞ 07.09.2022 16:03 GÜNCELLEME 07.09.2022 16:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dağ kekiği, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle mevsim geçişlerinde sık sık rahatsızlanan kişilerin gece yatmadan önce dağ kekiğinden hazırlanan suyu tüketmesi tavsiye edilir. Antioksidan bakımından güçlü olan dağ kekiği, kanser başta olmak üzere kalp ve damar hastalıkları gibi hayati tehlikesi olan hastalıklara karşı koruyucu ve iyileştirici etkisi bulunur.

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı ne işe yarar, nasıl kullanılır?Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Dağ Kekik Çayı Faydaları Nelerdir?

Zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri en doğal şekilde karşılayan dağ kekiği, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir göreve sahiptir. Özellikle toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan dağ kekiği, kanser hücrelerinin yayılmasına engel olur. Dağ kekik çayının sağlığa faydaları şöyledir:

  • Damar tıkanıklığına iyi gelir ve damardaki kan akışını dengeler. Böylelikle yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur. 

  • Kanser hücreleriyle savaşarak kanserin vücutta farklı yerlere yayılmasına engel olur. Kanserli hücrelerin vücuttan atılmasına destek olur. 

  • Güçlü bir antioksidan deposu olan dağ kekik suyu, yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken toksin ve iltihabın en doğal şekilde atılmasını sağlar. 

  • Kekik çayı, aynı zamanda doğal bir sakinleştiricidir. Stres ve kaygı bozukluğuna iyi gelerek kişinin daha sakin ve dingin kalmasını sağlar. 

  • Şiddetli öksürüğe iyi gelir ve boğaz ağrısını hafifletir. 

  • Dağ kekik suyu, adet sancılarını hafifletir.

  • Hazmı kolaylaştırır ve mide ağrılarına iyi gelir. 

  • Saç derisini temizler ve kepek oluşumunu engeller

Gece Yatmadan Önce Dağ Kekik Çayı İçmek Neye İyi Gelir?

Stresi ve kaygı bozukluğunu azalttığı için gece boyunca daha rahat uyumayı sağlar. Kekik çayı içen kişinin gece boyunca iç organları kendini temizlemek üzere çalışır. Vücutta biriken toksinler en doğal şekilde atılmasına yardımcı olur. 

Kuru Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 bardak kaynar su

  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik

  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş dağ kekiği eklenir ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Ardından içerisine 1 çay kaşığı bal ilave ederek tüketilebilir. Afiyet olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 3
  • Analizg 1 yıl önce Şikayet Et
    Tansiyonu yükseltir tansiyon hastası olanlar dikkat
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    5 gun arka arkaya ictim genizleri hep bosaltti fazlasi zarar ara verip icilmeli
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    korona zamanı bilmem kaç kere boğazlarımız şişip ateşlendiysek coluk cocuk kekik çayı, kekik yağı kullandık 3-5 damla. anında etki ediyor. korona olduk aşı olmadık kekikle şükür taş gibiyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri