Son Dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: Öğrencilerin karantina süresi değişti!

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Temaslı Takibi Rehberi güncellendi. Güncellemeye göre ilk ve orta öğretim öğrencilerinde eğer semptom yoksa 5'inci gün test verecek. Testin negatif çıkması durumunda okullarına devam edebilecek.

GİRİŞ 03.10.2021 09:33 GÜNCELLEME 03.10.2021 10:53
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 Rehberi'nin "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" konulu bölümü güncellendi.

Buna göre aşısız veya eksik aşılı Kovid-19 temaslısı kişilerin karantinası, "semptom göstermemeleri halinde" PCR testi yapılmaksızın 10'uncu günde sonlandırılabilecek.

COVID-19 temaslısı kabul edilen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin karantina sürecinde de semptom gösterip göstermedikleri takip edilecek.

Semptom göstermeyenlerin karantinaları 5'inci günde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda sonlandırılacak ve bu öğrenciler okula devam edebilecek.

PCR testi yapılmadığı durumda ise öğrencinin karantinası 10'uncu günde sonlandırılacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 38
  • xxlxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir kurala uymayanlar akla mantığa aykırı pervasızca yorum yapıyorlar. Proflardan oluşan bilim kurulu yerine yalancılık proflarına inananlar hiç mi düşünemezler.
    Cevapla
  • Galip 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasta olanları karantinaya alın hasta olmayan öğrenciler de hasta olmadıkları halde okula gidemiyor. Bence hasta olan hariç herkes okula devam etmeli. 2 öğrenci yüzünden tüm sınıf cezalandirilmamali
    Cevapla
  • Vah vah 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinizden geleni yapiyorsunuz degil mi ilk okul ogrencilerine pcr testi icin. Yakinda 2 gun dersiniz yeter ki veliler izin versin. Sonrasinda asi... Yavas ama tehlikeli bir ilerleyis.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberden bu yorumu çıkarmak da ne bileyim. Kulkanmadigin kafayı niye taşıyorsun ki...
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar cocuklar geri kalmasın diye ugrasıyor, senin derdin başka
    Cevapla
  • naci 2 yıl önce Şikayet Et
    bir yıl gecikmiş bir karar. öğrencilerin geçen eğitim yılı boşa gitti. kimse kütüphaneye ders öğrenmeye gitmez ,ders okuldan ve hocadan öğrenilir.
    Cevapla
  • teknik 2 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun oyuncak ettiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’