Bu belirtilere dikkat! Tiroit hastası olabilirsiniz

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kadir Şeker tiroit hastalıklarının her yaştan insanda görülebildiğini belirterek boyunda bulunan ve tiroit hormonu üreten tiroit bezinin bazı nedenlere bağlı olarak az veya çok çalışmasının sorunlarını anlattı

Bu belirtilere dikkat! Tiroit hastası olabilirsiniz
Bu belirtilere dikkat! Tiroit hastası olabilirsiniz
GİRİŞ 29.09.2021 17:13 GÜNCELLEME 29.09.2021 17:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tiroit hastalıkları her yaştan insanda görülebiliyor. Uzmanlar, boyunda bulunan ve tiroit hormonu üreten tiroit bezinin çeşitli nedenlere bağlı olarak az veya çok çalışmasının farklı sağlık sorunlarını ortaya çıkarabileceğini belirtirken, Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kadir Şeker, tiroit hastalıkları belirtilerinin neler olduğu hakkında merak edilenleri açıkladı. Şeker: "Tiroidin az çalışması ya da çok çalışmasına göre hastalarda genellikle boyunda şişlik, çarpıntı, sinirlilik, asabiyet, saç kırılması, unutkanlık, kilo artışı ya da zayıflama şeklinde farklı farklı semptomlar göstermektedir” dedi.

Koronavirüs kaynaklı koku kaybına çare oluyor: A vitaminiKoronavirüs kaynaklı koku kaybına çare oluyor: A vitamini


FARKLI SEMPTOMLAR GÖSTEREBİLİR

Hastalık ve semptomlar hakkında bilgi veren Opr. Dr. Kadir Şeker, “Tiroit bezi, boynumuzun ön tarafında bulunan vücudumuzun metabolizma hızını belirleyen ve dengeleyen bir endokrin organdır ve karbonhidrat, protein, yağ ve şeker metabolizmasını etkiler. Diğer hormonlarla etkileşerek büyüme ve gelişmeyi sağlayarak vücuttaki tüm organ ve hücrelerin düzenli ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Tiroit hastalıklarının belirtileri hastalığın çeşidine göre değişmektedir. Tiroidin az çalışması ya da çok çalışmasına göre hastalarda genellikle boyunda şişlik, çarpıntı, sinirlilik, asabiyet, saç kırılması, unutkanlık, kilo artışı ya da zayıflama şeklinde farklı farklı semptomlar göstermektedir” diye konuştu.  
 


ÖMÜR BOYU İLAÇ KULLANIMI GEREKTİREBİLİR 

Hastalık sonrası ilaç kullanımı ve tedaviden de bahseden Dr. Şeker, “Bazen tiroit hastalığının ilk bulgusu tiroit bezinin büyümesidir yani halk arasında guatr olarak bilinir. Hastalık kadınlarda, erkeklere göre daha sıktır ve yaşla birlikte her iki cinsiyette görülme sıklığı artar. Bu hastalarımıza yaptığımız ön muayene sonrası ultrason, kan tahlili gibi gerekli tetkikler yapıldıktan sonra guatrın zehirli mi zehirsiz mi olduğu ortaya konulur, tedavi yöntemi planlanır. Eğer zehirli guatrı var ise zehri önce ilaçlarla normale dönüştürülür, sonraki aşamada cerrahi planlanır. Tiroit ameliyatlarına, tiroidektomi adı verilir ve operasyonda her iki bezin alınması gibi bir uygulama yapılır. Bunun dışında ömür boyu ilaç kullanımını gerektiren tiroit hastalıkları vardır. Bunun için mutlaka yukarıda saydığımız belirtilerden bir ya da bir kaçını yaşayanlar mutlaka bir uzman doktora görünmeli ve tedavilerine erkenden başlamalıdır” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • la havle 2 yıl önce Şikayet Et
    günde 2 gram iyotlu tuz bu doktoru başka meslek yapmaya mecbur eder.ne saydırmış ama bilim kurulu gibi ne korku pompalamış.halbuki 2 gr iyotlu tuz işi çözüyor.öldürdü gömdü helvasını dağıttı.Allah sizi islah etsin.
    Cevapla
  • Şifa Olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Troit bezi hormon dengesizlikleri Bor eksikliğinden olur. Bor takviyesi yaparak bu dertten kurtulun. Bir litrelik cam şişe su içine yarım çay kaşığı boraks atın ve bu suyu bir günde ara ara için bitirin. Bu küre 21 gün devam edin sonra bir hafta ara verip tekrar başlayın ve yine 21 gün için. Sonra da tekrar tahlil yaptırın bakalım troid kalmış mı? Bunu çevremde deneyen ve çok faydasını görenler var. Boraksı şurada da bulabilirsiniz ( gokcekmarket boraks)
    Cevapla
  • Komandos 2 yıl önce Şikayet Et
    Düzenli olarak her gün dereotu tüketin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı